Sådan gør du rent, mens børnene er hjemme

Det er måske ikke altid helt nemt at gøre rent, mens ungerne render omkring derhjemme. Derfor kan det være rart at have nogle aktiviteter i baghånden, så de små ikke sætter en bremse for rengøringen.

Kan du huske dengang, man altid fik gjort rent, og hjemmet var altid parat til at modtage venner og familie? Nej, det kan vi heller ikke, men hvis du har et eller flere børn, så ved du, hvor svært det kan være, at få ordnet det hele.

Slå til ved middagsluren

Hvis børnene stadigvæk er små nok til at sove middagslur, så er det her, du skal slå til. Har du et barn, som kan sove gennem larmen fra støvsugeren, så er det et oplagt tidspunkt at få gjort det på. En anden aktivitet, nemlig at få rengjort ovnen, kan også være svært at gøre, hvis man skal holde øje med en tumling, og det kan altså derfor også være det, man skal gøre, når der soves til middag.

Lad dem hjælpe

Der er masser af opgaver, som børnene kan hjælpe til med. Giv dem små opgaver som fx at lægge deres eget legetøj på plads. Det kan også være sjovt for dem at tørre af med en klud. Lidt større børn kan få ansvaret for at støvsuge, hvis ikke hele hytten, så i det mindste sit eget værelse. Man kan også fylde en sprayflaske med vand og stikke dem en svamp eller klud, og så synes de selv, at de hjælper godt til.

Giv dem en malebog

Ja, du læste rigtigt. I den teknologiske tidsalder er det jo som bekendt tablets og computere, som fylder – også for de helt små. Prøv at stik en tegne- eller malebog i hånden på dem sammen med en ordentlig bunke tuscher, og lad dem tegne løs. Forhåbentlig kan det holde deres opmærksomhed, mens du lige får gjort rent på badeværelset.

Send dem udenfor

Har du have, så kan du sende ungerne udenfor for at lege. Lav fx en slags skattejagt for dem eller giv dem små opgaver, som at finde bestemte blade, sten eller blomster, så de er beskæftiget, mens du ordner vasketøjet.