Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Komplet guide: Sådan skaber du den eksklusive hotelstemning i dit soveværelse

Annonce Lad dig inspirere af verdens eksklusive hoteller, og skab en luksuriøs og afslappet hotelfølelse i dit eget soveværelset. Få fem hoteltricks her.

Designhoteller verden over emmer af luksus og ro på samme tid. Værelserne er indrettet enkelt og eksklusivt, men alligevel med plads til afslapning. Du finder sjældent et luksushotelværelse uden dæmpede farver og lækre tekstiler, der skaber en følelse af velvære, så du kan starte og slutte dagen godt.

Lad dig inspirere af hotelstilen i dit eget soveværelse. Vi har samlet fem tricks til, hvordan du kan skabe en både personlig, luksuriøs og hyggelig hotelstemning.

1. Vælg en kvalitetsseng

Det vigtigste element i soveværelset er sengen. Derfor skal den selvfølgelig også være i høj kvalitet og have et elegant design, der skaber ro i rummet og giver dig en god nattesøvn. Gå efter en enkel, stilren seng i neutrale farver, og husk en fin sengegavl. Den er med til at indramme sengezonen og give den sidste finish i rummet.

Sørg også for, at det er en seng, hvor madrassen passer til dig. Du bruger jo mange timer i den, så det er vigtigt, at den giver dig den bedste liggekomfort, så du kan sove som en drøm hele natten.

2. Tilføj flere tekstiler

På de fleste hotelværelser finder du gulvtæppe i hele rummet, så du ikke træder ned på et koldt gulv om morgenen, og sengen er dækket af forskellige pyntepuder og sengetæpper, ligesom der ofte også findes tunge, voluminøse gardiner. Tekstiler giver nemlig både stemning, taktilitet og en følelse af luksus. Samtidig er puder, tæpper og gardiner med til at forbedre akustikken i rummet og skabe personlighed og hygge.

Gå derfor efter kvalitetsmaterialer og naturlige tekstiler i dæmpede nuancer, og miks gerne velour, hør og bomuld i rummet. Det skaber et voluminøst og lækkert udtryk, mens de afdæmpede nuancer skaber ro. Vælg også gerne velourgardiner. Det er med til at give rummet luksus og eksklusivitet, men samtidig holde det mørkt.

Sengen er soveværelsets hovedrolle, og dermed kræver den også et særligt fokus. En voluminøs seng med sengegavl er med til at give et hotel-inspireret luksuriøst udtryk. Her er det en kontinentalseng og en Ovia Regal-sengegavl fra Bedre Nætter. Sengefirmaet er udelukkende online, og det betyder, at de kan tilbyde senge af høj kvalitet til yderst fordelagtige onlinepriser.

3. Gå efter dæmpede farver

Mal de hvide vægge rummet i douchede farver eller jordfarver, og skift også gerne de farverige puder og tæpper ud med afdæmpede toner. Farver har en stor indvirkning på et rum og vores sindsstemning og kan forvandle et rodet soveværelse til et roligt velværerum. De mest populære farver i soveværelset er naturfarver som blå, gul, grøn og jordfarver, der har en beroligende effekt på os.

Vælg en farveskala, der taler til dig, og indret ’tone i tone’ for at skabe et både roligt og harmonisk udtryk, som får dig til at slappe helt af. Gå efter samme farvenuancer på både væggene og tekstilerne i rummet.

4. Indret med klassisk design

Klassisk design har fokus på detaljen og funktionaliteten. Samtidig fremstår det både stilrent og tidløst. Derfor passer det klassiske design også godt ind i et soveværelse, hvor du drømmer om en afdæmpet og luksuriøs indretning.

Vælg en elegant og klassiske lænestol, som gerne må få masser af plads, og kombinér det eventuelt med en smuk skænk og lampe i et enkelt design.

5. Hold det enkelt

Et af de vigtigste indretningsgreb er at holde rummet enkelt og skabe symmetri og sammenhæng i alle elementer og farver. Det betyder, at der skal være en rød tråd i hele indretningen, så der ikke er farver eller møbler, der stikker ud.

Undgå derfor at overdekorere soveværelset med møbler og kunst. Lad i stedet sengen spille hovedrollen i rummet, brug kun sengebordet og hylderne til det mest nødvendige som et par æstetiske bøger, blomster eller cremer. Skab desuden ro med et stort garderobeskab, hvor du kan gemme alt det væk, der roder i rummet.

Håndplukket til dig