28 Sofaer

Vi har fundet 28 af de nyeste bud på møblet, der aldrig går af mode.

Møbelserien S70
© bobedre.dk

Møbelserien S70 blev oprindelig designet af Börge Lindau og Bo Lindekrantz tilbage i 1968. Nu har svenske Lammhults relanceret serien, som blandt andet består af denne tidstypiske 2-personers sofa, en stol, en barstol og en stumtjener. Den lille sofa koster fra 11.096 kr., Lammhults.

Coogee
© bobedre.dk

Coogee fra franske Sentou i koksgrå er ren 1950er-nostalgi. De bløde, simple organiske former fås i flere farver og i en lænestolsmodel, der matcher sofaen perfekt. Denne 2-personers udgave koster 13.999 kr., Designdelicatessen.

Snoopy fra Versus
© bobedre.dk

Snoopy fra Versus har store ører som den tegneseriehund, der har lagt navn til møblet. Det er duoen Boris Berlin og Aleksej Iskos, der har designet for danske Versus. Fås som stol samt som 2-, 2,5- og 3-personers model. Sofaen koster fra 17.325 kr., Versus.

Avec Plaisir fra tyske Brühl
© bobedre.dk

Avec Plaisir fra tyske Brühl er en lille, blød sag designet af Kati Meyer-Brühl. Den fås med betræk i bomuld eller læder, og i familien findes også en stol og en gyngestol. Sofaen fås i to størrelser: en 2,5-personers og en 3-personers. Fra 13.954 kr., Brühl.

Vita fra italienske Bonaldo
© bobedre.dk

Vita fra italienske Bonaldo som de netop har præsenteret på designmessen i Milano i april. Den er designet af Mauro Lipparini og rummer ergonomiske spidsfindigheder, som indstilleligt ryglæn, hvor øverste halvdel kan vippes, så komforten bliver optimal. Fås i forskellige størrelser og med forskelligt betræk. Endnu ikke prissat, Skanbach Furniture.

Altero fra svenske Ire
© bobedre.dk

Altero fra svenske Ire er designet af Carl Henrik Spak og er et møbel med mange muligheder. Man kan vælge mellem tre forskellige armlæn, tre forskellige hynder og to forskellige typer ben. Fås som 2,5- og 3-personers fra 18.900 kr., Living Dezigns.

ApoLuna-Box
© bobedre.dk

ApoLuna-Box er en ny og mere privat udgave af ApoLuna-sofaen som Studio Hannes Wettstein står bag. I den højryggede version kan man skabe ro, fokus og uforstyrrethed på steder, hvor der ellers er for meget støj og leben. Den fås i forskellige farver og størrelser. 37.800 kr., Erik Jørgensen.

3-personers sofa
© bobedre.dk

3-personers sofa fra den nye PS-kollektion fra Ikea. Den er designet af Nike Karlsson og har tekstilbetræk og stel i farvede metalrør. 4999 kr., Ikea.

Setup, Softline
© bobedre.dk

Setup, Softline er et sofa-system med fire moduler: sofa, chaiselong samt enkelt- og hjørneelement, der åbner for mange kombinationsmuligheder. Desuden fås ekstra puder, som giver den sidste komfort. Sofaen er designet af Matthias Demacker, fra 5450 kr. for et modul, Softline.

Mirage, Stouby
© bobedre.dk

Mirage, Stouby er designeren Thomas Pedersens første bud på en sofa. De organiske bløde former, der kendetegner hans udtryk, finder man også i Mirage, der består af en række moduler, man kan sætte sammen til et individuelt udtryk. Fra 23.460 kr., Stouby.

Polar fra norske Brunstad
© bobedre.dk

Polar fra norske Brunstad er designet af Arild lnes. Sofaen fås som 2,5- og 3-personers. Det mest specielle karakteristika er den lyse ramme i lamineret træ og de fine knapper på ryghynderne. Polar koster fra 27.240 kr., Brunstad.

Hope, raun
© bobedre.dk

Hope, raun er designet af Stine Prang og er en stram og maskulin modulsofa, der formmæssigt bringer minder om de dage, hvor Børge Mogensen og Poul Kjærholm huserede på den danske designscene. Hope rummer med sine moduler nærmest uendelige kombinationsmuligheder. Som vist 42.369 kr., Raun.

John John
© bobedre.dk

John John er blødheden selv på italiensk facon fra Poltrona Frau. Den er designet af Jean-Marie Massaud, og hynderne er stoppet med komfortable gåsedun. Sofaen fås i mange farver og lædertyper fra 59.760 kr., Design Ambassaden.

