Sofa

Tufty-Too
© bobedre.dk

Tufty-Too Designet af Patricia Urquiola for B&B Italia. En klassiker er kommet i helt ny forklædning og lækre farver.

Månen lægger navn til ny sofa
© bobedre.dk

Månen lægger navn til ny sofa Luna, som betyder måne, er også en helt ny sofa fra danske Erik Jørgensen. Den er designet af Hannes Wettsteins tegnestue i Schweiz. Wettstein døde i 2008, men tegnestuen formidler stadig den ånd, som skabte Erik Jørgensen-klassikere som Delphi-sofaen. Luna fås som både tre- og topersoners og med betræk i enten uld eller læder. Fra 24.700 kr., Erik Jørgensen.

Ny sofa med høj ryg
© bobedre.dk

Ny sofa med høj ryg Basket er navnet på en ny sofa og stol fra danske Softline. Serien er designet af tyske Matthias Demacker, som tidligere har arbejdet i Danmark for bl.a. Normann Copenhagen. Basket fås med ryglæn i to højder, hvor det høje omdanner møblet til et intimt rum, hvor man kan lukke sig lidt ude fra verden omkring. Høj sofa: b 145 x d 74 x h 95/127 cm. Høj stol: b 90 x d 74 h 95/127 cm. Sofaen koster 11.990 kr. og stolen fås til 8950 kr., Softline.

Sand
© bobedre.dk

Sand Designet af Esteban+Moreno for Softline. Serie inspireret af naturens organiske former.

Klara
© bobedre.dk

Klara Designet af Patricia Urquiola for Moroso. Hyldest til glemte håndværks- traditioner og gamle væveteknikker.

Spine
© bobedre.dk

Spine Designet af SPACE Copenhagen for Fredericia Furniture. Maskulin møbelserie skabt til toprestauranten NOMA i København. Nu er serien kommet i produktion, så alle kan få en flis af verdens bedste restaurant hjem i stuen.

Sofa, Karlstad
© bobedre.dk

Sofa, Karlstad med Lindöbetræk og ben i birk, designet af Tord Björklund, b 205 x d 94 x h 80 cm, 3599 kr., Ikea.

Nyt betræk i en ruf
© bobedre.dk

Nyt betræk i en ruf Sofaen MO1 består af fem forskellige moduler, der er udstyret med et fastmonteret betræk i bomuld, mens det egentlige betræk, som fås i mange stoftyper og farver, bliver monteret udenpå med et smart velcrosystem. Du kan med andre ord skifte betræk, når du bliver træt af det gamle, og så sænker det også leveringstiden på en ny sofa markant. Designet af Troels Michelsen og Saha Sol. Et modul fås fra 2795 kr., Nova Møbler.

Det bløde landskab
© bobedre.dk

Det bløde landskab Landscape er navnet på en ny sofa designet af Morten Voss. Sofaen har fem forskellige standardmoduler, som kan sættes sammen efter behov, hvorved man kan designe sin helt egen sofa med forskellige sammensatte farvenuancer og niveauer på armlæn, som på billedet. Den viste løsning med fire moduler koster fra 36.314 kr., Versus.

Sofa, Grand Piano
© bobedre.dk

Sofa, Grand Piano i Hallingdal-stof fra Kvadrat, l 220 x h 88 x d 77 cm, fra 37.181 kr., Gubi.

Sofa, Brick
© bobedre.dk

Sofa, Brick designet af KiBiSi, her med gråt Hallingdal-tekstil fra Kvadrat, puderne er hægtet sammen ved hjælp af en særligt stærk knapkonstruktion, b 280 cm, 68.000 kr., Versus Design.

Lille sofa, model 4600
© bobedre.dk

Lille sofa, model 4600 designet af Finn Juhl i 1946, fuldpolstret med ben i teak, b 132 cm, fra 39.890 kr., Onecollection.

OK
© bobedre.dk

OK OK er et enkelt modulsystem, der ved hjælp af tre forskellige dele kan skabe flere forskellige udtryk. Modulerne kan sættes sammen og rokeres rundt efter eget behov. Norway Says står bag designet.

Hal
© bobedre.dk

Hal Hal skiller sig ud med sin enkel og karakteristiske form. Sofaen har en solid konstruktion og er velegnet i arbejdsmiljøer med stor belastning. Hal fås i flere forskellige tekstiler og farver og er designet af Norway Says.

Ugo
© bobedre.dk

Ugo Med sin karakteristiske form og funktion er Ugo gået hen og blevet en farvorit. Ugo er en funky sofamodel, der kan sættes sammen på et utal af måder. Norway Says står bag designet. I 2005 blev Ugo kåret til årets sofa af trendmagasinet Wallpaper.

Spækhugger-sofa
© bobedre.dk

Spækhugger-sofa Orca er det latinske navn for spækhugger, og det er netop et af havets store rovdyr, som har inspireret den hollandske designer Michiel van der Kley til formgivningen. 2,5-personers-sofa i stof fra 16.895 kr. 3-personers-sofa i stof fra 19.985 kr., Stouby.

Haiku Sofa
© bobedre.dk

Haiku Sofa designet af GamFratesi. Lille sofa med et stramt og omsluttende ydre og et blødere og intimt indre.

Søndagssofahygge
© bobedre.dk

Søndagssofahygge Sofaen Sunday skulle ifølge designerne gøre alle dage til en afstressende søndagsoplevelse. Den er bygget op af moduler. Udtrykket er stramt, og den nedsænkede hynde med knapper giver sofaen et fint grafisk udtryk. Bag Sunday står den danske designerduo FurnID. Den viste løsning med to hjørnemoduler, puder og top-hynde koster fra 27.716 kr., Fredericia Furniture.

