Wegner og Carl Hansen & Søn CH26

Tidligere ukendt Wegner-stol ser dagens lys

Tilbage i 2007 efterlod Hans J. Wegner hele sin tegnestue og alle tegninger. Nu er en af de gamle tegningerne blevet til virkelighed, og en klassiker er skabt.

Hans J. Wegner var særdeles produktiv, og efter sin død efterlod han sig over 3000 forskellige skitser og tegninger med design, som af den ene eller anden grund aldrig blev sat i produktion.

Men nu er en af hans gamle ideer blevet virkelighed.

Wegner var altid en aktiv deltager i produktionsprocessen, men denne gang har man i stedet, måtte anvende moderne teknologi. En 3D scanning gjorde det muligt at aflæse de gamle skitser og derved virkeliggøre stolen.

Carl Hansen & Søn og CH26

Man mener, at den hidtil ukendte stol, CH26, blev tegnet tilbage i 1950érne, hvilket betyder at den stammer fra hans storhedstid, hvor flere af hans andre store ikoner er fra.

Her 66 år senere har Carl Hansen & Søn bragt den gamle tegning til live, og den lever fuldt op til forventningerne. Wegner havde nemlig en særlig evne til at skabe gedigen og funktionel design.

I dag kan Carl Hansen & Søn tilføje en ekstra stol til deres store produktportefølje af dansk design, tegnet af de største designer og arkitekter. Den fynske virksomhed spår stolen stor succes i såvel indland som udland.

CH26 er tilpasset efter moderne mål

Carl Hansen og Søn har måtte tilpasse stolen efter nutidens mål. Dengang Wegner tegnede stolen i 1950 var både mennesket og bordhøjden lavere end i dag. Så spisebordstolen har måttet vokse 2 cm i højden for at kunne passe ind i nutidens hjem.

CH26 ligner meget CH22, som ligeledes produceres af Carl Hansen & Søn. Fælles for dem begge er den gode ergonomi, som er blevet prioriteret højt af Wegner.

CH26 kommer i handlen til maj og kommeri massiv eg og valnød samt i kombination af begge sorter.