"Vi mangler værelser i vores lille hus"

En familie på fem med små børn er vokset ud af deres ellers så dejlige hus. BO BEDREs indretningsekspert giver forslag til, hvordan de kan udnytte førstesalen bedre.

Kære Lone.

Vi mangler værelser i vores lille hus, og da børnene er små, vil vi så gerne kunne være på husets første sal alle sammen. Det betyder ombygning af stort set hele etagen, men det er i orden, hvis vi kan få plads til fire værelser samt badet, nogenlunde, hvor det er i dag.

I forhold til tegningen kan skunkvæggen skubbes ud, hvor du kan se den markeret på trappereposet, hvilket burde give mere plads til værelserne,. Måske kunne noget hems også give mere plads?

Mange hilsener fra familien på 5.

Kære familie.

Når skunkvæggene rykkes udad mod facaden, så giver det større gulvflade men ikke mere reel plads til høj møblering og fuld ståhøjde; Sengepladserne, skrivebord og reoler kan placeres i den lave vinkel og så kan man vurdere hvor det kunne give mere højde at placere en kvist eller ovenlys.

På min plantegning har jeg markeret hvor der er reel rumhøjde på jeres førstesal og det giver et meget godt billede af værelsernes muligheder og beskaffenhed.

De fire værelser kan akkurat knibes ind ved at udvide reposet, så der bliver plads til dørene til alle værelser, - de skal jo placeres hvor der er højde nok til både dørhul og dørblade når de står 90 grader åbne.

Læs også: To singler vil dele lejlighed

Jeg vil foreslå at I lægger nyt gulv først og får ordnet lofter, - gerne til kip men uden hemse, og dernæst rejser de nye vægge. På den måde kan I nemt pille skillevæggene ned og ændre rummene, den dag I evt. flytter jer selv nedenunder og kan give børnene lidt mere plads ovenpå.

Når jeg fraråder hemsene så er det fordi det reelt ikke giver noget til værelserne andet end et ordentligt låg, som oftest ender med at bruges til opbevaring af legesager eller rod. Reel sengeplads til små børn er hemsene uegnede til.

Badeværelset har facadevindue med ordentligt udsyn og det har de tre værelser også, mens det midterste lille værelse kun får lys fra oven og ikke har kik nedad, hvilket vil give rummet en lidt kælderagtig fornemmelse. I kan derfor overveje enten at ofre en kvist her eller vælge et ovenlys koblet sammen med et lodret glasparti nederst, så man også kan kikke nedad. Man kan dels få tegnet og leveret færdige kviste parat til montering og dels laver Velux forskellige typer ovenlys, så kik hjemmesider og se hvad der passer jer bedst.

Venligst Lone