© Shutterstuck

Få din seng til at holde længere med en ny topmadras

Hører du til dem, der har investeret mange penge i en dyr seng, så du kan få en roligere nattesøvn og dermed en bedre hverdag? Så gælder det om at passe godt på den. Det kan du gøre på forskellige måder, og her guider vi til, hvordan du får din seng til at holde længst muligt.

Forlæng sengens levetid

Der er mange vigtige møbler i hjemmet, men sengen er det måske allervigtigste. Her er tale om et møbel, du rundt regnet spenderer en tredjedel af dit liv i, og et møbel, der er med til at sætte standarden for, hvordan dit almene velbefindende er.

En god seng er nemlig en forudsætning for, at du får en god søvn, og søvnen er vigtig for helbredet. Det er under søvnen, at kroppen og sindet ”reparerer” sig selv og restituerer. Vil du gerne forlænge din gode sengs levetid, kan du gøre følgende:

  • Overvej en topmadras
  • Brug kun sengen til søvn
  • Pas og plej sengen

Med ovenstående in mente vil du kunne få glæde af din seng længere.

Overvej en topmadras

Uanset hvilke elementer din seng består af, vil en topmadras være med til at skabe et længere liv for sengen. Måske sover du i en elevationsseng eller i en kontinentalseng? Eller sover du bare på en boksmadras eller springmadras? Uanset hvad vil en topmadras kunne gøre en stor forskel – ikke kun for forlængelse af sengens levetid, men også for din komfort og sundhed.

En topmadras er kort fortalt den øverste madras, ofte en tyndere en af slagsen, som du placerer oven på de andre madrasser. Her sørger den for at skabe et ekstra lag af komfort, så du får en bedre liggeoplevelse, og derudover er den med til at regulere klimaet i sengen. Nogle topmadrasser skaber et køligt klima, hvor andre giver et varmere klima. Topmadrassen skåner også sengens øvrige madrasser, så de ikke belastes og slides lige så meget – derfor vil sengens levetid blive forlænget med en topmadras.

Brug kun sengen til søvn

Hvis du kun bruger sengen til at sove i (og have sex i), slipper du for at overbelaste den og bruge den for meget. Derudover er det også en god ting for din hjerne kun at forbinde sengen og soveværelset med søvn, hvilket betyder, at den hurtigere vil indstille sig på søvn, når du lægger dig i sengen.

Pas og plej sengen

Endelig vil den rette pasning og pleje af sengen sørge for, at den holder længere. Det kræver ikke det helt store – skift sengetøj hver 14. dag, sov altid med lagen og eventuelt liggeunderlag, og husk at efterspænde sengens konstruktion med jævne mellemrum.