Funktionalisme fra 1920'erne
© bobedre.dk

Funktionalisme fra 1920'erne møder vestafrikansk kultur. I hvert fald set i den svenske designgruppe Muunganos optik. Kollektionen Baufrica blander materialer, kulturer og farver, der matcher tidens trend. Muungano.com.

Fire kufferter
© bobedre.dk

Fire kufferter – så lidt skal der til for at lave et møbel, hvis det står til de hollandske designere fra Nieuweheren. Nieuweheren.com.

Kato sofa
© bobedre.dk

Kato sofa er født til det private rum. Formen tilpasser sig mennesket og rummet. Sædet bærer din vægt, og ryggen tager imod din figur med ekstra polstring. Armlænet grænser af og lukker formen med respekt for omgivelserne. Resten er logik og symmetri.

Beddo-sofaen
© bobedre.dk

Beddo-sofaen leder tankerne hen på japansk æstetik, og Beddo er da også det japanske ord for seng. .

Sofa til hygge og afslapning
© bobedre.dk

Sofa til hygge og afslapning Rest er designet af norske Anderssen & Voll for danske Muuto. Den er rund og blød og passer perfekt til sit afslappende navn. Sofaen har ben i egetræ og betræk i tekstil. Fås som både topersoners, l 200 x d 93 cm, og trepersoners, l 260 x d 93 cm, fra 23.900 kr., Muuto.

En ny klassiker er født
© bobedre.dk

En ny klassiker er født Danske Fritz Hansen løfter sløret for den nye sofa Favn i forbindelse med designugen i Milano i midten af april. Sofaen er skabt af den spanske stjernedesigner og kunstner Jaime Hayón. Favn er helt sin egen, men rummer også tydelige familieære bånd til Arne Jacobsens Fritz Hansen-stole Ægget og Svanen. De runde former er betrukket med uldtekstil, som smelter sammen med de elegante stålben. En fremtidig klassiker er født! B 221 cm, fra 55.000 kr., Fritz Hansen.

Kan det være mere enkelt?
© bobedre.dk

Kan det være mere enkelt? Et spørgsmål man må stille sig selv, når man ser den nye sofa Continental fra svenske Swedese. Konstruktinoen består af en simpel stålramme, der holder de store puder. Designet af Claesson Koivisto Rune. Fra 25.970 kr., Thorsen Møbler.

Chesterfieldsofaer i beton
© bobedre.dk

Chesterfieldsofaer i beton lyder umiddelbart som en umulig kombination, men den er virkeliggjort af det skotske firma Gray Concrete, der vakte en vis opsigt med projektet ved den seneste 100 % Design-udstilling i London. Grayconcrete.co.uk.

Chaiselongue af Arne Vodder
© bobedre.dk

Chaiselongue af Arne Vodder Chaiselongue designet af Arne Vodder med stel af teak- og bøg beklædt med flettede gjorde af patineret kernelæder. Produceret af Bovirke.

Sofaen Sunday fra FurnID
© bobedre.dk

Sofaen Sunday fra FurnID FurnIDs bud på en rigtig flyder-sofa. Sofaen produceres af Fredericia Furniture.

Holder budgettet ikke til Poeten
© bobedre.dk

Holder budgettet ikke til Poeten Finn Juhls skønne sofa, men er du forelsket i stilen – så giv ikke op. Gå efter en nyere model, der fortolker formerne og de fine, støvede farver fra perioden som fx denne lille sofa, Nova, med polstret ryg og stofbetræk, l 165 cm, 10.277 kr., Swedese.

Bæredygtigt design fra Tyskland
© bobedre.dk

Bæredygtigt design fra Tyskland Kati Meyer-Brühl præsenterede den nye serie sofaer Easy Pieces på årets første, store designmesse i Køln, hvor serien vandt en Interior Innovation Award 2011. Rammen er fremstillet i certificeret eg og økologisk uld og bomuld. Fra 19.500 kr., Brühl Danmark.

Organisk sofadyr
© bobedre.dk

Organisk sofadyr Moss Pink er en smuk lav plante med lilla blomster. Det er også navnet på en ny sofa fra tyske Brühl. Den er designet af Kati Meyer-Brühl og fremstår som et landskab, med store bløde sten stablet oven på hinanden. Den fås også i en græsgrøn udgave. Fra 19.000 kr., Brühl Danmark.

Opsigtsvækkende stol fås nu som sofa
© bobedre.dk

Opsigtsvækkende stol fås nu som sofa Møbelserien Munich vagte opsigt, da den blev præsenteret i 2009. Den er designet af arkitekterne Sauerbruch Hutton fra Berlin. I Køln præsenterede producenten ClassiCon en ny sofa i serien. B 164 x d 81 cm, fra 23.400 kr., 3 Falke Møbler.

Finn Juhl-sofa med filmhovedrolle ...
© bobedre.dk

Finn Juhl-sofa med filmhovedrolle ... Onecollection har doneret et helt særligt eksemplar af Finn Juhls lille loveseater-sofa, model 4600. Den spiller nemlig en central rolle i den kommende film om Dirch Passer. Sofaen designet i 1946 er et typisk eksempel på Finn Juhls organiske og skulpturelle udtryk.

GE285-sofa af Hans J. Wegner
© bobedre.dk

GE285-sofa af Hans J. Wegner Getama har doneret en klassisk Wegner-sofa, GE285, med stel i sæbebehandlet bøg og betrukket med sort læder. Den lille, lette sofa blev oprindeligt designet i 1985.

