Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Pladsmangel: Skal vi flytte eller blive boende?

Parret købte en ny lejlighed, men så kom Corona, og med et blev deres boligbehov forandret. Vores ekspert guider parret til en god løsning.

Hej Lone,

Den 10. marts 2020, flytter vi til vores nye lejlighed og dagen efter mødes vi af Corona for første gang, og med et er situationen og behovene pludselig forandret.

Inden indflytningen nedlagde vi et lille værelse, for at gøre plads til et nyt stort spisekøkken, ligesom badeværelset blev total renoveret.

Jeg har nu arbejdet hjemme i et år og vi har indset, at det ville have været rart med et værelse mere. Ikke stort, men lige plads nok til hobby/arbejdsværelse og eventuelt også plads til det barnebarn, som kom til verden i sommers.

Vi har selv tænkt, at man eventuelt vil kunne lave et værelse mellem soveværelset og stue, men vil være kede af, hvis stuen kommer til at føles lille og har svært ved at se, hvordan det kan laves pænt, når det lille stykke væg mellem entre og stue/soveværelse er bærende.

Kan I se nogen gode løsninger? Eller er det bedre at vi finder en lejlighed, der opfylder vores nye og ændrede behov? Skal vi flytte eller blive boende?

Bedste hilsner Heidi

Hej Heidi,

På din medsendte tegning har du stiplet forslag til et værelse ind, som skal gå ind og ramme midtersprossen i jeres soveværelsesvindue for at få lys. Det ville give jer 20-30 cm at komme omkring jeres seng på, og det kommer selvsagt ikke til at fungere.

Jeres nuværende stue er 630 cm lang og 420 cm bred, så hvis I skulle finde plads til et lille aflukke, så måtte det blive for enden af stuen, hvor der så ville være vinduer tilgængelig i begge afdelinger.
Men men…Jeres lille nye barnebarn kommer jo til at sove sammen med jer de næste mange år i en weekendseng, der kan klappes sammen efter brug. (Jeg har to styks, som deler soveværelse med os, når vi har dem overnight, og det fungerer fint).
Hvis det bliver for klemt, kan I tænke i en divan i stuen, hvor den ene af jer kan sove, når den lille er der..

Med hensyn til at få plads til arbejde og hobby, så ved jeg selvfølgelig ikke hvordan jeres entré er indrettet nu, men der er jo masser af plads. Hvis I kan finde plads til et mindre, kønt skrivebord i stuen til arbejde, så kunne I indrette et par skabe i entreen til hobbyartikler, printeren og de andre ting, som er bandlyst i stuen, og så måske finde plads til et bord også, som kan tages frem, når der skal nørkles.

Jeg har tegnet et mellemrum på 30 cm i hjørnet inden det første skab og her kunne sagtens stå en bordplade der er 60 cm dyb og op til 2 meter høj, hvor benene skrues af og på (Ikea).

Så mit bud er at det ikke burde være nødvendigt at flytte endnu.

Bedste hilsner Lone

Hvordan får vi plads til et værelse mere

© Lone Barslund

Håndplukket til dig