Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Månedens designnyheder

Er du vild med at følge de seneste trends indenfor design? Så læs med her! Hver måned præsenterer vi dig for designscenens vigtigste nyheder.

Unikt træmodul med 3-d-overflade

Den nyetablerede danske indretningsvirksomhed Dinke & Co. er blevet distributør af Form At Wood, der fremstiller unikke træmoduler med 3-d-overflader. Vægpanelerne, der kan opsættes som hele vægge eller benyttes i dekorative felter, bringer natur og taktilitet ind i indretningen, samtidig med at de optimerer akustikken.

Fås i mange forskellige mønstre, overfladestrukturer og træsorter fra 4688 kr. pr. m2 hos dinke.dk.

unikt træmodul med 3-d-overflader.

© Dinke & Co.

Elegant vitrine i træ og glas

Space Copenhagen står bag flere fine nyheder fra Gubi dette efterår, bl.a. Private Collection, der indeholder en elegant vitrine i træ og glas. Fås i sortbrunbejdset eg og i lysbejdset eg til 39.995 kr.

Vitrine skab fra Private Collection

© Space Copenhagen

Stilrent opbevaringssytem i massiv eg

Pantry er navnet på et nyt opbevaringssystem i massiv eg fra danske True North Designs. Det er i udgangspunktet en kubus, som kan anvendes til reoler og skabe enten på sokler, på ben eller med vægbeslag. Systemet lanceres med låger i linoleum og fineret træ.

Ligesom resten af virksomhedens sortiment har Pantry rod i det maritime univers. Fra 2895 kr.

opbevaringssystem i massiv eg fra danske True North Designs

© True North Designs

Nyt design inspireret af Louisiana

Ferm Living har indledt et eksklusivt samarbejde med kunstmuseet Louisiana. Resultatet er et vævet tekstil med striber i sort og sand, som skal iklæde Rico-serien.

Designet er inspireret af kunstmuseets hvidkalkede vægge med synlige strukturer, trælofter og klinkegulve. Her er det Rico 2-seater i det nye tekstil, der består af en kombination af linned, viskose, polyester, bomuld og uld, 21.999 kr.

Sofa fra Ferm LIVING

© Ferm LIVING

Axel Towers

Axel Towers, tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, er omdrejningspunktet for det ottende bind i bogserien Ny dansk arkitektur. Det er cand.mag. i filosofi og direktør i Arkitektens Forlag Kristoffer Lindhardt Weiss, der tager læserne med ind i det unikke byggeri. Axel Towers er et bemærkelsesværdigt eksempel på en symbiose mellem det moderne byrum og den skandinaviske arkitekturtradition, og forfatteren belyser, hvordan det er lykkedes arkitekterne at skabe smuk arkitektur i en tæt bebygget by.

96 sider, 249, 95 kr., Strandberg Publishing.

Ny dansk arkitektur bind nr. 8

© Strandberg Publishing

Axel Towers

© Strandberg Publishing

Den legendariske tegnestue

Foster + Partners har skabt en kollektion af stringente møbler for engelske Benchmark Furniture. OVO Collection består af borde, bænke og stole med eller uden armlæn. Alt i massiv eg og amerikansk valnød med eller uden læder fra danske Sørensen Læder.

Spisestol uden armlæn, 8700 kr.

Stol fra OVO collection

© Foster + Partners

Nyt tæppe fra Finn Juhl

Finn Juhl tegnede i 1963 en række tæppemønstre, som ikke kom i produktion, før House of Finn Juhl i 2015 tog dem til sig. Nu præsenterer de tæpperne med det karakteristiske cirkelmønster i tre nye varianter i naturlige, ufarvede garner i håndtuftet, loopet uld. Farverne er navngivet: Kridt, Sand og Ler.

Tæpperne fås i to størrelser eller efter specialmål, fra 16.152 kr.

Tæppe fra Finn Juhl

© Finn Juhl

Polstret bænk fra Eilersen

Bench er et nyt funktionelt, dekorativt møbel fra Eilersen. Den polstrede bænk er designet af Nils Juul Eilersen, der har skabt et møbel, som egner sig til at stå for enden af sengen, foran eller bag sofaen eller langs væggen.

Fås i farver og materialer efter eget valg med eller uden betrukne knapper. Fra 6339 kr.

Nyt møbel fra Eilersen

© Eilersen

Superelliptisk Piet Hein-stol

Multikunstneren Piet Hein er en af de helt store danske kulturpersonligheder – et kreativt geni, som de fleste kender, enten i kraft af hans finurlige gruk, eller fordi de indtager dagens måltider omkring hans superellipsebord.

Superellipsens unikke form ligger også til grund for Piet Hein-stolen, som Hein oprindeligt tegnede til bordet, men som aldrig kom i produktion. Det råder Sibast Furniture nu bod på. I tæt samarbejde med Piet Heins familie præsenterer den danske møbelproducent nu den superelliptiske stol for første gang. Piet Hein-stolen lanceres med sæde og ryg i finer af valnød eller eg. Stolen fås også i en udgave med polstret sæde i uld eller læder.

Stellet er i sort stål med eller uden armlæn. Fås også i en barmodel i to højder. Fra 2495 kr.

Superellipsestol

© Sibast Furniture

Bæredygtige tekstiler fra Auping

Auping føjer nye bæredygtige tekstiler til sortimentet. Den nye kollektion består af 14 tekstiler i 95 varianter – fra ensfarvede basistekstiler til detaljerige tekstiler med grafiske strukturer. Fælles for hele kollektionen er en bæredygtig produktionsmetode og materialer som PET-flasker, re-wool og rester fra tekstilkollektioner.