Specialudgave af Arne Jacobsens Svanesofa i hvid silke
© bobedre.dk

Specialudgave af Arne Jacobsens Svanesofa i hvid silke Fritz Hansen har doneret en helt særlig Svanesofa med specialpolstring, betrukket med hvid silke fortil og naturkanvas på bagsiden. Arne Jacobsen tegnede oprindeligt sofaen til suiterne, loungen og restauranten på SAS-hotellet i København i 1958.

Poeten
© bobedre.dk

Poeten Design Finn Juhl, 1941, One Collection.

Tremmesofa
© bobedre.dk

Tremmesofa Design Børge Mogensen, 1945, Fredericia Furniture.

LC2 sofa
© bobedre.dk

LC2 sofa Le Corbusiers LC2 sofa er tegnet i 1928 og bliver i dag produceret af italienske Cassina. Serien LC2 består af sofa, længestol og puf - og sofaen fås både til 2 og 3 personer. Her vist i sort læder.

Udnyt rummets kroge
© bobedre.dk

Udnyt rummets kroge og karnapper til at skabe siddepladser. Den elegante puf her fylder ikke meget i dybden, og fungerer godt i mindre rum. Her med betræk i gråt hør, men fås også i hvid og brun, 160 x 40 cm, 6500 kr., Tine K.

Tokujin Yoshioka
© bobedre.dk

Tokujin Yoshioka behersker det lette udtryk og går aldrig af vejen for at af- prøve nye materialer og sætte dem ind i en helt ny kontekst. Sofaen Paper Cloud fra Moroso var som udgangspunkt fremstillet af papir, men fås nu i mere holdbare materialer. Moroso.it.

Naturlig lethed
© bobedre.dk

Naturlig lethed Trods sine massive ben i birk og det grove betræk har Karlstad-serien en naturlig lethed. Serien er designet af Tord Björklund. Den viste Chaiselong koster 2100 kr., IKEA.

Sofa, Pop Duo
© bobedre.dk

Sofa, Pop Duo designet af Piero Lissoni, l 255 x h 70 x d 94 cm, 16.310 kr., Kartell.

Rock'n'roll-sofa i metal
© bobedre.dk

Rock'n'roll-sofa i metal Mats Theselius står bag denne skinnende aluminiumssofa, som fås i en blank eller mat udgave. Den bliver produceret af svenske Källemo, og med læderbetræk koster den 47.200 kr. L 140 x d 61 x h 73 cm, Thorsen Møbler.

Italiener med nordisk udtryk
© bobedre.dk

Italiener med nordisk udtryk Metaphora er en ny sofa fra Natuzzi, som præsenterer et møbel, der viser en mere skandinavisk og minimalistisk side end tidligere set fra den italienske producent. Ryghynderne kan desuden justeres. Den viste model i tekstil, h 90 x l 306 x d 105 cm, fra 34.700 kr., Natuzzi.

Et smukt cirkelslag
© bobedre.dk

Et smukt cirkelslag en blød kurve og et minimalistisk udtryk, skabt af designerduoen Ludovica og Roberto Palomba for Driade Store. Sofaen Grand Plié, der nærmest skærer sig op gennem undergrunden kan bruges både ude og inde. Driade.com.

Koja-sofa
© bobedre.dk

Koja-sofa fra svenske Blå Station er designet af Frederik Mattson. Med yderskal i ask. Fra 37.900 kr., Niels Kilian.

Sofa fra serien Suita
© bobedre.dk

Sofa fra serien Suita med mulighed for et utal af kombinationsmuligheder, l 188 x b 106 x d 95 cm, 36.970 kr. for model i tekstil, Vitra/Paustian.

Fremsynet tilbageblik
© bobedre.dk

Fremsynet tilbageblik Søren Rose Kjær viser med sin nye sofa, at han formår at kigge både frem og tilbage i sikker stil. Knapper, uldbetræk og træben sender venlige hilsner til gamle mestre, alt imens formsproget er topmoderne. Endnu ikke prissat, Søren Rose Studio.

Boutique-serien
© bobedre.dk

Boutique-serien fra hollandske Moooi, designet af Marcel Wanders, giver optimale muligheder for at skabe en individuel sofa. Man kan vælge mellem et utal af betræk, størrelser og ben. Her er sofaen klædt i sort læder med quiltet effekt. Moooi.com.

Designeren Inga Sempé
© bobedre.dk

Designeren Inga Sempé har med Ruche skabt en fleksibel sofa for franske Ligne Roset. Det er egentlig en træbænk, som er draperet med et vattæppeinspireret, quiltet betræk. Ligne-roset.com.

En moderne fortolkning
© bobedre.dk

En moderne fortolkning af det traditionelle. Bohemian-sofaen fra italienske Busnelli lever med sit skødesløse look op til navnet. De draperede møbler er designet af arkitekten Castello Lagravinese. Busnelli.it.

Oppustelig sofa, BigBlo2
© bobedre.dk

Oppustelig sofa, BigBlo2 i samme kraftige kvalitet som anvendes til redningsbåde, fås i flere farver samt som læne- og børnestol, b 170 x d 105 x h 75 cm, 3995 kr. inkl. elektronisk pumpe og lappekit, Roomstore.

Bænk, Cube
© bobedre.dk

Bænk, Cube i beton, der ikke kræver vedligeholdelse, h 35 x l 140 x b 50 cm, 4900 kr., Lajers.

