Tilbygning eller ej?

Det er svært at se, hvordan det kan lade sig gøre at forbedre indenfor de eksisterende rammer, så en tilbygning er en god løsning for denne familie, mener BO BEDREs indretningsekspert.

Hej Lone,

Vi er en familie på 5, som har boet i samme hus i 10 år. Vores behov dengang og nu er noget anderledes, og vi ønsker derfor at ændre i indretningen.

Vi har selv prøvet at tegne på det, men er ikke helt sikre på, det er optimalt for os og håber derfor, du evt. kan komme med et bedre/mere optimal løsning på vores ønsker.

Jeg har vedlagt et dokument, med vores nuværende plantegning og vores bud på ny plantegning.
Vi vil selvfølgelig helst ændre indenfor eksisterende rammer, men kan ikke se, hvordan det kan lade sig gøre. Derfor har vi tilføjet en tilbygning på ca. 56 kvadratmeter. (8 meter langs nuværende væg og 7 meter ud)

Kan du se løsninger i den nuværende plantegning, som kan efterkomme vores ønsker eller en mere optimal løsning inkl. den ny tilbygning? (Vi ønsker os separat voksenafdeling og børneafdeling, større alrum ved stuen, større børneværelser og to badeværelser.

På forhånd tak.

Venlig hilsen Trine og Jan

Hej Trine og Jan.

Det er rigtigt, at den største udfordring ligger i hjørnet, hvor den gamle og den nye bygning støder sammen.
Her vil jeg foreslå, at I ændrer så meget på bredden, at den nuværende hoveddør, der ændres til vindue, bliver leverandør af dagslys til det nye køkkenhjørne.

Sammen med en række ovenlys placeret i tagfladen imellem langside og køkken-ø får I en acceptabel dagslysbelysning, men I må meget gerne tænke i mere dagslys til alrum og stue, som for eksempel kunne komme fra et dobbelt så bredt vinduesparti imellem pejs og opholdsstue.

For ikke at vende op og ned på hele det eksisterende hus, ville jeg indrette ny entré i det oprindelige bryggers med direkte adgang til fællesrummet ved pejsen.
Det er et rart sted at komme til huset både for jer og jeres familier og gæster.
I den nye del er der så indrettet bryggers med adgang fra entreen og med genanvendelse af døre og vinduer.

Hoveddøren bliver altså, hvor den oprindelige bryggersdør sidder i facaden. I forlængelse af bryggers placeres jeres bad, så vandinstallationer og gulvvarme kan føres direkte og så nemt som muligt.

Jeres soveværelse indrettes med adgang fra det nye køkken og med adgang til jeres eget bad via et stort garderoberum.
I kan også vælge at isætte et dobbelt glasdørsparti i gangen udfor køkkenet og dermed forstærke fornemmelsen af børneafdeling.

Vh Lone Barslund