murermestervilla ombygning køkken alrum boligblog brevkasse Lone Barslund
© Mikkel Hede

Kan vi få et køkken-alrum i vores murermestervilla?

Drømmen om en murermestervilla er gået i opfyldelse – nu skal den gøres moderne og funktionel. Se BO BEDREs indretningseksperts forslag.

Kære BO BEDRE,

Jeg har netop overtaget en dejlig murmestervilla fra 1955 med mange m2, - 200, dog er den lidt ”træt” , der mangler blandt andet til et nyt køkken.
Jeg er i tvivl om to løsninger:

Løsning 1 kunne være at nedlægge værelset ved siden af køkkenet og lave et stort alrum her.
Løsning 2 har jeg tegnet lidt på og den tænker jeg er den bedste, da der er viktualierum i kælderen, så jeg ikke behøver at have så meget skabsplads i køkkenet. Desuden har jeg fire børn, så jeg kan ikke bare nedlægge et værelse uden at etablere et nyt.

Håber, du kan forstå mine tanker og tegninger.

Med venlig hilsen Ditte Kristiansen, Skælskør

Kære Ditte,

Jeg kan sagtens følge dig i dine tanker og din skitse, - dog synes jeg du kommer til at gøre det unødvendigt besværligt med væggen imellem køkken og soveværelse, hvor du vender skabene både den ene og den anden vej.
Når væggen fjernes på hjørnet imellem køkken og spisestue, øges bredden nemlig betragteligt, så det slet ikke er nødvendigt at tage plads fra soveværelset.

Jeg ville således lave adgang til soveværelset fra entreen og placere døren, så hele endevæggen mod stuen kan indrettes med skabe. Baby Smillas seng kan stå imellem seng og facade og når hun skal ud af soveværelset kan du evt. lave et værelse til hende i hjørnet af stuen, hvor hun stadig er dejlig tæt på dig om natten.

Stuen er rigelig stor endda og med den store åbne spisestue ved siden af er der masser af plads til jer alle sammen. Spisestuen kan rumme en høj bogreol og et arbejdsbord med kik til haven, så opholdsstuen kun behøver at indeholde sofaer og tv-møbel.

Køkkenet indrettes i L-form og med den mulighed at du åbner imellem køkken og baggang, så de to rum hænger bedre sammen. Jeg ville også overveje at sætte nye vinduer i både spisestue og i baggangen, så du får det gode morgenlys hentet ind i køkken og alrum.

Bedste hilsener Lone

Læs mere om murermestervillaer og se stort inspirerende galleri med eksempler på indretning af lige netop denne type villa.