Sofablomst
© bobedre.dk

Sofablomst Designeren Ditte Maigaard har skabt møblet Split Personality med udgangspunkt i parforholdets forskelligheder – han er til kaffe, hun er til the. Han er til gråt, hun er til farver osv. Møblet er polstret i baner, som muliggør, at de kan udskiftes. Ditte Maigaard Studio.

Burrito er en nyhed
© bobedre.dk

Burrito er en nyhed fra IDEmøbler, hvis form skulle give anledning til at tænke på en mexicansk pandekage med fyld. Den er monteret med blødt uldfilt i lys grå eller antracit. Trepersoners­modellen koster 5999 kr., IDEmøbler.

Bess er en
© bobedre.dk

Bess er en videreudvikling af Houdini-stolen fra 2009. Den er opbygget i fleksibelt egefinér, hvilket gør den meget let i udtrykket. Designet af Stefan Diez for tyske E15. 15.950 kr., CasaShop.

Minimum er en sovesofa
© bobedre.dk

Minimum er en sovesofa bygget op omkring en enkel stålramme og hynder med tekstilbetræk. Den er designet af Per Weiss og koster 6120 kr., Innovation.

Karlstad er kommet
© bobedre.dk

Karlstad er kommet i en topersoners version med tekstilbetræk og ben i massiv birk. Den er designet af Tord Björklund og koster 2699 kr., IKEA.

Plastic Duo
© bobedre.dk

Plastic Duo er et modulsystem med elementer i polykarbonat og bløde puder. Designet af Piero Lissoni. Topersoners fra 15.240 kr., Kartell.

Tea Time er en ny modulserie
© bobedre.dk

Tea Time er en ny modulserie formgivet af Arik Levy for italienske Molteni & C. Detaljerne med de opsigtsvækkende armlæn og den smalle ryg gør møblet til sit helt eget. Den viste trepersoners model fås fra 31.980 kr., Desiato Massimilano.

Bebob er løs og afslappet
© bobedre.dk

Bebob er løs og afslappet i sit udtryk med bløde runde former. Den er skabt af Cini Boeri for italienske Poltrona Frau og fås i flere størrelser og læderkvaliteter fra 45.900 kr., Haslund Interior.

Designet af Chemise
© bobedre.dk

Designet af Chemise er udført af italienske Piero Lissoni for Living Divani. Navnet hentyder til det løsthængende udtryk. Sofaen fås i forskellige størrelser fra 28.010 kr., Bjarne Rønnow.

Soul er en nyhed fra Stouby
© bobedre.dk

Soul er en nyhed fra Stouby i et enkelt og tidløst design. Designet er karakteriseret ved de smalle arme og den minimalistise ramme. Fra 21.998 kr., Stouby.

T-Ray er konsekvent design
© bobedre.dk

T-Ray er konsekvent design af den berømte arkitekt Hadi Teherani, som lader folderne i rammen skabe geometriske former. Fra 27.500 kr., Illums Bolighus.

Cambré er en modulnyhed
© bobedre.dk

Cambré er en modulnyhed fra italienske Natuzzi. De naturlige hampe-farvede tekstiler er kombineret med stonewashed puder, som tilfører møblet en shabby chic-effekt. Som vist 34.200 kr., Natuzzi.

Feel Good er
© bobedre.dk

Feel Good er som navnet antyder, en komfortabel sag designet af Antonio Citterio for Flexform. Den viste topersoners koster 42.940 kr., CasaShop.

William er en ny serie
© bobedre.dk

William er en ny serie designet af Damian Williamson for italienske Zanotta. Enkel sag med ben i poleret aluminium. Fra 32.178 kr., Hultmann Interior.

Farver på Le Corbusier
© bobedre.dk

Farver på Le Corbusier Stilen er mere afslappet end de klassiske modeller med kromstel og læderpolstring. Italienske Cassina har netop lanceret de berømte møbler med malede metalstel i farverne blank lyseblå, okker, grøn, grå, sort, vinrød og mat sort. Den viste sofa koster 43.262 kr., Paustian.

Designeren Jean-Marie Massaud
© bobedre.dk

Designeren Jean-Marie Massaud har med Yale skabt en let og elegant sofa med en stærk grafisk identitet for italienske MDF. Mdfitalia.it.

Sofa/rumdeler, Antoinette
© bobedre.dk

Sofa/rumdeler, Antoinette h 175 x b 134 x d 70 cm, 19.200 kr., Blå Station/Niels Kilian.

Ude og inde
© bobedre.dk

Ude og inde A-cero-serien fra spanske Vondom er designet af Joaquin Torres og Rafael Llamazares. Møblerne kan bruges såvel indendørs som udendørs og det viste sofabord og sofaen koster henholdsvis fra 5175 kr. og fra 32.900 kr., Conceptlight.

EJ 600/EJ 600-L
© bobedre.dk

EJ 600/EJ 600-L Sofa designet af Erik Jørgensen.

EJ 220/270
© bobedre.dk

EJ 220/270 Erik Jørgensens sofa EJ 220/270 blev introduceret i 1970.

