Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ny sofa? Se det store galleri af sæsonens flotteste sofaer

Sofaen er stuens mest centrale møbel. Vi har samlet en oversigt over 58 af de lækreste sofaer lige nu.

© &tradition

Det bobler hos &tradition, som netop nu lancerer den nye Isola-sofa, designet af Nendo & Luca Nichetto. 28.960 kr., andtradition.com.

Sofaen har en magtfuld position i indretningen – først og fremmest fordi den oftest er stuens største møbel, men også fordi den, mere end noget andet møbel, slår tonen an. Den definerer stilen og atmosfæren, uanset om intentionerne går i den klassiske eller den innovative retning. Sofaen skal udtrykke en personlighed, der matcher dens ejer, men den skal også byde på både komfort og funktion. Der gives således ikke kun point for det kunstneriske indtryk – teknikken bag skal også være i orden.

© arflex

Med udgangspunkt i buen og i et forsøg på at få et humant og organisk strejf ind i det modulopbyggede sofasystem har designeren Jaime Hayon designet Arcolor for Arflex. Fra 28.850 kr., arflex.com.

For år tilbage kunne det faktisk være vanskeligt at få disse to indlysende krav til at gå op i en højere enhed. Ville man have komfort, måtte man ofte gå på kompromis med skønheden. Sådan er det ikke nødvendigvis længere. De nye sofaer er på mange måder mere facetterede. Det skyldes innovative designere, men også nye teknologier, produktionsmetoder og materialer, som føjer mere ny blødhedsfaktor til de bedste af sofaerne.

© arketipo

Nash-sofaen med de dynamiske og asymmetriske linjer er designet af Mauro Lipparini for Arketipo. 70.000 kr., arketipo.com.

Tekstiler med masser af stoflighed som fx velour, der på anden sæson går sin sejrsgang – og også kommer med en meget ekspressiv farvepalet med mættede ædelstensfarver – skaber en varm aura om møblet. Blødt læder bidrager med de samme positive kvaliteter, og anvendes som noget nyt på en mere uhøjtidelig måde. De stramt betrukne hynder er blevet færre, og den lidt ”krøllede” og afslappede polstring er oftere normen.

© 3FALKE

Antonio Citterio har tegnet Erica-sofaen for B&B Italia Outdoor. Den kan stå både ude og inde. Som vist 32.127 kr., 3falke.dk.

Dunhynder eller kombinationshynder med fyld af både skum og dun giver et imødekommende udtryk – ligesom store løse puder og fleksible ryghynder skaber en uhøjtidelig atmosfære. Formmæssigt er der en tendens til et mere organisk udtryk med ”boblede” sæder og ditto armlæn. Mange af de nye sofaer byder også på ekstra funktioner i skikkelse af integrerede bakker, borde og hylder med plads til den ultimative hygge. Flere af sæsonens sofaer har et nyt fokus på ryggen – bagsiden af medaljen, der normalt er skjult af væggen, men som nu, i kraft af et dekorativt stel, fortjener at blive sat fri.

© Warm Nordic - Sofa orange

Designeren Rikke Frost, som mange har fulgt i DRs udsendelse ”Danmarks næste Klassiker”, har designet Galore sofaen for Warm Nordic, 19.999 kr., warmnordic.com.

© Stellar Works

Den elegante Arc-sofa er udviklet af Hallgeir Holmstedt for Stellar Works, 20.700 kr., roam.dk.

© Softline

Cape sofa med loungemodul, designet af Johannes Steinbauer for danske Softline, fra 23.290 kr., softline.dk.

© Nielaus Snoopy

Elegant sofa fra danske Nielaus. Snoopy er designet af Kim Nordentoft. 3,5-personers sofa med læder, fra 37.995 kr., nielaus.dk.

© Million

Jens Kajus & Claus Jakobsen står bag Plenty-sofaen for Million, fra 29.500 kr., millioncph.com.

© Mete

Nogle gange finder designere og producenter hinanden på trods af lange afstande. Et eksempel på det er sofaen Paris, designet af norske Anderssen & Voll for sydkoreanske Mete, fra 24.750 kr., mete.kr.

© Menu

Nick Ross står bag designet af Tearoom Sofa for danske Menu, 26.995 kr., menu.as.

© Handvärk

Modular sofa fra Handvärk byder på bløde puder og lette ben, 24.500 kr., shop.handvark.com.

© Jotex

Alba sofa i cognacfarvet læder. Stilrent design med smalle sorte ben i lakeret stål. 3-personer, 34.999 kr., jotex.dk.

