Det er eftertragtet at have en lys stue

"Måske er det en aldersrelateret ting eller også er det bare blevet vigtigere med lys og luft i hverdagen".

Vi mangler dagslys

Hej Lone og BO BEDRE,

For en del år siden hjalp du os med at møblere en ny tilbygning, som vi indrettede til opholdsstue for at kunne slå nogle rum sammen og få et større køkken-alrum i det eksisterende hus.

Dengang valgte vi at lade adgangen til den nye bygning ske via en eksisterende havedør.

I forbindelse med indretningen foreslog du blandt andet at vi fik lavet en lang hylde i massivt egetræ som løb langs hele endevæggen, så vi fik plads til lamper, billeder og nips i rummet, der ellers ingen vindueskarme har, men to glaspartier til gulv.

Alt har fungeret så fint, men nu vil vi gerne ændre på tingene, da vi synes at alrummet ikke får nok lys ind. Måske en aldersrelateret ting eller også er det bare blevet vigtigere med lys og luft i hverdagen.

Vi kunne godt tænke os dine øjne på indretningen igen og håber at du kan hjælpe os med lys-problemet, så begge rum bliver bedre at være i.

Venligst Merete Haagen

Kære Merete,

Jeg kan godt huske jeres stue og løsningen med den lange massive hylde i bunden. Stuens indretning med sofaernes vinkel ud fra det rolige hjørne og kikket til de to store glaspartier mod vest fungerer jo rigtig godt, så det synes jeg ikke I skal pille ved.

Til gengæld kan adgangen imellem stue og alrum med held flyttes, så der kommer direkte dagslys ind i alrummet fra vest, simpelthen ved at lave en ny åbning ud for det ene, vestvendte vinduesparti. Den eksisterende havedør kan I genanvende i et andet, nyt facadehul på nordfacaden, hvor I vil få et blødt og neutralt lys ind i opholdsstuen.

Åbningen med den oprindelige havedør kan I lukke med en brystning ( lav mur) og enten lade det indvendige ”vindueshul” stå åbent eller isætte et fast glasparti.

Fordelen ved at mure en ny brystning op er nemlig at I så kan genanvende den gode egetræshylde på væggen her samt få plads til jeres skænk på modsatte side, for den må jo vige pladsen for den nye adgang til opholdsstuen.

De fire bogreoler kan evt. placeres i hjørnet bagved sofaerne eller et sted i alrummet.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Relaterede Artikler