EJ 56
© bobedre.dk

EJ 56 En klassisk sofa designet af Erik Jørgensen - den er ren i linierne og følger den skandinaviske designtradition.

pp995 - Ordrupgaardbænken
© bobedre.dk

pp995 - Ordrupgaardbænken Denne bænk i massiv asketræ blev designet af den irakisk fødte arkitekt Zara Hadid i 2005 for Ordrupgaard Museum i Charlottenlund. Bænken blev en del af PP Møblers kollektion i foråret 2006. Fem styk af Ordrupgaardbænken blev brugt under COP15 i december 2009. En af disse bænke blev skænket til WWF velgørenhedsauktion. Bænken bliver ikke længere produceret.

pp589 - Barbænken
© bobedre.dk

pp589 - Barbænken Hans J. Wegner tegnede originalt bænken til indgangshallen i hans eget hus. I 1953 blev bænken sat i produktion af Johannes Hansens Møbelsnedkeri A/S. PP Møbler genoptog produktionen i 1991. Bænken er velegnet til korte hvil og midlertidig opbevaring af tøj og aviser. pp589 kan findes i flere museer, blandt andre Tønder Museum.

pp266 - Den kinesiske bænk
© bobedre.dk

pp266 - Den kinesiske bænk Denne bænk blev originalt designet i 1946 af Hans J. Wegner for Fritz Hansen. Men bænken blev ikke produceret før PP Møbler satte den i produktion i 1991. Bænken er fuldstændig identisk med Wegners kinesiske stole - de er blot blevet forlænget.

Phone Bench
© bobedre.dk

Phone Bench Den tyske designer Elisa Strozyk, har skabt Wooden Textiles. Hun giver træet en helt ny, blød og fleksibel stoflighed. Træet er hånd- eller laserskåret og derefter syet sammen i hånden eller limet på tekstil. Tekstilet kan anvendes til møbler eller til dekorative tæpper. Elisastrozyk.de.

Happy
© bobedre.dk

Happy blev nomineret i kategorien Årets Møbel i BO BEDRE sidste år. Nu er den stilfulde sag kommet i en uimodståelig pink udgave. Designet af Stine Prang og Michael Raun. L 156 cm, 14.120 kr., Raun.

Frame-sofaen
© bobedre.dk

Frame-sofaen er designet af Foersom & Hiort-Lorenzen. Den er netop kommet i en sortbejset udgave, der gør den endnu mere stilfuld. Frame fås med betræk i tekstil eller læder fra 29.217 kr., Erik Jørgensen.

Simpel-bænk
© bobedre.dk

Simpel-bænk fra århusianske Rumstation, med puder i forskellige størrelser, der kan byttes rundt, som man lyster. L 130 x h 42 x b 36 cm, 10.800 kr., Rumstation.

Sofa, Noa
© bobedre.dk

Sofa, Noa er et nyt modulsystem, der let kan tilpasses individuel smag og behag gennem det store udvalg af tekstiler. Designet af Busk + Hertzog. Moduler fra 4790 kr., Softline.

Dedikeret til komfort
© bobedre.dk

Dedikeret til komfort Poliforms nye sofa, Carmel, er en del af en møbelserie, der er skabt med komfort for øje. Bag designet står franske Jean Marie-Massaud. Carmel nærmest skriger på trætte mennesker, der leder efter et blødt og omfavnende sted at slå sig ned. Fås med læder eller tekstil. Fra 32.000 kr., Gude.

Marshmallow
© bobedre.dk

Marshmallow Sofa, designet af George Nelson i 1954. Sofaen er hidtil blevet betragtet som værende en af de mest ukonventionelle sofaer hidtil produceret. Marshmallow består af 18 puder, der fås i mange forskellige farvekombinationer, på et simpelt stålstel. Sat i produktion igen af Vitra i 1999.

Suita
© bobedre.dk

Suita Designet af Antonio Citterio for Vitra. Sofaen er blevet et helt lille rum i sig selv, og der er en typisk, italiensk frækhed over designet. Det hvidlakerede stel i aluminium har noget industrielt over sig, men helheden er blød og venlig. Og så er der god idé og fleksibilitet i, at du kan tilføje fx arbejdsbord og hovedgærde på sofaelementerne.

Bænk for to
© bobedre.dk

Bænk for to Det skulpturelle og det funktionelle forenet, side om side. Den nyskabende topersoners-bænk var Nanna Ditzel og Fredericia Furnitures første fælles projekt. Nanna Ditzel designede bænken i 1989. Den elegante ryg med det oplivende grafiske mønster fremstilles i 1,5 mm aeroplanfiner - et ultratyndt materiale, der er ligeså stærkt, som det er let og fleksibelt.

Sofa, Pisa Washline
© bobedre.dk

Sofa, Pisa Washline tre personer, med aftageligt vaskbart betræk, fås i flere farver, l 250 x d 100 cm, 6999 kr., nakkestøtte 599 kr., IDEmøbler.

Sofa i lag
© bobedre.dk

Sofa i lag Patricia Urquiola har gjort det igen: udtænkt endnu en smuk sofa med stramme horisontale linjer. Helhedsindtrykket af Rift-sofaen er dog både blødt og indbydende. Navnet er inspireret af Rift Valley. Moroso.it.

Den russiske multikunstner
© bobedre.dk

Den russiske multikunstner og designer Dima Loginoff er ikke bange for at eksperimentere. Et af hans seneste konceptmøbler er Anomaly Bench, hvor det er lykkedes ham at skabe et blødt og indbydende udtryk, samtidig med at der er en overbevisende lethed og transparens. Dimaloginoff.com.

Double Up
© bobedre.dk

Double Up er designet af The Design Laboratory for italienske Sturm & Plastic. Det er et kombimøbel, som både kan fungere som bænk og sofa. De skiveskårne elementer kan svinges op og ned, således at hver anden kan anvendes til rygstøtte. Møblet er fremstillet af plast og metal. Sturmundplastic.com.

Eilersen Baseline sofa
© bobedre.dk

Eilersen Baseline sofa En klassiker er født! Eilersens bestseller er opkaldt efter dens udtryk. Rene linier og ukompliceret elegance gør Baseline til et komfortabelt startpunkt i en ny indretning.

