Carpe Diem Beds
© Thomas Dahl

Eksperten: Sådan finder du den perfekte seng til dine behov

Skal du indrette soveværelse, er der især én vigtig beslutning, der skal tages: Hvilken seng skal du vælge? Du kan nemlig finde lige den seng, der passer til dine behov. Vi har spurgt Carpe Diem Bed’s butikschef om, hvordan man finder den perfekte seng.

Elevation eller kontinental, boksmadras eller rammeseng, fast eller blød?

Det kan være uoverskueligt at finde den perfekte seng, hvis man ikke helt ved, hvad man går efter.

Ifølge Gabriele Holtermann, butikschef i Carpe Diem Beds og sengeekspert, er det essentielt, at man finder en seng, der kan sætte gang i blodcirkulationen.

– Vi er mange, der efter coronaisolationen er fortsat med at arbejde remote. Derfor sidder vi meget stille, og hvis vi går eller cykler en tur, gentager vi ofte de samme bevægelser igen og igen, fortæller Gabriele Holtermann.

Tænker du over det, vil du opdage, at du udsætter din krop for lidt af hvert dagen igennem. Mange af os har sko, der ikke er de bedste for kroppen. Vi bærer på tunge tasker, der sidder skævt på kroppen. Ofte står vi i skæve positioner, og når vi handler, bærer vi på tunge poser.

– Alt det, du laver på en dag, som ikke er så godt for din krop, skal korrigeres, når du går i seng. Det er her, musklerne skal slappe af. Hvis dine muskler i nakken ikke slapper af, og du bøjer nakken, mens du sover, mindsker du ilttilførslen til hjernen. Musklerne i nakken kaldes for ”tree of life”, fordi de er kroppens vigtigste muskler. Er de spændte, spænder hele kroppen. Har du en god seng, har du også en god blodcirkulation.

Gabriele Holtermann forklarer, at hvis du kan falde i søvn og drømme, betyder det, at alle dine muskler er glade. Vender og drejer du dig i søvne, er det musklerne, der fortæller dig, at de ikke er glade.

– Er din seng for hård, spænder din krop. Hvis ikke sengen former sig efter din krop, så former din krop sig efter sengen, og din rygsøjle kan blive skæv.

© Thomas Dahl
Carpe Diem Beds

Vil du gerne skabe et eksklusivt og moderne look, kan du gå efter en svævende seng, der kan justeres efter lige præcis din kropsform – som modellen Vindö.

© Thomas Dahl

7 råd til at finde den rette seng

1. Bestem dig for, hvilken type seng du gerne vil have

– Der findes fire typer senge: Elevationsseng, kontinentalseng, boksmadras og en sengeramme med madras. Hvad du skal vælge her, kommer an på, hvilken type seng du gerne vil have. En kontinentalseng adskiller sig fra en boksmadras. Den er i tre lag – en bund med fjedre, en madras og en topmadras, som skaber både god komfort og et luksuriøst udtryk.

– En elevationsseng kan indstilles, præcis som du vil have det. Vi har solgt den til mange, som arbejder i forskellige tidszoner, og som arbejder fra sengen. Der findes også en speciel elevationsseng, der har lumbarsupport og massagefunktion.

– Kan du godt lide at have det lunt om vinteren, kan du få en topmadras, der kan vendes med uldsiden opad. Du kan også vælge at have bomuld på begge sider, og så er der en tyndere topmadras til dem, der gerne vil være tættere på madrassens fjedre.

2. Find ud af, hvilke behov du har

– Når du kommer ind i butikken, spørger vi ind til dig for at finde ud af, hvad du har brug for. Vi spørger for eksempel hvad du laver til daglig, om du sover godt om natten, og om du ofte føler dig træt og har hovedpine. Det kan være indikationer på, at du har brug for en anden seng.

– Sover du sammen med en partner, kan I også tage stilling til, om I har forskellige behov. I kan sagtens få en seng, hvor de to sider er tilpasset hver enkelt person. Hvis din partner har brug for en fast madras, og du gerne vil have en medium, kan du få det. Har du en elevationsseng, kan I indstille hver jeres side til jeres behov.