Bæredygtige tekstiler

© Auping

Mogens Kochs Sønderborg-bænk

Endnu et design fra den danske designhistories skatkammer er fundet frem. Denne gang er det Mogens Kochs Sønderborg-bænk fra 1938, der er blevet føjet til FDB Møblers kollektion. Bænken er fremstillet af massiv eg og fås med hynde i både tekstil og læder. Fra 10.999 kr.

Mogens Kochs Sønderborg-bænk fra 1938

© FDB Møbler

Arkitektonisk marmorbord

Lamina er et skulpturelt marmorspisebord designet af Hannes Peer for La Chance. Designeren har ladet sig inspirere af den franske arkitekt Claude Parent og amerikanske John Lautner, som i 1960’erne frisatte arkitekturen ved at udskifte det kubistiske formsprog med mere skrå linjer. Bordet fås i en oval og en rund version.

Den viste model koster fra 82.500 kr. hos lachance.paris.

Arkitektonisk marmorbord

© La Chance

99% italiensk uld

Som en del af Cocoon Textile Collection præsenterer Menu dette efterår den luksuriøse Battus-plaid. Det bløde tæppe er fremstillet af 99 % italiensk uld med en eksklusiv silkebort. Battus fås i en række naturinspirerede farver: Burnt Sienna, Ochre, Indigo og Ivory. Bag designet står de danske designere Mathias Mentze og Alexander Ottenstein sammen med tekstilekspert Marie-Louise Rosholm. 2040 kr.

Blødt tæppe fra Menu

© Menu

Lethedens æstetik

Magnus Olesen har opnået EU-Blomst-certificering af en række møbler i firmaets produktion. Certificeringen, der tildeles produkter, som lever op til høje miljøstandarder gennem hele deres livscyklus, er et resultat af de seneste års bestræbelser på at udvikle de mest bæredygtige løsninger uden at gå på kompromis med det gode design. Blandt de certificerede møbler er bl.a. Butterfly-kollektionen, som stolen her er fra.

Stol fra Butterfly-kollektion

© Magnus Olesen

Elegant sofa fra Muuto

Connect Soft Modular Sofa fra Muuto er et modulopbygget sofasystem designet af den norske designduo Anderssen & Voll. Idéen bag har været at føje ny elegance til den arketypiske modulsofa og samtidig bevare fokus på den bløde komfort.

Fås med et større udvalg af tekstiler. Fra 23.244 kr.

Connect Soft Modular Sofa

© Muuto

Tæppedesign fra gamle dage

Nordic Knots er gået 1400 år tilbage til den nordiske jernalder og stensætningen Ales Sten i Sydsverige. Resultatet er tæppekollektionen Monolith. Uldtæpperne har en lidt “langhåret” og rustik tekstur, som gør dem ekstra hyggelige og bløde. Fra 4450 kr.

Monolith

© Nordic Knots

Danske stel af Lars Hedebo Olsen

Danske stel er titlen på en ny bogudgivelse, som fortæller historien om danske stel gennem 250 år – lige fra Den Kongelige Porcelainsfabrik til IKEA. Det er journalist og forfatter Lars Hedebo Olsen, der præsenterer 20 ikoniske stel, som tilsammen viser den danske tradition for at skabe stel i forskellige typer keramik fra porcelæn over fajance til stentøj.

240 sider, 349,95 kr. Strandberg Publishing.

Danske Stel

© Strandberg Publishing

Danske Stel

© Strandberg Publishing

En klimavenlig løsning

Ca’lyah er en ny dansk designvirksomhed med en mission om at gøre en social og klimamæssig forskel ved hjælp af internationalt anerkendte designere og håndværkere fra hele verden. Første kollektion hedder Tranquebar Edition og er skabt af Boris Berlin, der har ladet sig inspirere af en studietur til Indien, hvor han har opdaget en ny farve- og mønsterrigdom og mødt dygtige kunsthåndværkere.

Tranquebar Coffee Table i glas og sort Galaxy-granit, 27.995 kr. hos calyah.com.

Tranquebar Edition

© Ca'lyah

Tidløs og moderne design

Modernist sofa er en tidløs og moderne sofa fra Kristina Dams hånd. Som altid er det de enkle virkemidler, der er i spil for den danske designer – det gælder både den stringente form og materialevalget: uldtekstil og stel i rustfrit stål. 36.000 kr. hos kristinadamdk.dk.

© Kristina Dam

Kruseduller og ny stoflighed

Kvadrat er atter på banen med nye tekstiler til boligen, bl.a. gardintekstilet Unscripted, designet af illustrator og kunstner Sarah Illenberger. Hun har taget afsæt i de tvangfrie skriblerier og kruseduller, som vi kradser ned, når vi afprøver en ny blyant, kuglepen eller farvekridt, og har indsamlet testpapir fra butikker, der sælger tegneartikler.

En anden nyhed er Storylines, der leger med forholdet mellem ord og tekstiler, bl.a. med tråden som tekstlinjen. Ifølge Kvadrat er det et studie af forholdet mellem tekstur, mønster og farver. Kollektionen består af 18 forskellige kvaliteter fra det voluminøse til det ultralette, alle karakteriseret af de bedste materialer og håndværk og skabt af Isa Glink.

Håndplukket til dig