7 favoritter: Her er sommerens pop-up spisesteder

Gårdrestaurant, surdej i sommerlandet og tacos på solskinsøen. Det danske sommerlandskab byder på mange inspirerende, gastronomiske oplevelser, og vi guider dig her til et par af vores favoritter.

Fasangårdens Taverna

Meyers Fasangård, der normalt har til huse i Frederiksberg Have, har henover sommeren skiftet bøgetræerne ud med bølgeskvulp og byder på sommerlune serveringer i Lynæs Havn. Sommeren over inviterer Fasangårdens Taverna på delevenlige, græskinspirerede tallerkener og iskold vin, der emmer af dansk sommer og feriefornemmelser – og så er det en klar favorit hos chefredaktøren.

Læs mere og bestil bord her.

Dansk landkøkken

Indtil d. 30. september byder Mangholm velkommen i deres gårdrestaurant, hvor gårdens nænsomt renoverede staldbygning og udendørsterrasse er dækket op. Gårdrestauranten er omkranset af en idyllisk staudehave og med udsigt over Mangholms marker og Nordsjællands bakkede landskab.

I køkkenet står Jakob Kierecki, tidligere køkkenchef på Helenekilde Badehotel, bag gryderne, og menuen er udviklet ud fra en passion for friske, økologiske råvarer – direkte fra jord til bord. Maden bliver serveret i en jordnær og hyggelig atmosfære som en hilsen til det klassiske, danske landkøkken.

Restauranten holder aften åbent torsdag til lørdag samt fredag og lørdag til frokost.

Yakotori hos Kōnā Eatery

I løbet af sommeren serverer Kōnā Eatery en inspirerende og velsmagende yakitori-menu i restaurantens underetage med lovning om afslappet sommerstemning krydret med lidt kant. Her bliver gæsterne samlet ved den store spisebar omkring køkkenet og budt på 12 serveringer baseret på kylling og grønt med det benspænd, at hele kyllingen skal bruges.

Læs mere og book bord her.

Gastronomi på vingården

Over sommeren inviterer Cold Hand Winery til middag og vin i deres sommerrestaurant med autentiske vintønder, enorme langborde og knitrende bål. Menuen er sammensat ud fra sommerens bedste råvarer og byder blandt andet på frisk grønt fra haven, lokalt fjerkræ og vinmenu med vineriets vin. Hvis den danske sommer viser sig fra sin mere lunefulde side, nydes middagen i det stemningsfulde smagelokale.

Læs mere og bestil bord her.

Mikkeller på solskinsøen

Mikkeller er rykket til solskinsøen med en pop-up bar og restaurant. Her vil de i samarbejde med La Neta byde på øens mest autentiske tacos og øl fra mikrobryggeriet i Gudhjems skønne omgivelser. Menuen lyder på klassikere, som du kender dem, men med et fokus på lokale ingredienser og råvarer.

Mikkeller Gudhjem har åbent alle ugens dage resten af sommeren.

Surdejsbrød i sommerlandskabet

Mikrobageriet Galst Bageri er over sommeren rykket til Holløselund, hvor de onsdag til søndag sælger surdejsbrød og snurrer. Alt bliver bagt på mel fra Kornby Mølle og med et håndværk, der kan smages. Bageriet har åbent fra kl. 8 om morgen og så længe, der er brød på disken.

Lille benji

Fra det idylliske Lillero i Odsherred kan du hen over sommeren finde bagværk fra Bageriet benji. Bageriet, der normalt holder til på Nørrebro i København, står nemlig klar med kvalitetsbrød og wienerbrød til Lilleros overnattende gæster og andre, der kommer forbi området. Bageriet benji i Lillero har åbent onsdag til søndag.