© Ire

Designeren Mattias Stenberg har skabt den strømlinede Como-sofa for Ire, 28.558 kr., iremobel.se.

© Gubi

Fuldpolstret Revers Sofa er en moderne klassiker, designet af Gubi, fra 45.000 kr., gubi.com.

© COR

Avalanche-sofaen fra COR er designet af Metrica. Ryghynderne kan ”klappes sammen" for ekstra komfort, fra 34.875 kr., cor.de.

© Carl Hansen & Søn

Frits Henningsen elegante Coupé Sofa er netop relanceret hos Carl Hansen & Søn. Fremstilles i eg og valnød, betrukket med enten læder eller tekstil. Indvendige armlæn i læder, fra 49.995 kr., carlhansen.dk.

Mauro Lipparini har skabt de svungne linjer på Cortina-sofaen fra Bonaldo, 46.500 kr., form75.dk.

© Blastation

Stolen Åhus, der blev til i forbindelse med Blå Stations 30-års jubilæum i 2016, har fået vokseværk. Outofstock Design har nu transformeret den til en 3-personers sofa, 29.750 kr., blastation.se.

© Alivar

Horizon sofaen er designet af Bavuso Giuseppe for italienske Alivar. Fås i mange udgaver, f.eks. med blåt læder, 62.200 kr., alivar.com.

© eilersen

Bermuda er Eilersens nye bud på en sofa, der let lader sig forvandle med tekstiler af forskellig karakter. Fra 25.834 kr., eilersen.eu.

© BoConcept

Der er tydelig retro-inspiration fra 60’erne og 70’erne i Anders Nørgaards Carlton-sofa. 42.552 kr,. boconcept.com.

© Bolia

Plia sofa-serien fra Bolia er designet af det italienske designstudio PS+A, der har forenet justerbare funktioner med et blødt lounge-udtryk. Fås i flere størrelser fra 11.999 kr., bolia.com.

© FORM75

Sergio Bicego står for Colors-sofaen fra italienske Bonaldo. Som 3-pers. fra 37.600 kr., form75.dk.

© 3FALKE

Beam-sofasystem fra Cassina er designet af Patricia Urquiola. Som vist 98.261 kr., 3falke.dk.

© eilersen

En af de nye sofaer fra danske Eilersen er Butterfly, der fås som 2- og 3-pers. og som lænestol. Bag designet står den japanske designer Yuzuru Nishiyama og Jens Juul Eilersen. Som vist 25.435 kr., eilersen.eu.

© Image COLLECTION

Luca Nichetto har designet Metro-sofaen for italienske Emmegi. Fra 20.400 kr., imagecollection.dk.

© CasaShop

Antonio Citterio har designet Adda-sofakollektionen for italienske Flexform. Som vist i stofkategori Extra minus løse puder, 83.430 kr., CasaShop.

© CasaShop

Italienske designere har en heldig hånd, når det kommer til sofaer, og en af de absolutte mestre er Antonio Citterio, der har designet Este-sofaen for Flexform. Som vist i stofkategori Extra uden løse puder 181.945 kr., CasaShop.

© form4

Andreas Engesvik kan noget med bløde sofaer, sådan er det også med hans seneste design for svenske Fogia: Dini udstråler komfort på en maskulin og elegant måde. I skind fra 45.880 kr., form4.dk.

© Fritz Hansen

Lune er en ny funktionel og komfortabel modulsofa, designet af Jaime Hayon for Fritz Hansen. Den har et modigt og kurvet udtryk, som matcher Hayons øvrige designs for Fritz Hansen. 35.000 kr., fritzhansen.com.

© GETAMA

Ny 3-pers. sofa fra Getama, der relancerer Hans J. Wegners GE240 i eg med forskellige overfladebehandlinger. Fra 27.300 kr., getama.dk.

© Gärsnäs

TAF alias Gabriella Gustafson og Mattias Ståhlbom har designet den bløde Bleck-sofa for svenske Gärsnäs. 3-pers. sofa fra 23.083 kr., garsnas.se.

© Hjelle

Niu fra norske LK. Hjelle er en elegant sofa med mange detaljer. Bag designet står Hallgeir Homstvedt. Som vist med Saddle Pony-læder 44.900 kr., hjelle.no eller furniture4ever.dk.

© ILVA

Sessa fra Ilva er en let og enkel sofa, som fås i flere størrelser og varianter. Som vist 2899 kr., ilva.dk.

