Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Voksenafdeling ønskes!

... Men skal vi vælge den luksuriøse eller budget-venlige løsning?

© iStock

Voksenafdeling ønskes

Hej Lone

I forbindelse med at vores underbo (i villaens stueetage) har flyttet deres køkken, har vi fået den tanke at vi jo også kunne bygge om!

Vi har gået i flyttetanker længe fordi lejligheden ganske vist har værelser nok til os og vores tre børn, men det er på bekostning af os voksne, der har et ganske lille værelse. Så ved at flytte vores køkken ligesom underboen, kunne vi måske få en velfungerende voksenafdeling i det oprindelige køkken og det tilhørende pigekammer. Et af spørgsmålene handler om det smalle badeværelse, om det skal blive ved at være fælles eller om det skal lægges til vores soveafdeling. Der er et badeværelse mere i den anden ende.

Vi håber at du vil kikke på det, da det er en ret stor beslutning og det ikke er hverdagskost for os at vurdere om det ender i et godt resultat.

På forhånd mange tak for hjælpen fra Nete.

Hej Nete

Det ville jo simpelthen være så praktisk med et nyt alrum hvor køkkenindretningen kobles op på underboens vand, afløb og faldstamme, så alle installationer placeres i skøn forening med ombygningen nedenunder.
Tilbage i jeres nuværende (tomme) køkken er der så hjørnet, hvor køkkentrappen befinder sig og den gør vi ikke noget ved.
Jeg har skitseret to muligheder, der er ret forskellige, men det er nu, inden I vælter vægge, at I skal drømme og vende alle muligheder og også finde ud af, hvilke behov I har for plads, garderobemængde osv.

Plan A er således indrettet med et separat toilet, som ligger helt hvor det gamle toilet og vask befandt sig, så de lodrette rørføringer ikke generes af ombygningen. Det sparer penge og generer ikke underboerne.
Selvfølgelig med ny indretning, udluftning og måske med et fast glasparti i væggen øverst, så dagslyset kan komme ind.
Det separate toilet gør det muligt at indrette resten af rummet som et åbent rumforløb hvor soveafdelingen glider over i badeafdelingen, der ligger lidt for sig selv i hjørnet, indrettet med dobbelt vaskebord, bruser og badekar.
Der er sat en ny væg op imellem skabsvæg og gang, så jeres afdeling kan være helt privat i forhold til gæster og børn, der bruger toilettet.
Udover klædeskabene er der tænkt i skuffeelementer med bordplade under vinduet, så I udnytter pladsen her til skuffe- egnet tøj. Klædeskabene fortsætter i gangen.

Plan B er luksusudgaven af et master-bedroom med badeværelse en suites. Her er der taget en bid af alrummet for at få det helt store soveværelse med plads til reoler, lænestol og ekstra fladskærm.. Væggen imellem soveværelse og gang er fjernet og erstattet af dobbelte klædeskabe med glasdøre imellem, så man har kik ud i gangen til et smukt møbel, spejl eller billede fra sengen. Hvis I ikke vil have dør til badeværelset både fra gang og soveværelse, må børn og gæster ”nøjes” med at bruge husets andet badeværelse og så blænder I gangdøren.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund

© Lone Barslund

© Lone Barslund

Relaterede Artikler