Mirakuløs folkevandring over orange løber på italiensk sø

Christos storværk "The Floating Piers" samler en million mennesker til folkefest og landskabskunst.

Landskabskunst på søen

Den bulgariske kunster, Christo, er en unik karakter i moderne kunst.

Han og hans afdøde kone, Jeanne-Claude, har gennem mange årtier skabt den mest storslåede landskabskunst. De har pakket den tyske rigsdag ind i stof, skabt en bølge af blafrende safranfarvede stofporte gennem Central Park i New York og strøet gule kæmpeparasoller hen over to dale i Usa og Japan samtidig.

The Floating Piers

Nu er Christos og Jeanne-Claudes projekt The Floating Piers blevet realiseret omkring og på Iseo-søen, Lago d'Iseo. Søen er er beliggende ica. 40 kilometer fra Gardasøen i Italien.

Fra den 18. juni 2016 og 2 uger frem kan alle interesserede ganske gratis vandre over de orange, kanvasklædte pontonbroer, der forbinder landsbyen Sulzano med to øer i Lake Iseo.

Her er i dette galleri kan du finde nogle af de første billeder, der er blevet offentliggjort af projektet. Det er både officielle billeder fra Christos egen hjemmeside og billeder taget af nogle af de mange besøgende på de flydende moler.

En million mennesker vil gå på vandet

Som det kan ses på flere af billederne, tiltrækker The Floating Piers store folkeskarer. Det anslås, at op imod 1 million mennesker vil promenere hen over de orange pontonbroer og igennem de ligeledes orangeklædte små veje i landsbyen Sulzano på fastlandet i de kun to uger, værket vil eksistere.

Læs mere om projektet på Christos egen hjemmeside.

Eller læs om baggrunden for Christos og Jeanne-Claude's The Floating Piers i den artikel, vi tidligere på året har skrevet om projektet.

© Wolfgang Volz og Christo & Jeanne-Claude
© Snapography
© Wolfgang Volz og Christo & Jeanne-Claude