Kom med på Podwalk gennem forfatteren Tove Ditlevsens barndomsgade på Vesterbro. Eller gå en tur i haven på Rungstedlund og oplev billedhuggeren Marit Benthe Norheims spektakulære kunstinstallation ‘Campingkvinder’, som repræsenterer de kvindelige arketyper: flygtningen, bruden, moderen, beskytteren og sirenen.
Bag festivallen står ADBC, der er en af Danmarks førende huse inden for formidling af kunst og kultur – og én af de helt store ambitioner med Golden Days er at gøre kulturhistorien interessant for så mange som muligt.
Derfor er der i samarbejde med alt fra museer og biblioteker til koncertsteder og kulturhuse blevet udviklet nye formidlingsformater, hvor historien sættes på spil for at gøre os nysgerrige. Læs mere om eventprogrammet her.
Spotlight på queens og kvinder
Danmarkshistorien, litteraturhistorien og designhistorien er fyldt med modige konger og visionære mænd. Men kvinder har også i løbet af historien indtaget tronen, brudt konventioner og normer og ikke mindst været lige så stærke, kreative og sjove som mændene.
I forbindelse med dronningens regentjubilæum er Golden Days derfor i år blevet dedikeret til netop disse markante kvindeskikkelser.
Man kan blandt andet lave sin helt egen version af kunstneren Peter Ilsteds ikoniske kunstværk ‘En ung pige, der renser kantareller’ fra 1892 på Kunsthal Charlottenborg.
Maleriet er nemlig blevet relanceret som VR-oplevelsen ‘The Female Gaze’, der giver mulighed for at ændre synets perspektiv.
Udstillingen bygger videre på tanken om, at store dele af kultur-og kunstverdenen historisk set har været underlagt The Male Gaze.