Nyt senior-liv: Fra villa til mindre lejlighed

Kan Mie og Peter få plads til alle deres ting i en villalejlighed, så de kan nyde deres nye seniorliv? BO BEDREs indretningsekspert hjælper dem med at løse deres pladsproblemer her.

Kære Lone Barslund,

Vi har overvejet at flytte fra vores villa til en mindre villalejlighed, for at få mere tid til vores nye senior-liv, hvor vi hellere vil rejse og nyde livet end passe tagrender og klippe hæk.

Udfordringen med den viste lejlighed er det gamle køkken og badeværelse samt at man skal igennem et rum for at komme videre til værelset ved siden af køkkenet.

Vi kan godt se at der kan sættes en væg op, som stiplet på planen, men det vil vel ødelægge værelset og skabe en masse spildareal?

Vi vil gerne indrette os med soveværelse og et soveværelse/opholdsrum med plads til skrivebord og ekstra opbevaring.

Venlig hilsen Mie og Peter

Kære Mie og Peter,

Hvis I alligevel vil have et nyt køkken, så kan I slå to fluer med et smæk og flytte adgangen til det inderste værelse, så man kommer direkte fra det nye køkken og ikke igennem soveværelset, der ganske rigtigt ville miste for meget plads med en ny, fjollet mellemgang.

Køkkenet indrettes nu i L-form med højskabe til kølfrys og ovne i hver ende samt et højtvitrineskab på væggen ind mod stuerne til alt jeres porcelæn, service og glas.

Det bagerste værelse indrettes med en stor reol på endevæggen med masser af plads til bøger, mapper og hvad I ellers måtte have af sygrej, vaser, fotoalbums, osv.

Skrivebord, skab og den ønskede ekstra divan giver stadig god plads i rummet.

I soveværelset placeres klædeskabene opad væggen med den blændede dør.

Badeværelset kan indrettes langt bedre end på nuværende plan, hvis I bytter om på brus og vaskebord og placerer en ny stor bruseniche i det store indhak og et vaskebord med vaskemaskine under bordpladen på den længste væg. Der er stadig plads under vinduet til et bord med skabe under til linned og sager.

Endelig er der den kombinerede stue og spisestue; Her kan I med fordel rykke brændeovnen hen imod åbningen til køkkenet, så der bliver bedre vægplads til jeres tv,- det er den bedste placering hvis jeres sofahjørne skal fungere godt i rummet, der jo har en markant ganglinje.

Mange hilsener Lone