Hvordan får vi et soveværelse med karnap til at fungere?

Kamilla er flyttet i bofællesskab med sin datter på 6 år, og deres soveværelse er svært at indrette på grund af en karnap. Læs, hvad indretningsekspert Lone Barslund foreslår.

Kære Lone.

Min datter på 6 og jeg er flyttet i bo-fællesskab, hvor vi har fået et stort værelse, som skal deles op med ny skillevæg, så vi får hver vores.
Udfordringen for mig bliver en karnap, som sammen med yderligere et stort vinduesparti gør det ret svært at få placeret seng og klædeskab.
Grunden til at jeg tager karnapværelset er, at min pige er meget følsom overfor lys, når hun skal sove, så jeg kan bedre mørklægge hendes vindue.

Håber, du vil kikke på det.

Bedste hilsener fra Kamilla.

Kære Kamilla.

Hvor er det heldigt at I har fået så skønt et rum at indrette jer i, - også selvom der skal rejses en ny væg.

Din datters værelse er helt reelt og har en god størrelse, så der kan indrettes med skabe bagved døren, måske en bordplade i forlængelse af, hvor hun kan sidde og lege og tegne og lave lektier, og ellers rigtig god plads til seng, reol og leg.

Dit fine værelse er noget mindre men meget charmerende med den fine karnap, hvor lyset jo vil få rummet til at virke større.

Sådan som vindue og dør er placeret, synes jeg det er oplagt at placere klædeskabet til højre for døren og så kan du enten vælge at stille sengen opad væggen til din datters værelse, - hvilket vil blokere meget for adgang til karnappen. Eller du kan, som tegnet på skitsen, slå ud med armene og stille din seng delvist i karnappen, så du får en mere utraditionel stil, som du kan forstærke med et smukt farverigt sengetæppe og store puder.

En lang hylde på væggen ind mod din datter giver plads til en god læselampe, nips og billeder.

Karnappens tre vinduer kan du afskærme med persienner eller lette gardiner og så nogle grønne planter, så du får en levende og smuk baggrund, der skærmer lidt af også i dagtimerne.

Mange hilsener Lone