Ny spisebordsstol inspireret af nordindiske sadler

Det danske designbrand Mater tiltrækker internationale kræfter. Deres nye spisebordsstol er designet af Chicago-designeren Michael W. Dreeben, der har raffineret sin håndværk hos indiske snedkere.

Shell
© materdesign.com

Det danske designbrand Mater har til deres nye Shell-spisebordsstol allieret sig med designeren Michael W. Dreeben, der arbejder med base i Chicago.

Hans stol er inspireret af designerens lange ophold i Nordindien og af sadler og saddelhåndværk herfra.

Shell i læder
© materdesign.com

Når man ser stolen Shell nedefra, kan man godt se, hvor inspirationen stammer fra. Det giver sig blandt udtryk i den den måde, spisebordsstolen svæver som en saddel over stellet i træfinér.

Shell i stof
© materdesign.com

Omtanke for miljøet er noget, som Mater lægger meget stor vægt. Det afspejler sig i, at al træet, der er anvendt til stolen, er udført i FSC-certificeret. Det gælder både stellet og det læderbetrukne skalsælde.

Shell findes både udført i stof og i læder. Stofpolstringen er fra Kvadrat og er i ufarvet uld og 100 % genbrugspolyester samt en anden ligeledes langtidsholdbar komponent.

Læderversionen af spisebordsstolen har det højtrenommerede danske firma Sørensen Leather leveret.

Priser og størrelser
© materdesign.com

Stolen fås i sort og brun læder + blå, sort/hvid og brun tekstil

Der er to typer af størrelser på stolene: 1) Loungestol: h 87 x sh 45 x d 57 x b 49 cm. 2) Spisebordsstol: h 75 x sh 35 x d 46 x b 54 cm.

Den vejledende udsalgspris pr. stol ligger mellem kroner 6.500-8.000.