Vores livs hus er svært at indrette ...

Mette og hendes familie har købt deres livs bolig, men køkken-alrummet og stuen giver grå hår fra start. For hvordan skal man indrette så stort og uhomogent rum?

Kære Lone Barslund,

Vi har købt et nyt hus pr. 1/9 som vi glæder os utroligt meget til at flytte ind i.

I mit hoved er jeg allerede i gang med at indrette huset, men køkken og stue volder mig altså en hel del problemer. Dels er der en væg midt i rummet, som adskiller køkkenet fra resten (og som ikke kan fjernes). Dels er der en masse døre, som der skal tages hensyn til i indretningen, og det har jeg nok lidt svært ved at se mig ud af.

I rummet skal vi have plads til et aflangt spisebord samt et sofa-arrangement (som først skal købes og derfor kan tilpasses efter hvordan vi vil indrette stuen) Vi ønsker ikke at have 2 separate dagligstue-arrangementer som der er i dag men gerne en lille hyggelig læsekrog.

Jeg sender her plantegningen (som vist er lidt fortegnet i forhold til placering af dørene) samt billeder af rummet. Jeg håber at du kan hjælpe os lidt videre ud fra det. Jeg får nemlig først mulighed for at komme ned og tage nogle præcise mål efter sommerferien.

Jeg ser frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Mette Hein-Nielsen

Kære Mette.

Tillykke med jeres nye bolig, - jeres stue- alrum er et skønt rum med masser af dagslys, som I helt givet kommer til at trives i.

Jeg har jo spurgt til de to tilstødende værelser, om der er andre (sove)værelser i resten af boligen og du svarede at der er andre rum, men at I gerne vil bevare de to.

Jeg vil nu alligevel vove det forslag at I blænder værelsesdøren og går igennem det lille arbejdsværelse som vist på skitsen. Det giver jer nemlig et meget bedre og mere sammenhængende hjørne til jeres opholdsafdeling, så I får plads til de ønskede siddepladser med fladskærmen på væggen udfor arbejdsværelsesdøren.

Ved at placere sofaerne i vinkel generer den fritstående stolpe ikke møbleringen.

Det lange spisebord vender I vinkelret på den bærende murstump, så der bliver god plads at komme omkring på samt en fornuftig afstand til opholdsafdelingen.

Imellem de to fløjdøre kan I placere en ordentlig reol med masser af plads til bøger osv, som vil hygge i det store rum.

Jeg er ikke særlig begejstret for fliser i så stort et rum og synes heller ikke at det passer i et gammelt hus, men I kan dæmpe den kølige effekt ved at lægge tæpper under hhv. spisebord og sofagruppe. Det er under alle omstændigheder med til at definere de to møbelgrupper og funktioner i rummet.

Mange hilsener Lone