© Montana

Sådan sætter du farver på den nordiske stil i dit hjem

Den nordiske stil er rolig, nedtonet og naturlig, men du kan sagtens indrette med farver og stadig ramme den populære stil. Se hvordan her.

Den nordiske stil – New Nordic – har domineret indretnings- og designscenen i mange år efterhånden. Oprindeligt var stilen meget hvid, ren og minimalistisk, men de seneste år er der kommet mere tekstur, hygge og flere farver ind i de nordiske hjem.
Stilen kendetegnes ved enkelt design, nedtonede farver og kvalitetsmaterialer. Den er rustik og involverer gerne træ, læder og andre naturmaterialer, så man får associationer til den skandinaviske, rå natur.

Naturen som inspiration

Farverne i den nordiske stil er som sagt afdæmpede, og Montana har grebet dette farveunivers og skabt en række bløde pastelfarver, som passer perfekt ind i den stærke tendens. Farvestilen kalder de Natural Gradient, og de naturlige toner har navne som Mushroom, Truffle, Oyster og Masala, hvilket netop afspejler, at de er udviklet med naturen som inspiration.
Med disse farver kan du få mere varme ind i din nordiske stil, der ellers hurtigt kan blive en anelse kølig og måske for minimalistisk.

Et drømmekøkken med bløde, organiske overgange og naturlige materialer i en rolig, nedtonet sammenhæng, varm og inkluderende. Det er et stærkt bud på, hvordan du kan kombinere farver og skabe din egen unikke Montana-opstilling ud fra farvestilen Natural Gradient.

© Montana

Indret med farverne

De bløde pasteller og naturlige toner kan kombineres på uendelige måder. Uanset mikset vil de fungere som en rolig base for andre naturmaterialer som læder, træ og grønne planter, der også ofte spiller en stor rolle i den nordiske stil. Så du kan godt bruge flere af de douchede farver sammen og så tilføje naturlige elementer.
Sørg også for at give dit hjem et gennemført udtryk ved at vælge matchende farver. Brug gerne en farvepalet, der blot indeholder to til fem nuancer, og du vil opleve, at det skaber en sammenhængende stil.
Hvis du vil gå all ind på den nordiske stil med lækre farvetoner, så kan du sagtens både vælge møbler i de naturlige nuancer og male en eller flere vægge, som du ser på billederne i denne artikel. Det er med til at binde hele hjemmet sammen og give det en rød tråd.
Du kan se mere om Montanas farvestil, Natural Gradient, lige her.

Her ses en køkkenløsning fra Montana i farvenuancen Mushroom. Den rolige pastelfarve er god til den nordiske stil, og du kan med fordel supplere med accessories i træ og bløde tekstiler for en sammenhængende og indbydende indretning.

© Montana