Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan kan du indrette din stue mere bæredygtigt

Annonce Med få huskeregler kan du indrette dig med lidt mere omtanke for miljøet, uden at skulle undvære smukke genstande.

Stadig flere ønsker at indrette sig med mere fokus på miljøvenlige og bæredygtige løsninger, mens flere møbelbrands lancerer nye produkter og tiltag, der tilgodeser det stigende fokus på en mere ansvarlig produktion og mindre miljøskadelige materialer.

Det gør det nemmere for dig at indrette dig mere bæredygtigt, uden at gå på kompromis med hverken stil eller pengepung. Sammen med Sofacompany, der har indgået et samarbejde med organisationen Trees For The Future, guider vi her til, hvordan du kan gøre netop det.

© Sofacompany - Gulvtæppet Velvet Ocean er håndvævet i genbrugsmaterialer, er inspireret af kontrasterne i havets overflade og fås i tre forskellige farver.

Gå efter bambus

Bambus er et populært materiale at arbejde med, hvis man som producent gerne vil producere med et mere miljøvenligt materiale. Bambus vokser nemlig ekstremt hurtigt sammenlignet med almindelige træsorter, det har ikke behov for pesticider og så er det næsten bionedbrydeligt.

Derfor kan du med fordel gå efter møbler og tekstiler fremstillet af bambus eller fibre fra samme. Netop det har Sofacompany gjort med gulvtæppet Velvet Ocean, der er fremstillet af bambusgarn og genanvendt viscose, der er blevet farvet på ny. Tæppet er inspireret af havets overflade, som kan ses på de korte fibres matte og skinnende effekter, der vil give din stue spil og dybde.

© Sofacompany - Cura-betrækket er fremstille af PET-flasker, der er blevet indsamlet, sorteret og renset for at blive smeltet om til det fineste materiale, der føles blødt og lækkert.

Brug genanvendte materialer

Materialer, som får nyt liv ved at blive genanvendt, er noget, vi ser mere og mere af. Ny teknologi gør det muligt at lave hårde materialer om til bløde og lækre fibre, der bruges til tekstiler, som du aldrig ville kunne se, hvad var før. Derfor kan du få både bænke, vaser og betræk i materialer, der fået nyt liv for at spare på miljøet.

Det er også tilfældet med Sofacompany’s nyeste betræk, Astha Cura. Betrækket er lavet af 98% genanvendte plastikflasker, der ellers ville være endt på lossepladser eller til forbrænding, og er udviklet særligt til den populære Astha-sofa. 165 flasker er blevet samlet, smeltet og spundet til et tekstil, der har en eksklusiv og blød følelse, og som er både slidstærkt og nemt at holde. Det gør Astha Cura til en sofa, der, med dens klassiske lounge look og varme, grønne farve vil give din stue et lækkert og miljøvenligt løft.

© Sofacompany - Det aftagelige betræk gør Henry til en billig og bæredygtig løsning til din stue. I Sofacompany's Design-selv-univers kan du købe nyt betræk og på den måde forny din stue.

Udskift betræk frem for møbler

Det kan både være sjovt og nødvendigt at udskifte nogle af dine møbler gennem tiden, så det stemmer overens med både dine behov og din stil. Men gør du det ofte, kan det være en dyr affære, der ikke er bæredygtigt i længden.

Gå derfor efter møbler og items, der har aftageligt betræk - eksempelvis som puder, puffer og sofaer, så du kan skifte look frem for møbler. Henry-sofaen fra Sofacompany er en videreudvikling af bestselleren Harper, men har som noget nyt aftageligt betræk. Er du mere til sofaen Astha, er den netop kommet i en version med aftageligt betræk, kaldet Anna. Det betyder, at den både er nem at rengøre, og at du nemt kan skifte sofaens udtryk år efter år, uden at skulle købe ny.

Desuden er al transport fra Sofacompany 100% Co2 neutral, mens al træ i alle sofaer er FSC-certificeret. Det er en garanti for, at træet kommer fra en skov, hvor der ikke bliver fældet flere træer end skoven kan nå at reproduceret og at dyr- og planteliv bliver beskyttet. På den måde kan du sagtens forny din stil og sofa med god samvittighed. Læs mere om Sofacompanys bæredygtige initiativer her.

Håndplukket til dig