Freistil 187, Rolf Benz
© bobedre.dk

Freistil 187, Rolf Benz er en ny sofa skabt af den danske designer Anders Nørgaard for tyske Rolf Benz. Sofaen er stor og komfortabel og består af en række moduler, der kan sættes sammen efter behov. Fås i forskellige materialer fra 14.550 kr., Brdr. Friis.

Pescara fra BoShop
© bobedre.dk

Pescara fra BoShop er en gigantisk løsning, som de fleste kan anskaffe sig uden at gå fallit. Den er fremstillet med betræk i tekstil og er hele 376 cm lang. Hele løsningen fås for 12.995 kr., BoShop.dk

Rig, Eilersen
© bobedre.dk

Rig, Eilersen er seneste skud på stammen af sofaer fra danske Eilersen, der har produceret kvalitetsmøbler siden 1895. Den nye modulsofa, med nærmest uendelig mange muligheder, er designet af Jens Juul Eilersen. Fra 10.000 - 20.000 kr. pr. modul, Eilersen.

Sofaseng, Ikea
© bobedre.dk

Sofaseng, Ikea fra Ikeas nye PS-kollektion. Den er designet af Sarah Fager, som har ladet sig inspirere af 1970’ernes designudtryk. Med to skuffer til 1849 kr. Ikea.

Vita, Bolia
© bobedre.dk

Vita, Bolia er en retroinspireret sofa designet af Charlotte Høncke. Den har et feminint udtryk og trækker tydelige tråde tilbage til 1950’erne. Fra 6999 kr., Bolia.

Istra, BoConcept
© bobedre.dk

Istra, BoConcept refererer i formsproget til gamle klassikere af fx Børge Mogensen. Fås i forskellige stof- og lædertyper. Fra 9690 kr., BoConcept.

Bjørn, Hay
© bobedre.dk

Bjørn, Hay er rund og blød på alle de måder, der også er gældende for det dyr, den er opkaldt efter. Arme, krop, ryg og ben er afrundede og polstrede med tekstil. Fås som 3-personers fra 15.499 kr., Hay.

EJ 220
© bobedre.dk

EJ 220 er tegnet i 1970’erne af Erik Jørgensen. I år kan den fejre sin 40 års fødselsdag og er nu kommet i en jubilæumsudgave til en lavere pris end normalt: 18.500 kr. i bomuld, 19.500 kr. i uld. Erik Jørgensens Møbelfabrik.

Èlysée fra franske Ligne Roset
© bobedre.dk

Èlysée fra franske Ligne Roset er en skulptur ligeså meget som en sofa. Den er designet af Pierre Paulin i 1970’erne og igen sat i produktion. Som vist med Kvadrat-stof, 21.290 kr., Haslund Interiør.

Utrecht, Design Ambassaden
© bobedre.dk

Utrecht, Design Ambassaden er fra italienske Cassinas I Maestri-serie. Den er oprindelig designet i 1935 af Gerrit Thomas Rietveld. Fås som 2- og 3-personers model. Med tekstil eller læderbetræk. Fra 24.090 kr., Design Ambassaden.

Gino, Witehauz
© bobedre.dk

Gino, Witehauz fra hollandske Montis er designet af Geert Koster, hvis idé var at skabe en sofa med stærke kontraster mellem et hårdt ydre og et blødt indre. Sofaen har et hav af farvekombinationsmuligheder. Fra 32.000 kr., Witehauz.

Koddi
© bobedre.dk

Koddi som betyder puder på islandsk er også navnet på denne nye sofa designet af Kim Nordentoft. Det er en moderne kassesofa med laserskårne arme i lakeret stål. Fås i flere størrelser fra 33.000 kr. i læder, Nielaus.

V11-serien, Stouby
© bobedre.dk

V11-serien, Stouby er efter 30 år i gemmerne blevet støvet af og taget frem igen. Det drejer sig om tre møbelklassikere fra Illum Wikkelsøs møbelserie: en sofa, en hvilestol og en skammel. Sofa fra 34.555 kr., Stouby.

Spine-serien
© bobedre.dk

Spine-serien er designet af Space Copenhagen. Den var nomineret i kategorien Årets Design ved BO BEDRE Awards 2012 og er nu kommet i hvid læder. 43.598 kr., Fredericia Furniture.

Grande Mare, CasaLab
© bobedre.dk

Grande Mare, CasaLab er italiensk eksklusivitet fra Flexform, designet af Antonio Citterio. Sofaen fås i mange udgaver og med flere elementer, man selv kan sammensætte. Fås i læder eller tekstil, fx b 230 cm, fra 52.920 kr., CasaLab.