Keramikerens julevindue

December er tid for julepynt, og her kan du se en keramikers og en tekstildesigners kreative bud på et personligt juletableau.

© Andreas Mikkel Hansen og Pia Enghild

Malene Helbaks julepyntede vindue pirrer den barnlige fantasi med sine ranker af snekugler, figurer af vilde dyr, nisser og svampe i flere afskygninger.

– Der er noget magisk og nostalgisk over snevejr, som vi desværre sjældent har til jul. Jeg kan lide det fine og enkle, og jeg skaber små scenarier hele året, der passer til årstiden. Mit juletableau er indbydende at se på, lidt naivt i sit udtryk, og så kan min datter på 3½ år lege med dyrene og digte sine egne små juleeventyr, fortæller Malene Helbak.

Malene Helbak brød i år 2000 igennem med sit stribede service og har siden løbende udvidet sin keramik med nye mønstre og farver. Siden 2006 har hun haft egen butik i København med kollegaen smykkekeramiker Mette Scherning. Se mere på helbak.dk.

  • Julen dufter af frisk gran, appelsiner og kanel. Julen genlyder af klassisk musik, knitrende sne under støvlerne og stemmers rungen i snelandskabet på kælkebakken.

Julen er min mors broderede pakkekalender, som jeg fik, da jeg var lille. Her hang 24 små pakker klar til hver dag i december. Julen føles på en helt bestemt måde. Den er magisk.

  • Da jeg var barn, var julen en lang forventning. Julen smager af min mors fantastiske andesteg, sovs og risalamande. Den klassiske julemiddag er det eneste rigtige, og jeg elsker julemiddagen. Som voksen er det den, jeg glæder mig mest til.
© Andreas Mikkel Hansen og Pia Enghild

Juletræet står i en urtepotte, som er fra Malene Helbaks kollektion og pyntet med keramikpynt af Anne Black. Stager til stearinlys og fyrfadslys er af Anna Carin Dahl. Svanen er fra Schleich og fås i legetøjsbutikker. De grønne underlag, der samler opstillingen, er smørebrætter fra Malene Helbak. Flamingokugler er bundet på hvid sytråd, og begge dele er fra Panduro Hobby.

© Andreas Mikkel Hansen og Pia Enghild

Keramiker Malene Helbak