Musik i Lejet
© Helena Lundquist

Det skal du spise på Musik i Lejet: 7 madboder, du ikke vil misse!

Uformel tartar, årets sommerfrokost og Michelin-stjerne – Her er, hvad du skal spise på årets Musik i Lejet.

Kvalitet, økologi og lokale råvarer

Sommerens festival i Tisvildeleje løber af stablen over de næste par dage, og traditionen tro har Musik i Lejet sørget for et solidt udvalg af madboder til, når sulten melder sig.

Årets madprogram har et særligt fokus på kvalitet, økologi og lokale råvarer og byder på alt fra en treretters sommerfrokost og fladbrød med saftig lammekofta til Nordsjællands mest ikoniske hotdog. Vi har her samlet 7 favoritter, der absolut er et besøg værd i løbet af festivalen.

Årets sommerfrokost

Igen i år inviterer Rabarbergaarden til sommerfrokost med hvide duge og høje glas i Herligheden, Musik i Lejets lokale ‘forsamlingshus’ på festivalpladsen, lørdag den 23. juli. Menuen er baseret på økologiske, lokale råvarer, og du kan blandt andet se frem til nyhøstede, sprøde radisser, nye kartofler og sommerens sødsyrlige rabarber.

Til sommerfrokosten serveres lokale naturvine fra Garbolund vingård i Anisse, lokal mikrobryg-øl fra Det Våde Får og lokale brændevine fra Schumachers Brændevin.

Uformels tatarbar

Formel B's lillebror, Uformel, står igen i år klar med frisklavet tatar og sprøde pommes frites, og vi spår lange køer foran Uformels madvogn. Udover den traditionelle oksetatar byder Uformel også på en rødbedetatar med god umami – alt lavet af friske, danske råvarer.

Luksushåndmadder og smørrebrøds-nostalgi

Ved Rørts madvogn byder de på ren smørrebrøds-nostalgi med et moderne fokus på økologiske og bæredygtige råvarer. Her får du nyfortolkede klassiske pålægssalater, hvor du kan sætte tænderne i lange, ristede luksushåndmadder fyldt med rejer, høns, laks eller den veganske tempeh.

Rød karry med Michelin-stjerne

Hvis den danske sommer ikke får skruet ordentligt op for varmen, så er der hjælp at hente! Kiin Kiin, der i 2008 fik tildelt en Michelin-stjerne som den første danske restaurant med asiatisk mad på menuen, står nemlig klar med friske, sprøde forårsruller og perfekt krydret rød karry, der med garanti vil få varmen til at sprede sig.

Musik i Lejet
© Viktor Sylvester

Et ægte fusionsgadekøkken

Den postkasserøde Spisevogn er lidt af en klassiker, og du kan selvfølgelig finde det smagfulde fusionsgadekøkken på Musik i Lejet igen i år. Her kan du få en utrolig blanding af de bedste gastro-tendenser fra det europæiske, asiatiske og amerikanske køkken, og holdet bag Spisevognen byder blandt andet på deres legendariske Crispy Duck Burger, som du absolut ikke vil misse!

Middelhavet møder Kattegat

I Phagos køkken handler det om at nyde livet, som man gør det ved Middelhavet – god mad med gode venner, så der er ingen tvivl om, at Phago og Musik i Lejet er noget af et drømmematch. Her byder de på bundærlig middelhavsmad lavet fra bunden af friske og sæsonmodne ingredienser, og du kan blandt andet se frem til hjemmelavede falafler, lækre spreads og saftig lammekofta.

Nordsjællands mest ikoniske hotdog

Ingen Aperol uden Spritz, ingen gin uden tonic, og ingen Musik i Lejet uden MiL-pølsen. Festivalens eget bidrag til årets madscene er en ægte klassiker af kvalitetskød fra frilandsgrise og en helt særlig krydderiblanding. Her er det Flemming fra Kødsnedkeren i Vejby, der står for serveringen af Nordsjællands mest ikoniske hotdog.

Er du mere til en flæskestegssandwich – eller den veganske 'smæskesteg' med bøf af tempeh, sprødristede Karl Johan-svampe og hjemmerørt mayo, så kan du også få stillet sulten hos Flemming.