Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Der er ikke plads til sengen i det nye soveværelse – hvad nu?

Her er arkitektens løsning.

Alt for de kære børn

Hej Lone,

Vores dreng er blevet fem og nu bytter vi rundt, så han får vores soveværelse og vi skal så se, om vi kan være i hans lille værelse, lejlighedens oprindelige pigekammer ved siden af køkkenet.

Vi synes det er rimeligt, at han får mere plads, da han bruger værelset til meget mere end at sove, og han er også så småt begyndt at have legekammerater med hjem både til leg men også til overnatning.

Kammeret er besværligt på grund af bredden, der akkurat ikke tillader sengen at stå på tværs, der er kun 196 cm. Og så er der døren og en radiator som ikke kan flyttes, da rørene går om på den anden side af væggen.

Hvis du på nogen måde kan skaffe os plads til seng og noget klædeskabsplads, så vil vi være virkelig glade. Vi skal ”kun” have plads til vores eget tøj da vi sætter et skab op i børneværelset til sengetøj, håndklæder og andet ”fælles”.

Mange hilsener Malene

Kære Malene,

Hvis I indretter jer med sengen inderst i kammeret, som tilsyneladende er jeres eneste mulighed, så kommer sengen til at gå hen foran døren og jeres skab til at gå ind foran vinduet og det synes jeg ikke er hensigtsmæssigt, ligesom radiatoren vil stå rigtig meget i vejen.

Hvis I der imod flytter døren om på venstre side af radiatoren, så får I bedre plads til sengen og der kan blive plads til to gode klædeskabe á 60 cm, et til hver.

For at have noget fast at ligge opad, kan I montere en gavl på hovedenden. Der fås mange, der ikke er så høje men som lige giver noget at sidde op ad og som giver lidt afskærmning mod det til tider kolde glas.

Den af jer, der ligger inderst, kan have en to-armet læselampe stående i vinduet, mens den anden side kan få læselys fra en lille standerlampe. Der er flere fine designs, der laver lamper i begge udgaver.

Der kan desværre ikke skrues mere opbevaringsplads ind i det lille kammer, men I kan altid få plads til et par knager bagved døren til tøj, når I nu ikke har en stol at lægge fra på.

Et mørklægningsrullegardin vil være en oplagt løsning, da der ikke er plads til andet foran vinduet på grund af sengen.

Småt men godt!

Hilsener Lone

© Lone Barslund – FØR

© Lone Barslund – EFTER

Håndplukket til dig