Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sund dampet mad på middagsbordet

Annonce: Det er slut med at at droppe at lave fisk derhjemme, fordi det er for svært. Med en dampovn er det nemt for familiens amatørkokke at lave sunde retter.

Er du også en af dem, der elsker at spise fisk på en restaurant, men går helt i baglås, når du står ved fiskehandleren for at købe ind til aftensmad? For hvordan er det nu lige, at man tilbereder en fisk, så den bliver saftig og velsmagende?
Du skal ikke have dårlig samvittighed.
En undersøgelse fra 2012 om danskernes forhold til fisk, viste, at kun 4 ud af 10 danskere har fisk på menuen derhjemme hver uge. En af de vigtigste grunde til danskernes barrierer mod at spise fisk er - udover fiskebenene i maden - at mange ikke ved, hvad de skal stille med rødspætten, kulmulen eller torsken.
En nem og sund løsning er at dampe fisken i en dampovn. Her får fisken nemlig lige præcis den konstante og stabile varme, den skal have for at bevare sin smag, konsistens og sine næringsstoffer.

Læs også: Lav perfekt dampet fisk på 8 minutter

Gør alle til gourmetkokke Nemt, tilgængeligt og sundt er netop tre af de kodeord, der ligger bag udviklingen af Samsung varmluftsovn NQ7000H. Det er en kombi-ovn, der har dampkogsfunktion - en såkaldt Dual Stream teknik - som sikrer, at maden bliver tilberedt ved en jævn varme og med den rette mængde damp, der skal til for. At bl.a. fisk og grøntsager ikke bliver udkogte og slatne, men bevarer deres bid og vitaminer.
Ovnen har trods sit minimalistiske og stilfulde ydre plads til både store og små dampede - som ovnstegte - rette med sin 50 liters volumen, justerbare ovnhylder samt en softluk i døren, der sikrer, at ingen får fingrene i klemme, når maden skal ind og ud af ovnen.

En dampet rengøringsassistent Men det er ikke bare damp, varme og design det hele. For ovnen har to ekstra funktioner, som mange sikkert vil sætte pris på, når madlavningen er vel overstået. Den er energibesparende - og så gør den rent efter sig selv.
Det er altså også slut med at bruge kradse rengøringsmidler og knofedt for at få bugt med ovnsnavs. Når maden er færdig, sætter man bare sin personlige rengøringsassistent i gang. Man stiller en kop ind i ovnen, starter rengøringsprogrammet, og vandet fra koppen fordampes nu ved en høj temperatur, der får snavset til at løsne sig.
Det eneste, man selv skal gøre, er at tørre det løsnede snavs af med en klud - og i ro og mag nyde sin veldampede fisk sammen med resten af familien.

Håndplukket til dig