Møbler i 3-D
© bobedre.dk

Møbler i 3-D Den elegante Otium-sofa i 3-D-finér er designet af Mario Ruiz for italienske La Palma. Basen er fremstillet i sandblæst rustfrit stål, og skallen fås i hvidpigmenteret eg eller valnød og med eller uden betræk i læder. Fra 19.560 kr., Hultmann Interior.

Sammensæt selv din sofa
© bobedre.dk

Sammensæt selv din sofa Function er en sofaserie, der byder på 24 forskellige moduler, flere forskellige tekstil- og læderkvaliteter samt fem typer ben. Den viste model koster ca 20.000 kr., Idemøbler.

Polder
© bobedre.dk

Polder I Holland henleder "Polder" til den kunstige jord der opsamles på havet ved hjælp af diger og afvandingskanaler. Hella Jongerius har omhyggeligt valgt fem udvalgte farvekombinationer samt stofkvaliteter og har forstærket dem med high-tech tråde og store knapper lavet af naturlige materialer.

PK31
© bobedre.dk

PK31 PK31 stol og sofa serien kombinerer elegant luxus med komfort. Møblerne er tegnet af Poul Kjærholm i 1958 og produceres udelukkende i læder. Serien er fremstillet i forkromet rustfri stål og puderne er i dun.

Formen tilpasser sig mennesket og rummet
© bobedre.dk

Formen tilpasser sig mennesket og rummet Kato sofa er født til det private rum. Formen tilpasser sig mennesket og rummet. Sædet bærer din vægt, og ryggen tager imod din figur med ekstra polstring. Armlænet grænser af og lukker formen med respekt for omgivelserne. Resten er logik og symmetri.

Sofa/sovesofa, Carmen
© bobedre.dk

Sofa/sovesofa, Carmen designet af busk + hertzog, sofa l 232 x d 92 x h 74 cm, sovesofa b 72/144 x l 200 cm, fra 12.900 kr., Softline.

Bodil Kjær sofa
© bobedre.dk

Bodil Kjær sofa 3 pers. sofa med meder af forkromet stål, sofaen er designet i 1959, og den blev fremstillet på Hovedstadens Møbelfabrik. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Topersoners med sidelomme
© bobedre.dk

Topersoners med sidelomme Den nye sofa EJ 280 er et komfortabelt siddemøbel i kraft af sine store puder i sæde, ryg og sider. En fræk detalje er, at sofaen, som er designet af EJ Designteam, fås med sidelomme til fx magasiner. Fra 20.847 kr., Erik Jørgensen.

Colorados bjerge
© bobedre.dk

Colorados bjerge har inspireret den italienskfødte designer Gaetano Pesce til et modul-møbel, der giver associationer til store kampesten. Sofaen kan sammensættes af forskellige kulørte moduler, således, at man opnår et meget individuelt udtryk. Produceret af italienske Meritalia.

Ektorp
© bobedre.dk

Ektorp fås i flere str. og betræk, her trepersonersmodel i Svanby-brun, b 215 x d 88 x h 88 cm, siddehøjde 43 cm, siddedybde 54 cm, 3299 kr., Ikea.

Pierce
© bobedre.dk

Pierce En ikonisk chaiselong, hvori de to elementer ikke kan eksistere uden hinanden. L 202 x d 62 x h 75 cm. Fra 9370 kr.

Bend Sofa
© bobedre.dk

Bend Sofa er en skulpturel sofa designet af spanske Patricia Urquiola, hvor elementerne bølger sig hen over gulvet. Produceret af B & B Italia.

Chemise
© bobedre.dk

Chemise Sofa designet af Piero Lissoni for Living Divani. Chemise er en familie af sofaer og lænestole, hvor det komfortable og bløde har trukket det længste strå.

Feel Good
© bobedre.dk

Feel Good navnet siger det hele, og Antonio Citterios serie, hvori denne sofa hører hjemme, er da også et studie i blødhed. Produceres af Flexform.

Boarding
© bobedre.dk

Boarding sofa designet af Patrick Norguet for Lapalma. Ekstrem enkelthed med en original stålstruktur kombineret med minimalistisk sæde og ryg med puder. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Metropolitan
© bobedre.dk

Metropolitan Sofa der er elegant med sin enkle ramme i aluminium beklædt med træ eller læder. Den er designet af Jean-Marie Massaud for Poliform.

Bebob
© bobedre.dk

Bebob Sofa fra Poltrona Frau er designet af Cini Boeri. Simple og behagelige former bygget op med blødt læder på et træstel og med fødder af stål.

Andersen Slim
© bobedre.dk

Andersen Slim Denne sofa er en del af Andersen-møbelserien fra Minotti. Serien, som rummer en seng samt en række sofaer, er designet af Rodolfo Dordoni.

Charlie
© bobedre.dk

Charlie Sofa skabt af Peter Emrys-Robert for Driade. Charlie er et bud på en moderne chesterfield, hvor formerne er feminine.

Suita
© bobedre.dk

Suita er et kreativt sofasystem designet af Antonio Citterio for Vitra. Sofaen er grundlæggende klassisk, men enkelte elementer såsom integrerede borde, hovedgærder osv. kan sættes sammen på et utal af måder.

Bess
© bobedre.dk

Bess Sofa i tyndt, formspændt egetræsfinér er designet af Stefan Diez. Fås med hynde i tekstil eller læder. E15.

