julebuket jul juledekoration

Sådan arrangerer du årets smukkeste julebuket

Få gode tips og tricks til, hvordan du sammensætter en unik og farverig julebuket med alle dine yndlingsblomster.

Vi har fået blomsterstylisten, Maria Christensen, til at give et par fifs og vise, hvordan du sammensætter årets store julebuket i smukkeste Bloomon-stil.

Få maksimal udbytte af blomsterne

Vil du gerne have glæde af dine blomster så længe som muligt, har Maria nogle nemme tips klar til dig.

Fyld en vase op med en tredjedel vand og tilføj en anelse klorin inden du går i gang med at arrangere din buket. Klorinen hjælper med at holde bakterieniveauet i vandet nede og skaber et godt miljø for dine blomster.

Derudover er det en gode idé at give blomsterne et skråsnit i stilken, så den får en så stor overflade som mulig. På den måde kan blomsterne lettere suge vandet til sig og får en længere levetid.

En sidste forudsætning, for at garantere et maksimalt udbytte af dine juleblomster, er at gå efter sæsonvarer. Sæsonblomsterne holder med garanti længere og ser samtidig meget smukkere ud.

julebuket jul juledekoration
© Bloomon

Udvælg et farveskema

Når du skal udvælge dine blomster til buketten er der igen et par gode råd, du kan følge.

Tænk over et farveskema inden du udplukker blomsterne. Bloomon skaber deres buketter ud fra et moodboard, som er med til at sammensætte de helt rigtige farver og følelser bag enhver buket. Under titel ”Have yourself a Hippie Christmas” skal dette års julebuket overraske og skabe en sjov og legende julestemning med en smule kant i farvetonerne.

Ud fra stemningen i moodboardet har Bloomon udvalgt tre primær farver samt tre kontrast farver, som er gennemgående for blomsterne. For eksempel er gerberaens farve inspireret af moodboardets kirsebærrøde farve og ilixens orange farve går ligeledes igen på boardet.

julebuket jul juledekoration

Sådan arrangerer du blomsterne

Bloomon benytter sig af en speciel teknik, når de arrangerer deres buketter, som du let kan lade dig inspirere af, når du skal arrangere din egen buket.

Inden du arrangerer buketten, skal du huske at fjerne alle bladene fra blomsterne, så der ikke sidder nogen blade tilbage nede i vandet. Begynd derefter med de stærkeste stilke og lav et kryds i bunden af vasen, så du på den måde bygger et stativ, som de andre blomster kan læne sig op af. Drej vasen jævnligt, mens du placerer blomsterne, så du får udnyttet alle siderne.

Blomsterne behøver ikke alle sammen ligne hinanden. Der må gerne være nogle lidt specielle blomster i mellem, som stikker ud og tiltrækker opmærksomhed. Buketten skal på ingen måde være perfekt, men må gerne være sammensat af forskellige blomster i forskellige højder, farver og størrelse, så de skaber dynamik og den før nævnte kant og legende tilgang.

julebuket jul juledekoration

Efter to til tre dage vil julebuketten have godt af at få skriftet vandet, ligesom blomsterne vil elske at blive skåret til igen. Det er med til at forlænge bukettens liv, og samtidig er det en oplagt mulighed for at arrangere din buket igen og give den et helt nyt udtryk.

Har du forelsket dig i Bloomons unikke buketter, kan du se mere her og få dem leveret direkte til din hoveddør.