Plads til baby: Sådan bliver drømmelejligheden klar til familieforøgelse

Et par har skrevet til Lone Barslund fordi de skal have en baby, og har brug for et godt råd om, hvordan de får plads til et børneværelse.

Kære Lone Barslund

Vi har med stor interesse læst din blog med indretningsideer og vi vil derfor spørge dig til råds i vores indretningsdilemma. For halvandet år siden var vi så heldige at finde drømmelejligheden i København. En dejlig stor og lys lejlighed på 99 kvm på 4. Sal:) Her er skønt og vi elsker at bo her.

Vi er nu i lykkelige omstændigheder og venter en baby her i sommerens løb. Det har skabt et ønske om plads til et børneværelse.Den oprindelige plan var at soveplads, tøj (til os og baby), pusleplads osv. alt sammen skulle være i vores soveværelse. Dog er vi nået frem til at vi gerne vil have det opdelt, så vi trods alt stadig har et soveværelse for os selv :)

Vi ønsker os et lille børneværelse med plads til en seng, en pusleplads og lidt opbevaring (tøj og legesager til baby). Således at alting ikke skal være i soveværelset.Som lejligheden er indrettet nu (jf. Vedhæftede plantegning) består den af en kæmpe stue, et stort soveværelse med altan og en lang gang med bad, toilet og køkken.Vi bruger vores stue flittigt, og er glade for at sidde i karnappen og kigge ud over byen.

Vi har talt længe frem og tilbage om hvordan vi kunne lave stuen til 2 rum. Eller om man kunne lave 1/3 af stuen til et lille smalt børneværelse - men hvad så med vindue og lys? Det er svært at finde en god løsning og vi må sande at vi behøver hjælp. Vi er meget åbne for alle ideer.

Mange hilsner Rune og Sara

Kære Rune og Sara

Tillykke med maven, - det bliver jo helt fantastisk. Jeg synes egentlig at omdrejningspunktet for en vellykket indretning hos jer er altanen, der ligger i forbindelse med jeres soveværelse. Forestiller man sig at I indretter det til børneværelse med seng osv., vil I altid komme til at forstyrre på vejen frem og tilbage, og det gavner ingen. De første måneder vil I have babyen i soveværelset ved siden af jer, men senere vil det være rart at have indrettet ”faste pladser” til puslebord, tøj, bleer og legetøj.

Jeg forestiller mig at I kan udnytte stuens længde og lave et værelse for enden, hvor der vil blive god plads til både seng, skab, pusleplads og leg. Selvfølgelig bliver vinduet nødt til at indgå i værelset. Spisebordet flyttes ned på modsatte endevæg, hvor I meget praktisk kommer meget tættere på køkkenet, og sofaen placeres opad den nye skrå væg med plads til tv´et ved siden af skorstenen ud mod gangen. Karnappen indrettes stadig til jeres yndlingssiddeplads.

I soveværelset kan I overveje at flytte sengen længere ud mod gangen, så I får et større gulvareal frit indenfor altandørene,- det vil fjerne lidt af soveværelsesstemningen og evt. give plads til en lav reol og i hvert fald plads på gulvet til leg med den lille.

Venlig hilsen Lone.