Russiske
© bobedre.dk

Russiske Dima Loginoff har i en kort årrække markeret sig med både møbel- og lampedesign af den bemærkelsesværdige slags. Wild Etiquette Lounge er fremstillet af træ og tekstil. Dimaloginoff.com.

Blød og behagelig møbelfamilie
© bobedre.dk

Blød og behagelig møbelfamilie Designer Tobias Jacobsen har for længst slået sit navn fast som respekteret møbeldesigner. Nyeste skud på stammen er La Familia designet for norske Hjellegjerde. Familien består af en lænestol samt en to- og en tre-personers sofa, Hjellegjerde.

Plano
© bobedre.dk

Plano Sofa betrukket med stoffet Misty 26, designet af Jens Juul Eilersen, b 100 x l 240 cm., 21.837 kr., Eilersen.

Hudson
© bobedre.dk

Hudson Sofa af Henrik Lerche. Del af den nye kollektion Sweet Home fra Lerche Furniture. Stramt og moderne formsprog krydret med klassisk og tidløst design. L 200/236 x d 96 x h 70 cm, 8908/9916 kr., Henrik Lerche. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Minima
© bobedre.dk

Minima Sofa af Claesson Koivisto Rune. Denne enkle, runde nyhed fra svenske Offecct fås som både sofa, divan, hjørnesofa og loungestol. Fås i både stof og læder med fem puder (60 x 60 cm). Viste model koster 20.376 kr., AllyGroup.

Gap Café
© bobedre.dk

Gap Café Sofa af Setsu & Shinobu Ito. Minimalisme fra stærk japansk designerduo. Bygger på et simpelt modulsystem, hvor man kan sammensætte elementer, indtil man opnår det ønskede resultat. Fra 12.776 kr., Swedese.

Retreat
© bobedre.dk

Retreat Sofa af Michael Raun. Retreat er en ny fleksibel loungesofa med en dybde på 120 cm, som gør den velegnet til at sidde i, ligge på eller bare flyde ud i. Rygpøllen på bagsiden af ryghynden kan variere siddedybden. Fra 18.790 kr., raun.

Toro
© bobedre.dk

Toro Sofa af Anders Nørgaard. Stramt ydre og et indre fuld af blødhed. Sæde-puderne er bygget ind under armlænet, og den øverste del af rygstykket knækker bagud. Fås i læder eller stof i tre str. Fra 16.050 kr., Stouby. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Editions
© bobedre.dk

Editions Sofa af Natuzzi. Model B530 fra den italienske sofaspecialist er en sjov nyfortolkning af den gode gamle chesterfield-sofa. L 233 x d 104 x h 78 cm. Fra 10.999 kr., Natuzzi.

Prime Time
© bobedre.dk

Prime Time Sofa af EOOS. Nyhed fra tyske Walter Knoll. En klassisk sofa på enkle stålmeder. Karakteristisk er de smalle armlæn. En afdæmpet sofa, som kan holde hele livet. Fra 66.150 kr., Ingvard Christensen. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Night & Day
© bobedre.dk

Night & Day Sofa af Patricia Urquiola. Den spanske designerstjerne har i samarbejde med Molteni skabt et møbel, der hylder ironi, komfort, smag og fantasi. Møblet sammensættes af forskellige moduler. Fra 27.300 kr., 3 Falke Møbler.

Giga
© bobedre.dk

Giga Sofa af Jens Juul Eilersen. Sofa, der i al sin enkelhed består af en base og en række puder og hynder, som man kan arrangere, som man vil. L 210 x d 130 x h 36 cm, 19.396 kr. for en sofa inkl. to rygklodser og to puder, Eilersen.

Frame
© bobedre.dk

Frame Sofa af Foersom & Hiort-Lorenzen. Frame er et moderne bud på den klassiske tremmesofa. Det er også et design, der fremhæver træets skønhed og danner en afslappende ramme af naturlige materialer. Fra 29.217 kr., Erik Jørgensen.

Sofa, Fergana
© bobedre.dk

Sofa, Fergana designet af Patricia Urquiola, b 255 x d 130 x h 75 cm, fra 49.000 kr., Moroso/Interstudio.

Stilfuld sovesofa
© bobedre.dk

Stilfuld sovesofa Sovesofaer kan være mere praktiske end kønne, men med den nye Clubber har Innovation skabt et sovemøbel, der er ganske elegant i sit udtryk. Sofaen i hvidt lædertekstil har armlæn i valnød og måler 115 x 200 cm. Pris 6200 kr., Innovation.

Chesterfield anno 2010
© bobedre.dk

Chesterfield anno 2010 Med sine kvadratiske syninger får den nye sofa Milos fra BoConcept et moderne chesterfield-look. Milos er en modulsofa (13 forskellige), som du kan sammensætte på mange forskellige måder. Som vist i aquafarvet Ica-stof, h 63 x b 256 x d 160 cm., 10.069 kr. BoConcept.

Tyske Signet Möbel
© bobedre.dk

Tyske Signet Möbel står bag projekt Room Art – et modulært sofasystem bestående af tre grundelementer – sæde, ryg og armlæn, som kan sammensættes individuelt, fx som vist her, hvor møblet er fuldstændig afskærmet. Bewegende-formen.de.

Den svenske
© bobedre.dk

Den svenske designerkvartet Front har skabt et møbel for Moroso, som egentlig kan betegnes som en illusion. Det ligner en bunke puder, men det er en sofa. Tænkt som et eksperiment, men allerede i produktion. Henrik Ohlson.

