Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

"Vi har løbende forsøgt at indrette stuen, men jeg har stadig følelsen af, at vi ikke er færdige"

Vores ekspert guider familien til, hvordan de kan indrette deres stue, så den efter tre år kan føles færdigindrettet.

Hej Lone

Vi har udfordringer med at indrette vores store stue, så der skabes hygge for hele familien. Stuen er stor, og det gør det svært for os at se den gode løsning. Vi købte huset for tre år siden, hvor vi kom fra en lille lejlighed, og derfor havde vi ikke nogen møbler med, der passede til stuen.

Som det er lige nu, er møblerne placeret langs væggene i rummet, hvilket gør, at der er meget plads tilovers midt i rummet.

Vi har løbende forsøgt at indrette stuen, men jeg har stadig følelsen af, at vi ikke er færdige. Fx placerede vi midlertidigt fjernsynet på en stige, da vi flyttede ind, men her tre år efter, står fjernsynet samme sted. Vi mangler gode råd og inspiration.

Væggene er hvide, men jeg kunne godt tænke mig lidt farve på en eller flere vægge, samtidig med at der mangler kunst på væggene.

Vi vil gerne have en stue med sofagruppe og en hyggelig arbejdsplads, da vi som mange andre, arbejder meget hjemmefra i denne Corona tid.

Vi har små børn, så der skal samtidig være plads til leg og lidt legetøj.

Jeg har vedhæftet et par billeder af stuen, samt en tegning over indretningen. Her kan du se, at der fra stuen er frit udsyn til køkken/alrum. Fra hjørnet ved den åbne pejs er der udsigt til havet, hvis man står med ryggen mod pejsen og kigger lidt skråt mod højre. Jeg har leget med tanken, om det mon kan udnyttes.

Håber du har nogle gode råd til os.

På forhånd tak.
Med venlig hilsen Betina.

Kære Betina

I har bevaret den åbne pejs i hjørnet selvom I har installeret en brændeovn lige ved siden af, som er den I bruger. På tegningen har du skrevet at pejsehullet bruges til brænde.

Jeg vil foreslå at I blænder pejsehullet og fører væggen glat op til loft, så I får et fint vægstykke, hvor I så anbringer jeres drejelige fladskærm. Det giver en væsentlig bedre tv-placering i forhold til jeres sofagruppe og mere ro i rummet. Brændet kan opbevares i gamle kobberspande eller lignende.

Jeg har tegnet to møbleringer med lidt forskel på sofavalg og – opstilling, hvor forskellen egentlig kun bliver placering af læselys og arbejdsbordet.

På skitse A er der to sofaer i vinkel med skrivebordet placeret bag sofaen, hvor bordet derved kommer ud på gulvet med god afstand til væggen. Her bliver der god plads til en læselampe i hjørnet imellem de to sofaer.

Skitse B viser dig en hjørnesofa, hvor skrivebordet placeres nærmere væggen, så skrivebordslampen også kan give læselys til sofahjørnet.

Begge møbleringer holdes fast i rummet med et stort gulvtæppe, der også lige får fat i jeres lænestol. Begge indretninger har fået samme høje reol på endevæggen med god plads til bøger og legetøj, og der er god vægplads på den lange væg til billedophæng.

Jeres tre halve reolmoduler har jeg samlet på det kortere vægstykke imellem stue og alrum, hvor de giver mere fyldest og vil være fine med en bordlampe og noget kunst på væggen oven over.

Foran det brede terrassedørsglasparti lægges et løst tæppe, der er med til at møblere det store rum og vil også være et rart sted for ungerne at lege, ligesom der stadig også er god plads imellem reol og skrivebord.

I kan give den lange væg en farve, hvor jeg vil anbefale at I holder den ret lys, så I ikke gør stuen endnu længere og mørk på det inderste stykke.

Eller I kan give endevæggen en farve, der godt kan være noget mørkere, da den vil gøre rummet kortere og markere overgangen til alrummet.
Farvevalget vil afhænge af sofabetræk og tæpper, så der skal I tænke i ro og sammenhæng.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund - Skitse A

© Lone Barslund - Skitse B

© Lone Barslund - Nu

Håndplukket til dig