Besøg verdens største BIG-udstilling

Oplev arkitektur uden lige, når BIG og Dansk Arkitektur Center åbner for deres hidtil største udstilling.

FORMGIVING BIG Bjarke Ingels udstilling DAC
© Rasmus Hjortshøj / Dansk Arkitektur Center

BIG: en mastodont på den internationale arkitekturscene

Hver gang BIG lancerer et nyt projekt, ser hele verden med. Den danske tegnestue er kendt for at bryde grænserne for, hvad arkitektur er og kan.

Nu kan besøgende komme helt tæt på manden bag BIG, når Bjarke Ingels og co. forvandler DAC (Dansk Arkitektur Center) til et BIG-univers og præsenterer deres nye designfilosofi, som forandrer vores verden og måde at leve på.

FORMGIVING Bjarke Ingels BIG udstilling Dansk Arkitektur Center
© Rasmus Hjortshøj / Dansk Arkitektur Center

Fra Big Bang til boliger på Mars

Udstillingen, med titlen FORMGIVING, bliver fortalt i tre kapitler: fra Big Bang op igennem nutiden og helt ud i fremtiden.

– Det danske ord 'formgivning’ betyder helt bogstaveligt: At give form til det som endnu ikke har form. Med andre ord: At give form til fremtiden. Og mere konkret: At give form til den verden, som vi godt kunne tænke os at leve i - i fremtiden. Med The Big Bang som startskud tager vi DACs besøgende på en tidsrejse i, hvordan verden omkring os har taget form – og er blevet givet form – fra fortiden til nutiden. De 71 projekter på DAC giver et glimt af vores fremtid fem, ti og halvtreds år frem, siger Bjarke Ingels, stifter og kreativ direktør, BIG.

Undervejs kan gæsterne gå på opdagelse i en miniatureby af nye, banebrydende bygninger og byplaner. Derefter får de muligheden for at slippe kreativiteten løs i en kæmpe pool af LEGO-klodser og forme den fremtid, de drømmer om. Her vil besøgende være omringet af 25 store BIG-bygninger i LEGO, som kan tjene til inspiration og fascination.

Afslutningsvis tilbyder udstillingen de besøgende en rejse ind i fremtiden, med et kig til fremtidens byggeteknikker præget af robotter og 3D-print samt et bud på, hvordan vi i fremtiden kan bo på Mars.

Udstillingen løber fra den 12. juni 2019 - 5. januar 2020.

Læs mere om udstillingen her.

Boliger på Mars BIG Bjarke Ingels arkitektur
© Bjarke Ingels Group / Dansk Arkitektur Center