Når der mangler et værelse

Lulu og Thomas har ikke brug for et nyt, stort køkken-alrum, et hjemmekontor eller et walk-in-closet. De ønsker ganske enkelt bare et værelse mere til børnene.

Kære Lone,

Du finder ofte løsninger, hvor man ved at flytte på køkkenet, kan finde plads til et værelse mere. Vi har et lille køkken med tilhørende pigekammer samt to store stuer og to værelser, men fordelingen kan vi ikke få til at passe.
Vi vil gerne have to gode børneværelser, men pigekammeret er for lille. Vi har overvejet at slå pigekammer, køkken og spisestue sammen til et stort alrum og så lade børnene sove sammen og bruge den store karnapstue til fælles leg og ophold, men det er altså lidt synd for det smukke rum!

Og heller ikke en langtidsholdbar plan med to børn i deleværelse.

Så vi tænker at du måske kan se en anden mulighed?

I spænding, Lulu og Thomas.

Kære Lulu og Thomas,

Jeg har også tegnet jeres forslag op, så det er nemmere at se forskellen på det og mit forslag.

Jeg tror heller ikke på, at det er gangbart i længden med et lille, fælles soveværelse og et stort fælles børnerum, hvor I så skal nøjes med en lille opholdsafdeling i hjørnet af køkkenet.

Jeg vil i stedet foreslå, at I slår pigekammer og køkken sammen, men flytter væggen imellem spisestue og det nye værelse, så begge rumstørrelser bliver gode og møblerbare.

Det nye børneværelse får en fin størrelse med to vinduer og et dejligt daglysindfald, og alrummet får god plads til et langt bord langs facaden og ind mod badeværelset, hvor I henter band og afløb. Modsat er der plads til et stort vitrineskab samt indbyggede højskabe mod entreen, hvor I snupper pladsen fra det midterste, eksisterende garderobeskab ved at ”vende væggen”.

Spisepladsen kan møbleres med en lang bænk så I får plads til fire og så løse stole omkring bordet for resten.

Karnapstuen bliver familiens opholdsrum og så er der soveværelse og et børneværelse i den anden ende.

Venlige hilsener Lone