Trend: Denne 70'er-farve kommer til at dominere de næste år

Én af de mest hadede farver får en revival.

Det opdaterede 70'er-look
© Anders Schønnemann

Lædersofaen Hector er designet af Anderssen & Voll, sofabordet Savannah er designet af Monica Förster - begge fra Erik Jørgensen.

Revival

Er man gammel nok, så husker man med indestængt gru eller boblende fryd den laaange brune periode i 1970’erne.

Alt skulle være brunt, gerne tilsat et stænk orange.

Undersøgelser viser, at netop disse to farver sammen med gul er de mindst foretrukne i Vesten, men nu er der ingen vej udenom.

Da alt som bekendt går i cirkler, står vi over for den brune farves revival.

Ifølge flere internationale trendeksperter vil 2020 og 2021 netop blive domineret af jordens egen farve – og det gælder vel at mærke både i boligen og for det tøj, vi tager på kroppen.

Man taler ligefrem om, at den klassiske lille sorte efter fem årtier nu skal være brun – og at det skulle være et tegn på en spirende optimisme efter flere år med sædernes forfald og mismod.

Fornyet opmærksomhed på Jordens tilstand spiller givet også en rolle for indtoget af naturens egen farvepalet.

En mangfoldig farve

Ifølge en af de toneangivende internationale trendeksperter, hollandske Li Edel-koort, er den brune farve uomgængelig, bl.a. fordi den symboliserer melankoli og nostalgi, men i høj grad også kvalitet og holdbarhed – det sidste er væsentligt set i en miljøorienteret optik.

Står Li Edel-koorts varsler for fremtiden til troende, er den nye brune bølge ikke kun forbundet med tunge materialer som læder, fløjl og kanvas, men i høj grad også med blanke og metalliske overflader, kunstpels og taktile tekstiler med masser af struktur. D

er må gerne være en vis fornemmelse af patina og ædel slitage.

Under alle omstændigheder er brunt jo et vidt begreb, og brugt med omtanke kan den – lidt politisk ukorrekt – signalere eksklusivitet, men også hygge, varme og hjemlighed.

Den brune palet er nemlig bred og dermed også let at integrere i boligen.

Brun findes ikke i det naturlige farvespektrum, men er en blandingsfarve, der opstår, når man mikser orange og sort eller blander rød, grøn og gul. Blandingsforholdet bestemmer intensiteten og den underliggende glød – og derfor er brun lige så mangfoldig som andre farver.

Clava Dine Pendel

© Umage

Niche klubstol designet af TAF Studio

© Fogia

Tuck Vase

© Ferm Living

Beoplay A1

© B&O