17 betagende soveværelser, som du med det samme får lyst til at kopiere

Skal dit soveværelse være romantisk eller rustikt, med retro-vibes, mørkt eller lyst? Se galleriet med 17 af vores mest betagende soveværelser.

© Tim Wahlfried

Gør dit minimalistiske soveværelse luksuriøst med et tungt sengetæppe i velour. Sengen er fra Carpe Diem. Sengetæppe og tilhørende puder er fra Fabric Copenhagen. De øvrige puder er købt på Vindåkra Gård udenfor Malmö.

Kom indenfor i det sydsvenske hus her.

© Birgitta Drejer

Soveværelset har en stemning af luksushotel over sig med mange bløde tekstiler og en forfriskende kølig lethed. Hør-sengegavlen er fra mollyshome.com. Gulvtæppe og sengetæppe er fra Hay.

© Kira Brandt

Farverne i dette soveværelse er holdt i sort og hvid. Der er adgang til en lille altan, og i hjørnet står en Ox-chair i lyst kanvas med lyse læderkæder, designet af Wegner. Sengetæppet er fra Illums Bolighus, plaiden på sengen fra Geismars, og plaiden i lænestolen er russisk zobel. To sorte AJ-bordlamper mødes på sengebordet, der er af glas og er en god kontrast til lysestagen og den krøllede “pose” af messing. Vasen er fra Galerie Birch.

© Kira Brandt

Rummet er malet i blide, kølige nuancer fra Farrow & Ball, hvilket bidrager til soveværelsets rolige stemning. Sengetæppet er fra Hay. Vægfarven er Lamp Room Gray fra Farrow & Ball.

Redaktionen anbefaler: 15 lækre sengetæpper, der opgraderer dit soveværelse.

© Andreas Mikkel Hansen og CPH Nest

Soveværelset her har fået dobbelt højde til loftet. Det får rummet, som egentlig er ret lille, til at virke større, end det er. Glasruderne, som går ind til badeværelset, forstærker effekten. For enden af værelset står Le Corbusiers elegante Lounge Chair LC 4.

© Tia Borgsmidt

Ejeren af dette soveværelse har selv farvet sengetæppet. Det var meningen, tæppet skulle være helt ensfarvet, men pga. dets størrelse blev farven ikke ordentligt fordelt, og resultatet blev en blanding af blå og grønne farver mikset sammen. Det nye look faldt i god jord og må siges at være helt unikt. Tolomeolampen er fra Artemide. Det gamle sminkebord er en gave fra Italien. Hørgardinerne, der går helt ned til jorden, skaber en hyggelig atmosfære.

© Kristian Septimius Krogh

Soveværelset her har fine, gammeldags indbyggede skabe. Det mørke sengetæppe er fra Tine K, puder fra Day Home. De franske lamper er fundet hos Lysberg, og det franske fortsætter med det antikke cirkuskostume fra et loppemarked i Frankrig.

© Lars Kaslov

Soveværelset er i dette hjem næsten asketisk indrettet. Sengen og sidebordet har Morten Lerche selv designet og lavet. På sengebordet en Gun Lamp af Philippe Starck.

© Anders Hviid

Skab en rustik stemning i soveværelset med gode loppefund og antikviteter. Soveværelset, hvor husets næsten 300 år gamle bygningskonstruktioner træder flot frem og får helt nyt selskab af bl.a. skateboards og et skab fra Østrig.

© Anitta Behrendt

Skabsvæggen udnytter husets kvadratmeter til fulde. Her i soveværelset, hvor Marianne gemmer alt sit tøj. Sidebordet er fra Hay, mens plakaten er fra Lisa Grue.

© Niels Ahlberg

Gulvlampen er sat sammen af blandede elementer i farver, der står fint til gulvtæppet, som er designet for Linie Design. Sengetæppet er fra Hay. På væggen hænger to læselamper af Wilhelm Lauridsen.

Du kan med fordel indramme dit vindue med kunst. På den måde syner dit vindue næsten som et kunstværk i sig selv. Se resten af boligreportagen her.

© Frederikke Heiberg

Dette lyse soveværelse er baseret på en hvid indretning tilsat delikate pasteller. Sengetøjet er fra Hay, mens puderne er fra Ferm Living. Billedet på væggen er et loppefund, mens væglampen og natbordet er fra Trævarefabrikernes Udsalg. Det hvide skab er fundet hos Ikea.

© Magnus Klitten

Som at sove i en sommerdag! I dette soveværelse svæver der sommerfugle på tapetet fra Tapet-Café, mens vægfarven er fra Farrow and Ball. Sengen er købt hos Auping, og lampen er fra Design by Us.

© Pernille Greve

Ønsker du at skabe hotelstemning i dit soveværelse? Indret med mørke, doucede nuancer som her. Brug også tapeter med struktur til at skabe stemning på dine vægge.

Tapetet på endevæggen i soveværelset er fra Cole and Son, købt hos Tapet Café. Puderne er fra henholdsvis Munk og Society, eksklusivt for Studio Oliver Gustav.

© Tia Borgsmidt

I dette soveværelse har parret lavet deres egen seng i lyst træ. Sengetæppet er selvsyet, mens lamperne er genbrugsfund med nye skærme sat på. Litografien er af Nils Erik Gjerdevik. Bogkassen er fra Trævarefabrikernes Udsalg, mens hængepotterne er fundet på et loppemarked.

© Kira Brandt

Skab et poetisk soveværelse med romantisk tapet på væggene. Det hvide sengetæppe er syet i casual hørstof fra C&C Milan. Bordlampen i messing er fra Bestlite. Det lille natbord forhandles hos Tapet Café og er fra Chelsea Textiles.