© Foto: Thomas Dahl. Styling: Benjamin Native Studio

Tendens: Mørke farver hitter i soveværelset

Gå i seng med et strejf af nattens mørke, for black is back. Den raffinerede tendens forbedrer desuden søvnen – præcis ligesom en uovertruffen kvalitetsseng.

Nordisk, lyst, minimalistisk. Sådan lyder indretningsmantraet ofte på vores breddegrader, men især ét sted i boligen giver det mening at gøre en undtagelse; i soveværelset. Fra naturens side er mennesket nemlig indstillet til at sove i nattens mørke – derfor sender du et tydeligt 'sov-godt-signal' til din krop med mørke farver. Det samme gælder naturligvis, hvis din seng og madras har den bedste kvalitet. Få boligstylistens tips til begge dele her.

Få en drøm af en seng, der holder hele livet

Kvalitet er ligesom sort; det går aldrig af mode. Vent derfor ikke med at købe en ny seng, hvis du har brug for at sove bedre nu. Auping er kendt for designsenge med livslang levetid og fleksible muligheder, så du kan sammensætte en løsning, der passer til din krops unikke behov. I det mørke soveværelse er Auronde fra Auping i farven Deep Black oplagt – den tidløse klassiker er designet af Frans De La Haye i 1973 og den mest solgte designseng i Europa.

Tip! Indret dit soveværelse efter din unikke stil. Se mere om den stilrene designerseng, som du selv har indflydelse på via Auping.dk.

© Foto: Thomas Dahl. Styling: Benjamin Native Studio
© Foto: Thomas Dahl. Styling: Benjamin Native Studio

Gå efter mørkegrå vægge og sorte møbler og accessories

Et mørkt soveværelse kan måske lyde dystert, men giver faktisk en huleagtig effekt, der føles naturlig at falde i søvn i. Med en mat finish kan du desuden bløde op for udtrykket, så rummet ikke virker mindre, end det rent faktisk er. Og hvis du tænker, det er for dramatisk med kulsorte vægge, kan du male dem mørkegrå og lade kulsort være den dominerende spiller i dine møbler og dit tilbehør.

Blød det rå udtryk op med kunst eller blomster, der siger 'pang'

Natten kan være sort som blæk, men har også månelys og stjerneskær, som vi navigerer efter. Disse naturlige strejf af lys kan du imitere på en kreativ måde med farverig og dekorativ kunst eller blomster, der gør dit soveværelse mere personligt og skaber balance i forhold til det maskuline mørke. Især pangfarver vil træde særligt smukt frem.

Hvilken farve har TV-værten Ibi Makienok i sit soveværelse? Se hendes svar i denne video på magasinetliv.dk, hvor hun bliver interviewet i en smuk Auping Essential seng:

Få også endnu mere inspiration til den gode nattesøvn med den gratis podcast SOV BEDRE, der er sponsoreret af Auping, som du kan lytte til herunder, eller find det på iTunes her,