Industri møder håndværk
© bobedre.dk

Industri møder håndværk i David Hedners Pleats-Pleats sofa for svenske Imaginary Office. Stellet er fremstillet af pulverlakeret stål, mens sæde og ryg er af flettet/strikket polyuretanskum. Imaginaryoffice.se. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Sofa, Place
© bobedre.dk

Sofa, Place Sofa designet af Jasper Morrison for Vitra, l 330 x h 70 x d 95 cm, 48.950 kr., Paustian. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Sofa, Pebble
© bobedre.dk

Sofa, Pebble med hvidlakeret stålstel og valgfrit møblestof, l 192 x b 102 x h 77 cm, 29.000 kr., Blå Station/Niels Kilian. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Stammesofa
© bobedre.dk

Stammesofa Det er spanske Patricia Urquiola, der har designet sofaen Log for franske Artelano. Det polstrede sæde og de store bløde puder er betrukket med tekstiler, der er lånt fra herremoden. Sofaen måler l 187 x d 85 x h 63 cm. 30.500 kr., CasaShop.

Det er synsbedrag
© bobedre.dk

Det er synsbedrag Ved første øjekast ligner det en lidt rustik og hård træbænk, men der er faktisk tale om et blødt møbel med printet tekstil. Ideen til Soft Wood Sofa fra italienske Moroso er udtænkt af den svenske designgruppe Front.

Ronan og Ervan Bouroullec
© bobedre.dk

Ronan og Ervan Bouroullec har også designet møbelserien Quilt, som består af en stol og en sofa i et bikubeagtig, skumfyldt hightechtekstil, trukket over et glasfiberstel. Establishedandsons.com.

Modulsofa med aftageligt betræk
© bobedre.dk

Modulsofa med aftageligt betræk Room, h 67 x d 89 x b 267 cm, som vist 12.997 kr., Ilva.

Hyldest til art deco
© bobedre.dk

Hyldest til art deco Sofaen Deco er skabt af den tyrkiske designduo Autoban og er med sine stramme geometriske former og rene linjer en hyldest til art deco. Fås i valnød eller eg, i læder eller tekstil. B 243 x d 117 x h 75 cm. Fra 44.650 kr., Cph Square.

Slap af svævende
© bobedre.dk

Slap af svævende Matthew Hilton (1957) har designet en ny sofa i samarbejde med britiske De La Espada. Hepburn Sofa hedder møblet, som både fås som en modulsofa og i en fast trepersoners udgave. L 270 x h 70 cm. Fra 80.800 kr., Cph Square. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Sofa, Grow
© bobedre.dk

Sofa, Grow i modulært system, b 240 x d 100 x siddehøjde 32,5 cm inkl. ryghynder, bakke i anodiseret aluminium, 1925 kr. for bakken, 29.217 kr. for sofaen, Offecct/Ally Group. Se flere møbler på bobedre.dk/moebler

Sofa, In Duplo
© bobedre.dk

Sofa, In Duplo trepersoners med løs sædehynde og løse puder, l 190 x d 76 cm, 31.100 kr., Erik Jørgensen Møbelfabrik.

Mags 3-seater
© bobedre.dk

Mags 3-seater Mags opbygges af moduler i forskellig længde samt hjørne- og chaiselongmodul, og man kan derfor designe sin helt egen sofa tilpasset ens unikke rum og behov. Fås også med knapper i ryggen.

Sofa, Arezzo
© bobedre.dk

Sofa, Arezzo i moduler monteret med slidstærkt vævet betræk, stolemodul h 72 x b/d 97 x l 88 cm, 3999 kr., chaiselongmodul h 72 x b/d 145 x l 88 cm, 4999 kr. incl. lændehynder, IDEmøbler.

Sofapremiere
© bobedre.dk

Sofapremiere Finn Juhl tegnede sofaen til Baker Furniture Inc. i USA i 1951. De skulpturelle former er inspireret af den moderne, frie kunst. Sofaen monteres med stof i uld efter ønske, gerne to forskellige farver, og leveres i valnød eller teak. Pris fra 57.440 kr., One Collection.

Lobby
© bobedre.dk

Lobby "Komfortabel og charmerende 2 personers sofa produceret efter de originale Lloyd Loom procedurer og med samme høje kvalitetsmål som i 1921 hvor Lloyd Loom var et eksklusivt navn, og man kunne finde disse møbler i privaten, på hoteller, Selv ombord på Zeppelinere og krydstogt-skibe blev de populære."

Sofa, Messina
© bobedre.dk

Sofa, Messina komfortabel og med en designmæssig lethed, fås i forskellige stoffer og lædertyper, h 77 x b 246 x d 90 cm, fra 11.578 kr., BoConcept.

Sofa, Softice
© bobedre.dk

Sofa, Softice er ikke overraskende blød og hvid og har i høj grad komforten i højsæde, designet af Jens Juul Eilersen, fra 27.382 kr., Eilersen.

Sofa, Sabi
© bobedre.dk

Sofa, Sabi designet af Francesco Rota for Paola Lenti, stellet er fremstillet af irokotræ, kan stå både ude og inde, fra 46.110 kr., Smak Design.

Spring
© bobedre.dk

Spring Denne sofa er nyeste skud på stammen fra Erik Jørgensen. Den rummer mange kombinationsmuligheder, og komforten er særdeles søvndyssende. Fra 49.137 kr., Erik Jørgensen Møbler.

Toot
© bobedre.dk

Toot Denne sofa er en af årets absolut dyreste, men også mest eksklusive, med sit nærmest provokerende minimalistiske udtryk. Luksusdyret er skabt af italienske Piero Lissoni for Cassina. 107.300 kr., 3 Falke Møbler.