Sådan indretter du med en biopejs

Gå efteråret i møde med autentiske flammer fra en biopejs, som både giver varme og - frem for alt - en hyggelig stemning, uanset hvor du placere den. Få også svaret på, hvad en biopejs er og hvor meget en bioethanol pejs varmer.

Biopejs indretning pejs
© Andreas Mikkel Hansen

Hvad er en biopejs?

En biopejs adskiller sig fra det man traditionelt forbinder med brændeovne og pejse, da der ikke fyres med træ. I stedet anvendes der bioethanol, som brænder helt rent, og dermed ikke afgiver nogen former for røg eller sod.

En bioethanol pejs behøver derfor hverken en skorsten eller et aftræk, hvilket gør det muligt for dig at placere din biopejs, nøjagtig der hvor den harmonere i din indretning.

Der udsendes ingen usunde partikler fra biopejsen, men kun flammer og varme, som skaber den autentiske stemning, som kun levende ild kan.

Det er gået hen og blevet et populært fænomen, og der findes derfor allerede mange forskellige former for biopejse. Om du ønsker en biopejs til væggen, loftet, eller gulvet, så er der en løsning for dig.

Vi har fundet 5 inspirerende eksempler og du kan roligt drømme løs.

Badeværelse badekar piopejs
© Andreas Mikkel Hansen

Biopejs til badeværelset

Læn dig tilbage inden dagen går på hæld og nyd varmen fra biopejsen i det luksuriøse badeværelse. En følelse af velvære rammer, så snart du træder ind i rummet og en perfekt måde at indrette din biopejs på, hvis du er en ægte livsnyder.

Læs hele artiklen: Om det ekstravagant badeværelse lige her

Biopejs spisestue køkken
© Andreas Mikkel Hansen

Biopejs til væggen

Halvæggen mellem stuen og køkkenet brydes af den indbygget biopejs fra Decoflame, som skaber en dekorativ og hyggelig atmosfære på tværs af to rum.

Hvor meget varmer en biopejs?

Det er forskelligt fra biopejs til biopejs hvor meget varme den afgiver, men det bestemmes ofte af det brandkammer, som afgøre flammens effekt og størrelse.

Mere bestemt kan biopejsens varme dog sammenlignes med en radiator, der kører på fuld tryk, hvorfor en bioethanol pejs ofte anses som et perfekt supplement til husets øvrige varmekilder.

Biopejs terrasse udendørshygge
© Andreas Mikkel Hansen

Udendørspejs

Den unikke udendørs biopejs fra Vauni giver varme, men frem for alt en hyggelig stemning ude på terassen. Den luner særligt på de lidt køligere dage og gør dermed terrassen mere anvendelig.

Læs hele artiklen: Om renoveringen af villalejligheden lige her

Biopejs indretning pejs
© Andreas Mikkel Hansen

Indbygget biopejs

Den indbyggede biopejs er placeret som husets rygrad, og fungerer som rumdeler mellem entre, køkkenalrum og stue. Pejsen er gennemsigtig, så den kan nydes fra alle vinkler, og som en ekstra detalje, tændes og styres den fra mobile enheder.

Læs hele artiklen: Om den arkitekttegnet villa i Glostrup lige her

Lofthængt biopejs

Cocoon biopejs tilfører blødhed og hygge og har samtidig den praktiske funktion, at den giver varme som i denne hyggelige udestue.

Den fungere også som sit helt eget møbel i indretningen.

Læs hele artiklen: Fra opmagasinering til udestue