Stuen fik ro

Det kvindelige medlem af familien fra Nørrebro i København er kreativt anlagt, men det havde taget så meget overhånd med nips, bøger og billeder, at stuen virkede rodet.

© bobedre.dk

Vores indretningsekspert hjalp med at sætte tingene i system, og det gav et roligere udtryk.

Familiens flotte designlamper, de fine, små fund til reolen og den smukke grønne Børge Mogensen-sofa kom først til deres ret, da der blev ryddet op, sat i system og frem for alt smidt ud i den overfyldte stue.

© bobedre.dk

Månedens læserpar er Mille og Torben NIelsen med lIlle OlIvIa

Hvorfor henvendte I jer tIl BO BEDRE? Stuen var blevet et opbevaringssted for alt for mange ting. Det var forvirrende, og der var for mange farver, syntes vi. Vi havde brug for et mere enkelt rum for overhovedet at kunne hygge os. Desuden virkede her hele tiden rodet.

Hvad havde I aldrIg selv fundet på?
Vi havde aldrig selv hængt de tre lamper op på den måde eller nogensinde fundet på at sætte billeder op på tapetvæggen - det ser lækkert ud, og vi synes, det er vovet. Desuden havde vi ikke tænkt på at vende vores reol og bruge den som rumdeler. Vi er glade for omrokeringen af sofaen og spisebordet - det kan vi godt se nu. Det er langt mere praktisk.

Hvordan har det været at lade en IndretnIngsarkItekt forvandle jeres rum? Det har været godt at få helt nye øjne på, og vi er glade for den ro, vi har fået i vores stue. Vi var aldrig kommet frem til samme løsning selv. Og processen har også fået os til at rydde grundigt op i bøgerne, der fyldte alt for meget.

© bobedre.dk

Før: Stuen blev mest brugt til opmagasinering af nips og bøger, og det var ved at tage overhånd for den unge familie. Der var mange dejlige ting i stuen, men de kom slet ikke til deres ret, fordi man næsten blev overmandet af de mange ting.

© bobedre.dk

Marina Lykkesteen er indretningsarkitekt, og en af de faste eksperter, vi sender ud til læserne. Hun indretter hjem og miljøer for private og virksomheder.

© bobedre.dk

“Mit udgangspunkt var, at familien virkelig havde nogle dejlige ting, men at der også var for mange ting. ved at bytte om på sofa og spisebord og bruge den åbne reol som rumdeler, faldt der ro på rummet. desuden ville jeg gerne have en større enkelhed, så bøger og nips måtte ud til fordel for et par nye stole og lamper. resten er blot rokeret rundt og brugt i nye sammenhænge. Stuen her viser, hvor stor en forandring man kan skabe med forholdsvis små nyanskaffelser. den primære opgave har været at rydde op og få skabt to rum i rummet."

© bobedre.dk

En omrokering af sofa og spisebord gav den hyggekrog, familien ønskede sig. Dernæst blev der tyndet gevaldigt ud blandt bøger og nips for at give plads - og flytte fokus - til de spændende billeder og andet tilbehør.

© bobedre.dk

Et større møbel kan også dæmpe en markant væg, så derfor blev spisebordet flyttet herhen. Gentagelser giver et godt og roligt udtryk - derfor er der hængt tre lamper over spisebordet, ligesom de grønne planter er samlet i vindueskarmen.

© bobedre.dk

Modulreoler opdeler rummet på en fin og dekorativ måde.

© bobedre.dk

Skab forår i vindueskammen med løg-planter i fine krukker.

© bobedre.dk

Det mørke tapet, der er et aftryk af Paris ́gader, ville familien gerne beholde. Tapetet fra Ferm Living virker noget dominerende, men ved at samle familiens kunsttryk og hænge dem netop her, nedtoner det væggen.

© bobedre.dk

Familiens flotte designlamper og de fine, små fund til reolen.