© INNOVATION

Bragi-sofasengen med sidebord er designet af Emil Højfeldt & Per Weiss for innovationliving, der har specialiseret sig i sovesofaer. 13.085 kr., innovationliving.com.

© INTERSTUDIO

Paul-sofaen er designet af Molteni & C’s kreative direktør, Vincent van Duysen. Fås med chaiselong eller løs puf. Fra 34.900 kr., interstudio.dk.

© JONAS IHREBORN

Den danske designer Thomas E. Alken har designet Tundra-sofaen for svenske Jonas Ihreborn. 25.003 kr., ihreborn.se.

© INTERSTUDIO

Cosy fra MDF er indbegrebet af bløde linjer. Design Francesco Rota. Fra 31.490 kr., interstudio.dk.

© LIVINGDEZIGNS

Como er en ny sofa-serie fra svenske Ire, designet af Mattias Stenberg. 31.595 kr., livingdezigns.com.

© intermezzo

Sofasystemet Velour, designet af Antonio Rodriguez for LaCidivina. Der er 57 dele, som kan kobles på forskellig vis. Fra 75.504 kr., intermezzo.dk.

© mater

Der er på alle måder tyngde i den nye Legacy-serie fra Mater. Designet af PEDERJESSEN. 45.000 kr., materdesign.com.

© MENU

Septembre-sofaen, designet af Theresa Arns kobler tradition og innovation. 49.995 kr., menu.as.

© MIX-DESIGN

Michael Sodeau har designet Pac-sofaen for engelske Modus.
Fra 36.600 kr., mix-design.dk.

© 3FALKE

Daley er en rummelig sofa i en fornuftig skala fra hollandske Montis. Som vist med puder fra 56.420 kr., 3falke.dk.

© MØLLER & ROTHE

Armami Sofa er designet af Lorenz Bozzoli for hollandske Moooi. 68.799 kr., mollerrothe.com.

© Image COLLECTION

Patricia Urquiola har designet den hyggelige og bløde Belt-sofa for Moroso. Fra 65.999 kr., imagecollection.dk.

© Muuto

Anderssen & Voll har designet Compose-sofaen for danske Muuto. Som vist 21.500 kr., muuto.com.

© ROOMSTORE

Designerbrødrene Ronan & Erwan Bouroullec har skabt en sofa til deres Officina-kollektion for Magis. Superelegant at skue fra alle vinkler. Fra 28.654 kr., roomstore.dk.

© Sofakompagniet

Sofakompagniet går med Flynn-sofaen all in på velour i en elegant farvepalet. Som vist 3999 kr., sofakompagniet.dk.

© QQ design

Deep er et nyt slankt modulsofasystem, designet af Rafa Garcia for Sancal. Fås i flere størrelser. Her vist i Extra-large 35.887 kr., qq-design.dk.

© SOFTLINE

Den karakteristiske ryg i Basel-sofaen fra Softline fungerer som et integreret og diskret armlæn. Design busk+hertzog. Fra 12.995 kr., softline.dk.

© stouby

Fyldighed og en let nordisk stil kombineres i Ayo-sofaen. Design Susanne Grønlund. Som vist 15.160 kr., stouby.com.

© Hultmann

Damian Williamson har designet den elegante Flamingo-sofa for Zanotta. Fra 39.600 kr., hultmann.dk.

© Erik Jørgensen

Anderssen & Volls elegante Hector-sofa for Erik Jørgensen er kommet i nye klæder. Her vist med Amdal og Roma Linara fra Gudbrands-dalen og cohiba-læder på keder. Som vist 44.492 kr., erik-joergensen.com.

© Fredericia Furniture

Jasper Morrison har designet Kile-sofaen. Den er bygget på en ramme af massiv eg og fås som 2- og 3- pers. Fra 23.835 kr., fredericia.com.

© Fiorini trading

Piero Lissoni er den kreative kraft bag den nye Rod Bean-sofa fra Living Divani. Dynamisk afrundet form og elementer, der kan kobles individuelt. Fås i mange størrelser og kombinationer. Som vist 136.500 kr., fiorinitrading.dk.

© nellemann Agency

Philippe Starck har med Wow-sofasystemet skabt en meget afslappet serie for italienske Driade. Der er tale om en genfortolkning af designikonet Royalton fra 1988, udviklet til new-yorker-hotellet af samme navn. Fra 53.063 kr., nellemann-agency.dk.

Relaterede Artikler