Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sådan guidede indretningseksperten en læser til en levende entré

Alice ønskede inspiration til interiør og vægfarve, så entreen kunne blive et rart rum at træde ind i. Herunder kan du læse indretningsekspertens svar!

Hej Lone

Som I kan se, har vi en virkelig kedelig entré... Vi har ikke brug for skab/knager, da vi har jakker mv. i et lille rum i forlængelse af gangen. Men vi vil meget gerne have inspiration til nye lamper, spejl, hylde til sko og måske vægfarve(r). Det må gerne være kraftige farver. Jeg ville være taknemmelig for jeres gode forslag til, hvordan vi får entreen til at blive et levende og rart rum at komme ind i.

Bedste hilsner
Alice

Kære Alice

Jeg kan desværre ikke vise de andre læsere billederne, som du har sendt til os, men de ville helt sikkert synes, at din entré bygningsmæssigt set bestemt ikke er kedelig, men tværtimod et rigtig kønt rum med fin malet trappe og et kønt vindue med en grøn udsigt.

Døråbningen til venstre for hoveddøren giver ligeledes kig til sprossede vinduer og havekig længere inde. I dag har I hvide vægge og et mørkt væg til væg gulvtæppe, mens trappetrin og håndliste er i træ. Loftlampe, masser af sko på gulvet og en lille hylde over radiatoren som eneste fralægning og så de to væglamper, som sidder på den længste væg.

Jeg vil foreslå en ny opalglaslampe i loftet, så allround lyset bliver bedre. Den smukke Kemp & Lauritzen-lampe fra Radiohuset er sat i produktion igen og kunne være et godt bud. I kan også være heldige at finde en brugt. Spejlet til venstre indenfor døren hænger fint og egerammen er god. For at få samlet rummet, kan I derfor få lavet en ny egetræshylde over radiatoren. De to væglamper fjernes og i stedet for, bruger I den gode, lange væg til en ny møblering med skoskabe nederst, en ny, lang egetræshylde over og så et stort billede på væggen. Kan I få ført el derned, vil det være rigtig fint med et udtag til en lille lampe i hjørnet.

Jeg skønner ud fra fotos, at der er plads til cirka 150 – 160 cm. skoskabe/hylde, dybde hhv. 18/20 cm. Det giver jer plads til 24 par sko – 4 par i hver. Med hensyn til flere stærke farver, så er det ikke lige, hvad jeg vil anbefale, da rummet har så fine kvaliteter i sig selv, men gerne den samme rolige farve på alle vægge. Du kan se på ”Breakfast Room Green” fra Farrow & Balls farvekort - en smuk, mættet, men ikke for mørk grøn - eller Hay, som er en varm, mættet korngylden. Billedet over den lange egehylde over skoskabene kan selvfølgelig have lige så mange farver, som I lyster - det er noget andet, når det er kunst i mindre format end væggene.

Den helt store forandring kunne I få ved at fjerne væg til væg tæppet og få trægulvet frem igen. Her kunne du få fine farver med nogle nye, løse kelimtæpper i entreen og den tilstødende gang.

Mange hilsener
Lone

Håndplukket til dig