Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ny spisebordsstol inspireret af nordindiske sadler

Det danske designbrand Mater tiltrækker internationale kræfter. Deres nye spisebordsstol er designet af Chicago-designeren Michael W. Dreeben, der har raffineret sin håndværk hos indiske snedkere.

Shell

© materdesign.com

Det danske designbrand Mater har til deres nye Shell-spisebordsstol allieret sig med designeren Michael W. Dreeben, der arbejder med base i Chicago.

Hans stol er inspireret af designerens lange ophold i Nordindien og af sadler og saddelhåndværk herfra.

Shell i læder

© materdesign.com

Når man ser stolen Shell nedefra, kan man godt se, hvor inspirationen stammer fra. Det giver sig blandt udtryk i den den måde, spisebordsstolen svæver som en saddel over stellet i træfinér.

Shell i stof

© materdesign.com

Omtanke for miljøet er noget, som Mater lægger meget stor vægt. Det afspejler sig i, at al træet, der er anvendt til stolen, er udført i FSC-certificeret. Det gælder både stellet og det læderbetrukne skalsælde.

Shell findes både udført i stof og i læder. Stofpolstringen er fra Kvadrat og er i ufarvet uld og 100 % genbrugspolyester samt en anden ligeledes langtidsholdbar komponent.

Læderversionen af spisebordsstolen har det højtrenommerede danske firma Sørensen Leather leveret.

Priser og størrelser

© materdesign.com

Stolen fås i sort og brun læder + blå, sort/hvid og brun tekstil

Der er to typer af størrelser på stolene: 1) Loungestol: h 87 x sh 45 x d 57 x b 49 cm. 2) Spisebordsstol: h 75 x sh 35 x d 46 x b 54 cm.

Den vejledende udsalgspris pr. stol ligger mellem kroner 6.500-8.000.

Håndplukket til dig