Julens smukkeste bord: Sådan gør du

Se her, hvordan blomsterdesigner Annette von Einem kombinerer det klassiske med de moderne, når hun guider dig gennem dækningen af julebordet.

Find dit hvide service frem, puds glassene på stilk, slip din indre createur løs, og dæk et smukt julebord med blomster, fjer og juelpynt. Du får her opskriften af den internationale blomsterdesigner Annette von Einem.

Du skal bruge:

  • Clematis fra naturen . Eller fx enebær eller buksbom
  • Små 9 cm grønne runde oasis
  • Fjer – fx hvide fasanfjer
  • hvide franske anemoner
  • jule kugler
  • kogler
  • Grene. Her er der brugte kork-elm

Først skal du ….

  1. Dække bordet med service, glas, bestik og lys. Så kan du se, hvor meget bordplads du har til at dekorerer på.
  2. Lægge clematis frem på bordet, så kan du lettere arbejde.
  3. Gøre 4-6 små oasis kugler våde, ved at lægge dem i vand
  4. Stikke små stilke clematis ind i koglerne, så de bliver fine runde og tætte
  5. Placere dem i de små skåle
  6. Du kan også lave små kugler af enebær eller boksbom

Dernæst ….

  1. Når du er lavet disse kugger placeres de på bordet – nogle i grupper, andre i bordenderne
  2. Julekugler og kogler er fordeles på bordet.
  3. Derefter er der placeret lidt grene hen over bordet. På den måde kan du også pynte med julekugler.
  4. Et par kork-elm grene er lagt over skåle/kuglerne. Det giver et råt look og kontrast
  5. De hvide fjer er trådet op på en sort tråd og stukket i kuglerne - så det ser ud til de svæver over dekorationen.
  6. Som den friske del har jeg valgt at sætte hvide annemoner i de forskellige kugler.
  7. Nu da det er våde oasis-kugler kan de nemt stikkes i samt få vand.
  8. Jeg har fjernet top bladene på anemonerne, så der er mere fokus på blomsten
  9. Anemonerne er placeret i forskellige højder.
  10. Sidste detalje er at drysse clematis kuglerne med glitter.