To singler vil dele lejlighed - men stadig have hvert sit liv

Lisbet og Ole er to voksne singler, som overvejer at købe en stor lejlighed til deling, men kun hvis der stadig er mulighed for privatliv hver for sig.

Hvordan indretter to singler en delelejlighed?

Kære Lone.

Måske du kan hjælpe os med at vurdere, om vi kan få indrettet denne lejlighed, så den passer til vores behov?

Vi er to singler, voksne som leder efter en rummelig lejlighed, velegnet til opdeling i et bofællesskab, men med to husholdninger. Det vil sige, at vi har det krav at der skal være et køkken til hver, da vi udover fælles venner også har hver vores omgangskreds og ikke altid skal spise sammen.

Vi vil selvfølgelig gerne have hver vores bad, men kan det ikke laves sådan, kan vi godt deles om det store bad. Ved siden af er der et lille rum med vaskemaskine og tumbler som vi i givet fald også ville dele.

Umiddelbart er lejligheden meget forskellig mod gade og gård, så vi er spændt på, om du kan finde en fair fordeling.

Mange hilsener Lisbet og Ole.

Kære Lisbet og Ole,

Det er en glimrende ide at deles om pladsen og alle fællesudgifterne og i tilgift få den tryghed, at der er selskab og en at deles med om både vedligehold og hyggeaftener.

Jeg mener godt, det kan lade sig gøre at få plads til at bruse i det lille badeværelse, - så kan man måske tiltuske sig til en tur i karret en gang imellem.

Der er klart mere plads i bolig 1 mod gaden også efter opdeling, da den inderste bolig har en del spildplads i den lange gang, men til gengæld er der så det store bad mod gården og værelset med fransk altan som kan blive et rigtig charmerende spisekøkken for den af jer, der skal have den inderste bolig. Det bør være helt uproblematisk at koble køkkenet på badeværelsets vand og afløb.

Jeg ville indrette det sådan at I hver har to værelser, - et soveværelse og en stue og hver jeres køkken og bad, og så deler I simpelthen den store gennemgangsstue med fælles altan. Boligen mod gaden har jo et halvåbent køkken der vender ind mod fællesstuen og det betyder at man kan komme ud for at have gæster her, mens beboeren i den inderste bolig skal igennem, men den lille gene kan I jo fjerne ved at indrette en mindre spiseplads i bolig 1, så man kan vælge hvor privat man nu vil have det.

Læs også: Sådan får man soveværelset i bofællesskab til at fungere

Det vil være super rart at have et større fællesrum til fælles gæster men også bare til at sidde og arbejde lidt i eller drikke en kop kaffe sammen.

Ved opdeling af det store rum mod gaden kan I ændre fløjdørene fra entreen til to almindelige enkeltdøre og så genanvende fløjdørspartiet imellem de to nye rum.