Skrivebord arbejdsbord computer Mac kontor
© Getty Images

Hvordan får vi plads til et skrivebord i soveværelset?

Marie og Jesper har brug for et lækkert soveværelse, som også har en skrivebordsplads. Men hvordan får man lige plads til det? BO BEDREs indretningsarkitekt har et bud.

Hej BO BEDRE,

Vi har brug for inspiration til indretning af vores soveværelse. Det er et stort soveværelse, synes vi, men da vi bor i en to-værelses lejlighed, skal rummet udfylde flere formål.

Vi ønsker os i højere grad et værelse, som fungerer som soveværelse, og har især et stort ønske om, at sengen bliver placeret således, at vi begge kan stå op på hver vores side i stedet for, at den er placeret op ad væggen som i dag.

Vi forestiller os også, at værelset skal males i en mørkere farve, og at vi får hver vores natbord.

Det er dog stadig vigtigt, at vi har adgang til et skrivebord, selv om det ikke er et, vi vil benytte hver dag. Det store skrivebord vi har i dag, kan ikke være der, hvis sengen skal placeres, som vi ønsker. Kan I hjælpe os med at få et lækkert soveværelse, som også opfylder vores behov for skrivebordsplads?

Hilsen Marie og Jesper

Plantegning af soveværelset efter Lone Barslunds forslag.
© Lone Barslund

Hej Marie og Jesper,

Det er et rigtig fint proportioneret værelse I har, og den fornemmelse får man ikke frem med sengen klistret op i det ene hjørne. Så jeg kan godt forstå at I ønsker jer en anden løsning. Det er også heldigt, at I ikke ønsker at beholde det gamle skrivebord, for så åbner der sig andre fine muligheder.

Da der ikke er radiator under vinduet, vil jeg foreslå at I udnytter den ekstra dybde, der er foran vinduet og får skræddersyet en bordplade, der går helt ind til vinduet. Her bliver den ca 64 cm og derved behøver den kun at være 40 cm dyb på siderne, hvilket giver god arbejdsplads og god manøvreplads omkring sengen.

Madrasmålet på tegningen er 160 x 200 cm, og de små sengeborde måler 35 x 35 x 35 cm med en afstand til garderobeskabet på 60 cm. Både sengehylderne og de fire bogkasser over og under bordpladen som måler 70 x 70 x 35 cm, kunne være reoler fra At-Bo, Trævarerne eller noget helt tredje.

Vælg en god stol, som også kan bruges ved spisebordet, når I ikke skal sidde hjemme i mange timer hver dag. Det får soveværelset til at se hyggeligere og mindre kontoragtigt ud. Bordpladen på specialmål fra et byggemarked, Ikea eller et køkkenfirma.

Vælg samme type lampe til arbejdsbord og sengebelysning – det giver ro med få, men gode ting.

Mange hilsener Lone

Tegning af Lone Barslunds forslag med placering af skrivebordet i soveværelset.
© Lone Barslund
Tegning af Lone Barslunds forslag med placering af skrivebordet i soveværelset.
© Lone Barslund