Sådan indretter du dit hjemmekontor

Vi har samlet fem stilfulde tips til at skabe en funktionel arbejdszone i hjemmet, hvor der er plads til æstetikken.

Går du med tanker om at skabe en zone i hjemmet, hvor du ubesværet kan gå til og fra arbejde? Eller hvor du i ro og mag kan fordybe dig i en god bog og lade de kreative tanker flyve?

Det kan være svært at skabe en optimal arbejdsplads i hjemmet, som tager højde for både det praktiske og komfortable, der gør, at man kan være produktiv uden at skulle gå på kompromis med æstetikken.

Hvad end du vælger at dedikere et helt rum til et hjemmekontor, eller blot fletter en mindre arbejdsoase ind i stuen, er der nogle overvejelser, du bør gøre dig. Vi har samlet fem stilfulde indretningstips som gør hjemmearbejdspladsen til et inspirerende sted at være, og som du med stolthed kan vise frem.

Skrivebordet Point desk er designet af Nissen og Gehl MDD, kommoden er skabt af Hans Sandgren Jakobsen, mens Henrik Lehm står bag stolen Tiger.

© Naver Collection

1. Saml rummet med et elegant skrivebord

Skrivebordet er midtpunktet, som skal samle kontoret til en helhed. Det er derfor et oplagt element at indrette resten af hjemmekontoret ud fra.

Ved at vælge et skrivebord, som tager højde for kvalitet og håndværk fremfor et konventionelt og tungt et af slagsen, kan du tillade det en værdig plads i stuen. Naver Collection har eksempelvis skabt et elegant skrivebord i valnød, kaldet Point Desk, der med sine harmoniske former og hvide bordplade skaber et stilrent og let udtryk. Bordet er designet af Nissen & Gehl MDD.

2. Sid behageligt

En god, tilhørende stol er altgørende for at du har det komfortabelt og ikke skader din ryg. Her kan du passende vælge en stol, der både komplementerer skrivebordets design og vigtigst af alt dets højde. På den måde skaber du de bedste forudsætninger for dig selv, så du sidder behageligt.

For at arbejdspladsen ikke skal dominere hele hjemmet, bør du investere i en let kvalitetsstol, som prioriterer et godt ryglæn eller blødt sæde.

3. Inspirerende farver

Farver kan forvandle stemningen og atmosfæren i rummet, så det både lægger op til kreativitet og produktivitet, men stadig fastholder dit personlige og ikke mindst hjemlige udtryk.

Ved at male en enkelt væg i en rolig og stilfuld farve, kan du puste helt nyt liv ind i indretningen. Du kan også blot nøjes med at give indretningen et twist med et enkelt farvet møbel, billede eller en vase. Det vil på samme måde skabe en markant effekt i rummet.

Nissen & Gehl MDD står bag det æstetiske skrivebord Point desk, og Susanne Grønlund har designet stolen Midas.

© Naver Collection

4. Den rette belysning

Den ideelle belysning kombinerer naturligt dagslys og kunstigt lys fra lamper. Skal du indrette et hjemmekontor, er det derfor vigtigt, at du ikke vælger det mørkeste rum i kælderen. Vælg derimod det rum med de største vinduer, så du kan følge med i dagens udvikling og fornemme både tid og vejr.

Kombineret med en belysning fra en fin bord- eller loftslampe, kan du gøre store underværker for arbejdsmiljøet og motivationen. Brug tid på at vælge den helt rigtige elpære - helst én der hverken er for skarp eller dæmpet, så du ikke bliver træt i øjnene.

5. Multifunktionel opbevaring

Et ryddet skrivebord, giver plads til alle de gode idéer og skaber ro i indretningen. Ryd derfor ud i dine endeløse stakke af papirer, organisér dine ting på reoler og skil dig af med det, du ikke længere bruger. Du kan med fordel også bruge en reol til at skabe zoner, hvis du eksempelvis ikke har plads til hjemmekontoret i et separat rum.

Er pladsen trang, kan et multifunktionelt møbel være den perfekte opbevaringsløsning til at gemme rodet væk. Det multifunktionelle Point Desk skrivebord fra Naver Collection har en masse gennemtænkte designdeltajer, som gør det til et praktisk, men samtidigt æstestisk skrivebord.

Skrivebordet gemmer både på to diskrete skuffer samt en indvendig klap, der kan anvendes som opslagstavle. Skuffen er oplagt til de skriveredskaber og nips, som man altid har brug for at have lige ved hånden. Den indvendige klap fungerer derimod som en magnetisk opslagstavle, der kan foldes op og ned og bruges til at ophænge noter med ting, man skal huske. Desuden er der i designet taget højde for det kabelrod, som ofte følger med en kontorplads. Der er nemlig lavet et diskret ledningshul under klappen, som man kan lukke i, når man er færdig med at arbejde, så man kan skjule opladere etc.

© Naver Collection