Til mørkeblå nætter og lyse dage

Loft til kip, altan, brændeovn og masser af lys – familien Rosenkvists smukke rum øverst i villaen havde det hele. Alligevel kunne indretningen ikke gå op. BO BEDRE kom forbi og skabte et rum til både drøm og dagslys.

© Kim Ahm

Hvad ønskede du dig i dit nye rum?
–Vi stod med det her utroligt smukke rum, som i virkeligheden er meget stort i forhold til hvor mange m², vi i det hele taget har. Det skulle fungere som soveværelse, men det føltes som “spild" kun at bruge det til det – og vi ville gerne have en eller anden form for opdeling, så vi også kunne hygge os heroppe med børnene, læse og se fjernsyn.

Hvad havde du aldrig selv fundet på?
–At man kunne bruge skorstenene til noget! Den ene er blevet til en slags rumdeler i kombination med sengegavlen. Og så havde jeg heller aldrig selv turdet vælge dét tapet.

© Kim Ahm

Før - døjede familien med de lave skråvægge i indretningen og kunne ikke finde en løsning på, hvordan rummet skulle inddeles til flere funktioner.

© Kim Ahm

Månedens læser Josefine Rosenkvist

© Kim Ahm

Skab et rum i rummet Familiens problem blev løst ved at bygge en sengegavl som rumdeler i kombination med skorstenen, der på samme tid deler rummet op og afskærmer seng og dyner. Fra sengen er der udsigt til det smukke tapet og nattehimlen gennem vinduerne, mens der i området foran brændeovnen er skabt en farvematchende hyggezone med daybed, lænestol og gulvpuder til tv-kigning og læsning for familien.

© Kim Ahm

Store lamper til store rum – det højloftede rum med fritlagte bjælker kan sagtens bære en omfangsrig pendel. Familiens version i bambusflet er i fin harmoni med rummets øvrige elementer af natur. Et mere vovet valg kunne være den hollandske designer Nicolette Brunklaus' store pendel, Shady Tree, der henter naturen ind med skovmotivet på indersiden af skærmen. Diam. 110 cm, 6250 kr., Mekavi.

© Kim Ahm

Et formstærkt sofabord er en flot kontrast til de mere hyggelige møbler som polstrede lænestole og bløde puder. Her er det en klassiker fra Vitra, nemlig LTR-minibordet, der er lige så effektfuldt moderne, som det var, da Charles og Ray Eames designede det i 1950. H 25 x b 39 cm, 1835 kr., Casanovafurniture.dk.

© Kim Ahm

Bløde slængemøbler er en favorit i mange familier og gode til både tv-kigning og læsning – og så hygger og luner de i store rum. Den kulgrå gulvpude er både blød indeni og udenpå, måler 60 x 90 cm, 750 kr., Tine K.

© Kim Ahm

Speciallavet til dig og dit Lænestolen og et par gamle puder blev hentet frem fra gemmerne og fik nyt liv med uldbetræk fra Kvadrat i tre forskellige farver, som spiller op til tapetets midnatsblå og giver en fin farveharmoni mod det lyse trægulv, de hvide vægge og de mørke spær.

© Kim Ahm

Se på dine behov og skab selv dine løsninger derefter. Ofte gælder det om at tænke kreativt, når der skal møbleres i specielle rum, som ikke nødvendigvis passer på den gængse indretningsformel. Den smarte sengegavl, der gjorde hele tricket i dette rum, er fx en snedkerløsning bygget på mål, som passer til parrets eksisterende seng.

© Kim Ahm

Smart siddemøbel De smarte gulvpuder med hank er praktiske, da de både danner siddepladser for børnene og gemmer på ekstra dyner og puder, til når daybed'en bruges til overnattende gæster.

© Kim Ahm

Match stemningen Pendlen i bambusflet giver et godt lys til det store rum og går fint i tråd med indretningens øvrige elementer af natur.