sofa carl hansen & søn kaare klint
© Carl Hansen & Søn

7 nye sofaer og daybeds

Se de bløde nyheder fra bl.a. Kaare Klint, Kurt Østervig og Eva Harlou.

Sofa kaare klint sofa carl hansen & søn
© Carl Hansen & Søn

Kaare Klints sofa til statsministeren

Den danske møbelarkitekt Kaare Klint tegnede i 1930 en sofa til den danske statsminister Thorvald Staunings kontor, som i udgangspunktet var en bestillingsopgave. Sofaen får nu fornyet liv hos Carl Hansen & Søn. Der fremstilles både en topersoners og trepersoners sofa i eg, valnød eller sortmalet eg med polstring i læder og gedeskind.

Sofaerne er i butik fra maj 2018, og vejl. udsalgspriser starter fra 64.995 kr., Carl Hansen & Søn.

sofa chaiselong muuto sofaOutline Chaise Lounge Muuto
© Muuto

Gå offline i Outline

Muuto havde denne flotte sofa med på møbelmessen i Køln, hvor den blev vist første gang. Den hedder Outline Chaise Lounge, og er perfekt til at koble af efter en lang dag. Den måler l 262 x h 71 x d 142 cm og fås med polstring i enten tekstil eller læder

Outline Chaise Lounge, priser fra 27.995 kr., Muuto.

sofa menu sofa Norm Architects
© Menu

Gråzonen

Kombiner blanke, kolde metaller som krom, stål og tin sammen med matte grå, sorte og hvide overflader. Denne sofa passer perfekt ind i indretningen af en minimalistisk stue.

Modulbaseret sofa, designet af Norm Architects, fra 25.998 kr., Menu.

Daybed sofa Model 311 Modern Danish Furniture Kurt Østervig
© Modern Danish Furniture

Relancering af Kurt Østervig

Designeren Kurt Østervig er samtidig med fx Hans J. Wegner, Arne Jacobsen m. fl., men
er ikke lige så kendt. Det vil virksomheden Modern Danish Furniture lave om på, ved at relancere en række af hans design.

– Min far har haft en antikbutik i mange år, og en dag fandt han en stol, der havde stået
i en lade i årevis, som han forelskede sig i, forklarer Mads Mehl Mortensen, som i dag
står for familievirksomheden.

Det viste sig at stolen var designet af Kurt Østervig, og det blev startskuddet til den relancering, der nu er sat på skinner.

– Vi kontaktede Kurt Østervigs søn, som afviste at give os licens til at lave stolen. Men vi satte den i produktion alligevel, og da han så resultatet blev han så glad, at vi kort efter fik lov til at producere både den og seks andre design, siger Mads Mehl Mortensen.

Indtil videre er tre møbler i produktion: bakkeborde, en loungestol og denne daybed. De øvrige fire forventes at blive lanceret i løbet af sommeren 2018. Se mere på moderndanishfurniture.dk.

Daybed Model 311, 42.000 kr., Modern Danish Furniture.

LÆS OGSÅ

sofa Aften Modulsofa Ygg&Lyng.
© Ygg&Lyng

Brændt ler

Indret med sæsonens energiske og varme trendfarver som rosa, terrakotta, rust og burgundy. Og ja, de kan sagtens mikses. Denne modulsofa fås både som almindelig sofa og i en variant med ekstra højde i ryggen. Elegant og blød på samme tid.

Aften Modulsofa, 27.590 kr., Ygg&Lyng.

sofakompagniet Velour sofa Floyd.
© Sofakompaniet

Fra naturen

En stor trend lige nu er at skabe livlige og frodige omgivelser i hjemmet med grønne planer. Men det behøver ikke kun at være planter - det naturlige udtryk kan også skabes med materialer, organiske former og naturens egen farvepalet. Denne fine sofa fra Sofakompaniet har den helt rigtige farve.

Veloursofa Floyd, 5.999 kr., Sofakompagniet.

daybed sofa mater Winston Eva Harlou
© Mater

Bæredygtighed

Bæredygtighed er en del af designvirksomheden Maters DNA – og det er det også for arkitekten og TV-værten Eva Harlou. Det er derfor helt naturligt, at de to parter har indledt et samarbejde, hvor det første konkrete resultat er daybed'en Winston. Den er udført i FSC-certificeret egetræ med fransk flet på toppen, hvilket giver den et let og fint udtryk, der vælger at gå en anden vej end mange af de andre daybeds på markedet. Den måler: H 35,5 x l 195 x d 80 cm.

Winston Daybed, 12.995 kr., Mater.