© Thomas Dahl

3. Overvej, hvor længe din seng skal holde

– Køber du en god seng, kan den sagtens holde i 20-25 år, men på et tidspunkt inden da skal du skifte din topmadras. En topmadras beskytter madrassen, for vi sveder alle mellem en og tre liter hver nat. Alle vores topmadrasser har en kerne af Talalay latex, som har den evne, at den transporterer fugten væk fra topmadrassen. Den er desuden bakterie- og allergivenlig.

– Afhængigt af hvilken topmadras du vælger, kan den holde i mellem fire og syv år.

4. Vælg ikke din seng efter sovestilling

– Der er nogle, der tror, at man skal vælge seng efter sin foretrukne sovestilling. Jeg har altid sovet på siden, men da jeg fik en ny seng, begyndte jeg at sove på ryggen. Vi kan ikke sige dig, hvad der er den rigtige og forkerte sovestilling. Når du har den rette seng, vil din krop fortælle dig det.

– Derfor er det vigtigt, at du har et åbent sind, når du vælger din nye seng.

© Thomas Dahl

5. Få en sengetest

– Nogle kunder kommer ind og har en specifik type seng eller madras i tankerne, og det er også fint. Men det er altid godt at få lavet en sengetest hos os, som man kan bruge som vejledning. Måske har du engang hørt, at du skulle have en fast seng. Men ting ændrer sig, som vi bliver klogere, og det er ikke sikkert, at en fast seng er bedst for dig.

– Vi laver gratis sengekonsultationer, hvor du hurtigt vil kunne mærke, hvilken seng der passer til dig. Når vi sengetester dig, ser vi på din krop fra top til tå. Hvad fortæller din rygsøjle os, når du ligger på ryggen, på maven og på siden? Der er ikke noget hokus pokus over det, det er ren forskning.

– Der kan muligvis være en tilvænningsperiode, når du sover i en seng, der arbejder med din krop. Det er ligesom at gå til kiropraktor. Tanken bag opbygningen af Carpe Diem senge stammer fra grundlæggeren Börje Thuleskär, som netop var kiropraktor.

Er du til jadegrøn velour eller cashewfarvet hør? Tænk over, hvilket stof der vil få din seng til at føles som en oase, hvor du har lyst til at tilbringe tid. Se alle slags stof her.

6. Prøv sengen i butikken

– Det er altid en god idé at besøge vores showroom for at få en sengetest, så du ved præcis, hvilken seng du skal have. Du skal måske sove i sengen de næste 20-25 år, så det er vigtigt, at det er den rette.

– Personlig service er en del af vores DNA. Ikke alene er vi ”bed doctors”, vi har også erfaring inden for indretning og design. Det er rart at blive taget i hånden og blive fulgt igennem processen. Har du ikke mulighed for at komme ind i vores showroom, men brug for råd og vejledning, kan du altid ringe til os.

7. Tænk over, hvordan dit soveværelse skal indrettes

– Et soveværelse er så mange ting. Hvor drømmene bliver skabt. Det er et romantisk sted, et sted hvor du gerne vil afstresse, og hvor du falder i søvn efter en hård dag eller en vild nat. Her skal det være rart at være. Derfor er det en god idé at tænke over, hvordan du indretter soveværelset.

– Vi har mange spændende slags stoffer fra Designers Guild og The Romo Group. Uanset om dit soveværelse er stort eller småt, kan vi hjælpe med at forfølge din drøm om din egen hotelsuite. Måske skal din seng være i de samme toner som dine gardiner, matche farven på dine vægge eller eventuelt indrammes af et af vores eksklusive gulvtæpper. En smuk sengegavl kan fuldende dit drømmesoveværelse.

Carpe Diem Beds

Familiens firbenede skal ikke snydes for en fantastisk søvnoplevelse. Hos Carpe Diem Beds finder du den nok mest stilfulde hundeseng, der endnu er produceret. Find den her.

© Thomas Dahl