
Det skal du spise på Musik i Lejet: 7 madboder, du ikke vil misse!
Uformel tartar, årets sommerfrokost og Michelin-stjerne – Her er, hvad du skal spise på årets Musik i Lejet.
Af — 20. juli 2022Kvalitet, økologi og lokale råvarer
Sommerens festival i Tisvildeleje løber af stablen over de næste par dage, og traditionen tro har Musik i Lejet sørget for et solidt udvalg af madboder til, når sulten melder sig.
Årets madprogram har et særligt fokus på kvalitet, økologi og lokale råvarer og byder på alt fra en treretters sommerfrokost og fladbrød med saftig lammekofta til Nordsjællands mest ikoniske hotdog. Vi har her samlet 7 favoritter, der absolut er et besøg værd i løbet af festivalen.
Årets sommerfrokost
Igen i år inviterer Rabarbergaarden til sommerfrokost med hvide duge og høje glas i Herligheden, Musik i Lejets lokale ‘forsamlingshus’ på festivalpladsen, lørdag den 23. juli. Menuen er baseret på økologiske, lokale råvarer, og du kan blandt andet se frem til nyhøstede, sprøde radisser, nye kartofler og sommerens sødsyrlige rabarber.
Til sommerfrokosten serveres lokale naturvine fra Garbolund vingård i Anisse, lokal mikrobryg-øl fra Det Våde Får og lokale brændevine fra Schumachers Brændevin.
Uformels tatarbar
Formel B's lillebror, Uformel, står igen i år klar med frisklavet tatar og sprøde pommes frites, og vi spår lange køer foran Uformels madvogn. Udover den traditionelle oksetatar byder Uformel også på en rødbedetatar med god umami – alt lavet af friske, danske råvarer.
Luksushåndmadder og smørrebrøds-nostalgi
Ved Rørts madvogn byder de på ren smørrebrøds-nostalgi med et moderne fokus på økologiske og bæredygtige råvarer. Her får du nyfortolkede klassiske pålægssalater, hvor du kan sætte tænderne i lange, ristede luksushåndmadder fyldt med rejer, høns, laks eller den veganske tempeh.
Rød karry med Michelin-stjerne
Hvis den danske sommer ikke får skruet ordentligt op for varmen, så er der hjælp at hente! Kiin Kiin, der i 2008 fik tildelt en Michelin-stjerne som den første danske restaurant med asiatisk mad på menuen, står nemlig klar med friske, sprøde forårsruller og perfekt krydret rød karry, der med garanti vil få varmen til at sprede sig.