Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Familien mangler en ekstra soveplads

”Glem alt om stue-soveplads. Det kommer aldrig til at fungere og der er en anden meget bedre løsning, hvis I er friske på lidt mas og besvær.”

Hej Lone,

Vores baby er ved at vokse ud af soveværelset og vi mangler et godt råd til en mulig ny indretning af vores lejlighed.

Indtil videre har vi jo sovet sammen og spisestuen fungerer som legeplads og opbevaring af legesager, og det er vi ved at være ret triste over.

Vi har to stuer hvor den lille stue godt kunne indrettes til børneværelse, men den anden stue bliver meget klemt hvis vi både skal have spisning og sofa der.

Så har vi også overvejet om vi kan indrette sofastuen som kombineret hygge og sove, ved at anskaffe en sovesofa, men det er heller ikke ideelt.

Så derfor spørger vi dig om du kan se en helt anden løsning, så vi får plads til os alle sammen samt forhåbentlig ideer til en masse opbevaring, hvilket vi mangler i dag.

Bedste hilsener fam. Larsen

Kære Larsen-familie,

Fordelen ved at finde plads til børneværelset er jo at der så samtidig kan blive plads til opbevaring af legesagerne, som ellers har det med at snige sig ind overalt.

Jeg forstår 100 procent at I gerne vil have jeres soveværelse for jer selv, så bliv endelig der og glem alt om stue-soveplads. Det kommer aldrig til at fungere og der er en anden meget bedre løsning, hvis I er friske på lidt mas og besvær.

Jeg synes nemlig at det er helt oplagt at flytte køkkenet om på den anden side af væggen og indrette spisestuen til jeres nye køkken-alrum.

Vask og vandinstallationen kan kobles direkte på den eksisterende rørføring og lovkravet om at udsugning skal føres via badeværelset klares ved at føre røret over den lille mellemgang til den eksisterende udluftning i badeværelset.

Det lille køkken indrettes så som børneværelse med plads til sengen på tværs, et klædeskab i hjørnet, hvor komfuret stod før og så bordplade og reoler imellem døren og sengen, så der er plads til i hvert fald det meste legetøj.

Alrummet indrettes med en hyggelig og rummelig spiseplads med en slagbænk (til legetøj) og plads omkring bordet til mindst 8 personer.

Ved at trække spisepladsen væk fra køkkenet får I bedre plads til leg på gulvet og almindelig færden i rummet.

Imellem dørene til hhv. entré og sofastue placerer I et par høje reoler eller vitrineskabe.

Der er i dag to døre til sofastuen, en fra entreen og en fra spisestuen. Ved at blænde døren fra entreen får I en meget bedre væg at møblere opad begge steder.

I entreen bliver der plads til en god knagerække til overtøjet, hvilket giver jer bedre plads til andre ting i entréskabet og selvfølgelig får I også en lang og rolig væg i stuen, hvor I så kan placere en række lave, væghængte reoler under fladskærmen til diverse bøger osv.
I soveværelset kan barnesengen skiftes ud med en kommode men I kan også være gode ved jer selv og bytte den smalle 140 cm s seng til en bredere på 160 cm.

Bedste hilsener Lone

© Lone Barslund – NU

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig