Kunstige planter
© shutterstock

Har du ikke grønne fingre? Skab liv i hjemmet med kunstige planter

Det er ikke alle, der har grønne fingre. Hvis du er en af dem, som bare ikke kan holde liv i dine planter, så betyder det ikke nødvendigvis, at du skal undvære den fantastiske stemning, som planter giver i hjemmet. Løsningen er kunstige planter, som hverken kræver vand eller botaniske evner at holde i live. Se her, hvordan du indretter hjemmet med kunstige planter på en naturlig måde.

Kunstige planter er en nem og dekorativ løsning

Før i tiden brugte man primært kunstige planter som pynt til at dekorere de steder, hvor det var for besværligt at vedligeholde ægte planter og blomster. Sådan er det dog ikke længere, da kunstige planter efterhånden er blevet en ganske almindelig ting i mange danske husstande – og dét er der god grund til.

I dag ligner kunstige planter nemlig til forveksling den ægte vare. Det er en trendy og simpel løsning, som ikke kræver vanding eller pleje. Det er derfor en ideel løsning, hvis du ikke har erfaring med at passe og vedligeholde levende planter, eller hvis du bare ikke gider at bruge tid på at huske at vande planterne og give dem gødning.

Du kan vælge mellem mange forskellige typer af kunstig flora, og du kan både få blomster, planter og træer. Der er derfor rig mulighed for at vælge en kunstig plante, som passer perfekt ind i din indretning og er med til at sætte den helt rigtige stemning. Placér dem eventuelt forskellige steder i hjemmet, så alle rum får et friskt og levende udtryk.

Sådan vælger du den rigtige kunstige plante

Først og fremmest bør du overveje, om kunstige planter nu også er den rigtige løsning for dit hjem. Selvom de ligner den ægte vare, så bliver det aldrig helt det samme. Levende planter er blandt andet med til at skabe et sundt indeklima, da de renser luften. Det skal du være indstillet på at ofre, hvis du vælger kunstige planter.

Hvis du beslutter dig for, at kunstige planter er den rigtige løsning til dit hjem, så er der en række overvejelser, du bør gøre dig, før du vælger. Det første, du skal beslutte dig for, er, hvilke kunstige planter du skal købe. Du kan få mange forskellige kunstige planter, og det er ikke alle, der er lige virkelighedstro.

En kunstig plante, som kun har et par blade, ser mindre livagtig ud end en, som har mange blade. Herudover bør du vælge en plante med forskellige nuancer, så bladene kommer til at se mere ægte ud. Overvej også, om du skal vælge en plante med blomster, som giver et friskt pust til indretningen og fuldender looket.

Skab en tropisk atmosfære i hjemmet med eksotiske planter

Når du kommer hjem fra sommerferie, kan du godt komme til at savne de eksotiske planter. De er desværre vanskelige at holde liv i under de kølige himmelstrøg, som kendetegner det danske klima – også selvom du har dem stående indenfor. Løsningen er en kunstig plante, som skaber en tropisk atmosfære i hjemmet.

Du kan eksempelvis vælge en kunstig palme, som skaber en eksotisk atmosfære for både dig selv og dine gæster. Du kan få kunstige palmer, som ser enormt virkelighedstro ud, og det kan være netop dét, der fuldender din bolig. Du kan også vælge en lang række andre kunstige planter og blomster, som bidrager til at sætte stemningen.

En kunstig orkide kan eksempelvis give dit hjem et elegant og sofistikeret touch, mens en kunstig monsteraplante giver et mere frodigt og vildt udtryk. Du kan også skabe et varieret udtryk ved at kombinere flere forskellige kunstige planter, som passer sammen. Mulighederne er mange, og det er kun din fantasi, der sætter grænserne.

Du slipper ikke helt for rengøring og vedligeholdelse

Selvom du vælger kunstige planter, slipper du ikke helt for at skulle vedligeholde dem. Du skal selvfølgelig hverken vande dem eller give dem gødning, men de har brug for lidt rengøring en gang imellem. Det kræver dog ikke det store arbejde, da du blot skal sørge for at støve planten af, når det er nødvendigt, så den bevarer det smukke udseende.

Du kan nemt støve dine planter af med en tør klud, så bladene igen fremstår skinnende, grønne og naturlige. Herudover bør du sørge for, at de står et sted, hvor de ikke vælter eller bliver beskadiget på anden vis, da det kan påvirke deres autentiske udseende. Hvis bladene får skrammer eller knækker, vokser de ikke bare ud igen som en ægte plante.

Vil du have dine kunstige planter til at se endnu mere ægte ud, så kan du overveje at dække det øverste lag af potten med jord. Mange kunstige planter bliver leveret med kunstig jord, som ikke altid ligner den ægte vare. Herudover bør du undgå at stille planterne direkte i sollys, da det kan få farven til at falme.