© Troldtekt

Så stor forskel kan dit loft gøre for akustik og design

Vil du forvandle støj og stress til ro, hygge og elegance? Se, hvordan arkitekt Bruno Jakobsen – i blandt andet en renoveret 1960’er-villa og sin egen nybyggede bolig – har skabt god akustik og karakterfulde rum med mørke designlofter.

I hjemmet tilbringer vi det meste af vores tid – måske endda også en del af arbejdstiden. Derfor skal vi designe boligen med materialer, som skaber de bedste rammer for afslapning og velvære.

Akustikken er en vigtig del af et sundt indeklima, og en dårlig akustik kan hurtigt gøre det ubehageligt at opholde sig i et rum for længe ad gangen. Problemer med akustikken opstår, fordi hårde, glatte overflader – for eksempel gips, sten og glas – reflekterer lyden direkte tilbage. Det sker især i et køkkenalrum, hvor mange af familiens aktiviteter foregår.

Løsningen er at forkorte rummets efterklangstid. Det kræver overflader, der kan absorbere lyden. Og det kan du blandt andet med akustiklofter fra Troldtekt.

© Troldtekt

Renoveret villa fuld af kvaliteter

Et akustikloft, som er en populær løsning til både nybyggeri og renovering, er den nye Troldtekt v-line, der blandt andet er nomineret til Bo Bedre og Boligmagasinets ’Design Favoritter 2023’. Designløsningen har diskrete v-spor fræset i overfladen, og resultatet er en karakterfuld loftsflade med lange, gennemgående linjer.

Det kommer tydeligt til udtryk i den nyrenoverede 1960’er-villa, @fladbrohus, som ses på billedet ovenfor. Villaen i skoven er kendetegnet ved de grafiske linjer i huset og robuste materialer.

© Troldtekt