Book din sommerferie til Italien nu - og gå på vandet med Christo

Den bulgarske kunstner Christo er klar med sit næste projekt. Manden, der pakkede den tyske Rigdag ind, er ved at bygge en gulorange promenade hen over en italiensk bjergsø. Se de første billeder her.

Christo - mesterindpakkeren
© Abitare.it / Christo

Christo er en éner i moderne kunst. Når han folder sig ud, står hele verden stille.

Det var den nu 80 årige Christo, der sammen med sin nu afdøde livsledsagerske - Jeanne-Claude - pakkede Rigsdagen i Berlin fuldkommen ind i stof.

I hele to sommeruger i 1995 var Rigsdagen faktisk totalt væk i grå kanvas.

I de tindrende smukke sommeruger i juni og juli var Christo på alles læber, og billeder af hans kunstværk var på forsiden i stort set alle aviser og magasiner verden over.

Ja, jeg vil gerne have den pakket ind
© Flickr - txmx 2

Når man ser billeder af Wrapped Reichstag i dag, så ligner det noget, der er løgn og photoshoppet. Men den stod dér - som en gigantisk julegave!

De fem millioner mennesker, der i perioden var forbi bygningen tæt på den gamle Berlinmur, glemmer det i hvert fald aldrig.

Alle gik rundt og smilede, mens de rystede let på hovedet og tænkte: "er den virkelig til mig?".

Følelsen af samhørighed mellem kunstværket og beskuerne (og beskuerne indbyderes) var intens og lykkelig - skal det lyde fra én, der var så heldig selv at være der.

De flydende moler
© Abitare.it / Christo

Nu er Christo ved at gøre en ny gave parat. Ved Iseosøen i Norditalien (mellem Bergamo og Brescia) vil han lave et net af flydende moler på den højt belligende bjergsø, Iseosøen.

Promenade-molerne vil være beklædt med gulorange stof og forbinde en mindre by på fastlandet med to øer i søen.

90.000 kvadratmeter stof
© Abitare.it / Christo

Christo kalder selv projektet for "The Floating Piers". Disse moler vil bestå af en to kilometer lang promenade på land og et net af tre kilometer lange kanvasklædte gangstier mellem fastlandet og øerne.

Disse flydende kajer vil være pakket ind i 90.000 kvadratmeter gulorange polyamid-kanvas. Konstruktionen vil efter beregningerne kunne bære 17.750 mennesker ad gangen.

Den langstrakte pontonbro vil blive gjort fast til søbunden med 150 ankre, der hver især vejer 7 tons.

Finansieringen af The Floating Piers
© Abitare.it / Christo

Det siger sig selv at "The Floating Piers" vil koste en formue. Faktisk ikke mindre en 10 milioner euro.

Der vil udover astronomisk høje materialeudgifter også være behov for en enorm stor arbejdsstyrke. I ugerne op til færdiggørelsen kalkulerer Christo med at 600 medarbejdere vil være beskæftiget på "The Floating Piers".

Men der er ingen kommunale kasser, der skal malkes. Midlerne kommer salget af Christos skitser og tegninger af "The floating Piers"værker

Iseosøen og Monte Isola
© Abitare.it / Christo

Her skal det være. Fra Sulzano på fastlandet skal pontonbroerne føres over Iseosøen til Monte Isola ("bjergøen") med en afstikker til miniøen - Isola di San Paolo.

Fernisering 18. juni 2016
© Abitare.it / Christo

The Floating Piers vil kunne ses og betrædes fra den 18. juni til den 3. juli 2016.

Så måske er det ikke Gardasøen, turen skal gå til næste sommerferie. Lake Iseo 50 kilometer mod vest fra Gardasøen kunne være værd at overveje.

2 uger med spadsereture på vandet på Christos "The Floating Piers" med udsigt over Lake Iseo lyder i hvert fald som et godt alternativ til det den buldrende feriemaskine omkring Gardasøen, i det mindste én dag eller to.

Læs mere om projektet her.