Komplet guide: Sådan skaber du den eksklusive hotelstemning i dit soveværelse

Lad dig inspirere af verdens eksklusive hoteller, og skab en luksuriøs og afslappet hotelfølelse i dit eget soveværelset. Få fem hoteltricks her.

Designhoteller verden over emmer af luksus og ro på samme tid. Værelserne er indrettet enkelt og eksklusivt, men alligevel med plads til afslapning. Du finder sjældent et luksushotelværelse uden dæmpede farver og lækre tekstiler, der skaber en følelse af velvære, så du kan starte og slutte dagen godt.

Lad dig inspirere af hotelstilen i dit eget soveværelse. Vi har samlet fem tricks til, hvordan du kan skabe en både personlig, luksuriøs og hyggelig hotelstemning.

Sengen er soveværelsets hovedrolle, og dermed kræver den også et særligt fokus. En voluminøs seng med sengegavl er med til at give et hotel-inspireret luksuriøst udtryk. Her er det en kontinentalseng og en Ovia Regal-sengegavl fra Bedre Nætter. Sengefirmaet er udelukkende online, og det betyder, at de kan tilbyde senge af høj kvalitet til yderst fordelagtige onlinepriser.

3. Gå efter dæmpede farver

Mal de hvide vægge rummet i douchede farver eller jordfarver, og skift også gerne de farverige puder og tæpper ud med afdæmpede toner. Farver har en stor indvirkning på et rum og vores sindsstemning og kan forvandle et rodet soveværelse til et roligt velværerum. De mest populære farver i soveværelset er naturfarver som blå, gul, grøn og jordfarver, der har en beroligende effekt på os.

Vælg en farveskala, der taler til dig, og indret ’tone i tone’ for at skabe et både roligt og harmonisk udtryk, som får dig til at slappe helt af. Gå efter samme farvenuancer på både væggene og tekstilerne i rummet.

4. Indret med klassisk design

Klassisk design har fokus på detaljen og funktionaliteten. Samtidig fremstår det både stilrent og tidløst. Derfor passer det klassiske design også godt ind i et soveværelse, hvor du drømmer om en afdæmpet og luksuriøs indretning.

Vælg en elegant og klassiske lænestol, som gerne må få masser af plads, og kombinér det eventuelt med en smuk skænk og lampe i et enkelt design.

5. Hold det enkelt

Et af de vigtigste indretningsgreb er at holde rummet enkelt og skabe symmetri og sammenhæng i alle elementer og farver. Det betyder, at der skal være en rød tråd i hele indretningen, så der ikke er farver eller møbler, der stikker ud.

Undgå derfor at overdekorere soveværelset med møbler og kunst. Lad i stedet sengen spille hovedrollen i rummet, brug kun sengebordet og hylderne til det mest nødvendige som et par æstetiske bøger, blomster eller cremer. Skab desuden ro med et stort garderobeskab, hvor du kan gemme alt det væk, der roder i rummet.