Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Månedens designnyheder

Er du vild med at følge de seneste trends indenfor design? Så læs med her! Hver måned præsenterer vi dig for designscenens vigtigste nyheder.

Et blødt favntag

Patricia Urquiola har endnu en gang skabt et smukt sofadesign for Moroso. Helt i tråd med den urolige tid, vi lever i, har hun tænkt i bløde buer og favnende linjer. Den bløde formgivning følges op af couturedetaljer og sofistikerede tekstiler som blød bouclé, uld og luksuriøs fløjl. Fra 55.125 kr.

Sofa designet af Patricia Urquiola for Moroso

© Moroso - Pacific-kollektionen, der også rummer en loungestol, har overdimensionerede, runde former og referencer til en afslappet American West Coast-atmosfære.

Kapillære bølger med lys

Lampen har en uregelmæssig form, og hver kuppel er mundblæst og derfor unik. Hver lampe bærer et certifikat med glaspusterens signatur. Det er Jonas Højgaard, der også er indehaver af Nordic Tales, der har designet. 1150 kr.

Pendel fra Nordic Tales.

© Nordic Tales - Bright Rippel er navnet på en ny pendel fra Nordic Tales.

Skulpturelle og organiske former

Bordet med de svungne former er produceret i formpresset 3-d-finer og fås i mørk ask og sort. Stellet kommer i to varianter, krom og sortlakeret stål. 6965 kr.

Skrivebord fra Kartell

© Kartell - Earl of Wood fra Smart Wood-kollektionen er et skulpturelt, organisk formet skrivebord designet af Philippe Starck for Kartell.

En prisvindende bordlampe

Bordlampen Glossy og designeren Maria Berntsen har modtaget mange roser. Nu vinder lampen fra Nordlux endnu en pris i form af Red Dot Design Award 2021. Hæderen rammer helt plet, da Glossy også er Maria Berntsens egen favoritlampe. Den dygtige danske designer, der har flere lamper på cv’et, mener, at materialer og form her går op i en højere enhed, og at både konstruktion og udtryk fremstår enkelt og tidløst. 1999 kr.

Bordlampen Glossy fra Nordlux

© Nordlux - Marmor, opalhvidt glas og messingdetaljer udgør et perfekt match.

PK22

PK22 – Den ikoniske, slanke loungestol – er et elegant eksempel på Poul Kjærholms søgen efter den ideelle form. Det er 65 år siden, den legendariske designer skabte den minimalistiske stol, og i den anledning tilbyder Fritz Hansen resten af året en særudgave i fløjsblødt royal nubuck ruskind. 26.995 kr.

Ikonisk loungestol

© Fritz Hansen

En let sky af lys

Hver lampe er unik, skabt af et formbart PVC-materiale i kombination med stål og pulverlakeret aluminium. Lyskilden er LED, der kan dæmpes. Fås i hvid. Fra 12.265 kr.

Pendlen Nuée fra Foscarini

© Foscarini - Pendlen Nuée, designet af Marc Sadler for Foscarini, er på en gang en sfærisk let bagatel og en lampe med en stærk visuel identitet.

Håndlavede sofa- og sideborde

Story er en serie håndlavede sofa- og sideborde designet af Anna Karnov og Klara Mahler for Bolia. Bordene, der er bygget op af egetræsstokke i et gentaget mønster, imødekommer forskellige funktionelle behov – udstilling eller opbevaring. Fra 6599 kr.

Sofa- og sideborde fra Bolia

© Bolia - Designerne har haft fokus på at skabe et møbel, som patinerer smukt.

Japansk og dansk design

Japansk og dansk designæstetik har flere fællesnævnere, som det fx fremgår af kollektionen fra japanske Karimoku Case Study. Den danske forbindelse materialiserer sig i et tæt parløb med den Københavnbaserede arkitekttegnestue Norm Architects, der står bag Bar Stool N-BS01 og Side Chair N-SC01. Sidstnævnte er en
mellemting mellem en spisestuestol og en loungestol. Barstol fra 5596 kr. og spisestuestol fra 7820 kr.

Side Chair N-SC01

© Karimoku Case Study

Bar Stool N-BS01

© Karimoku Case Study

Art deco i gulvhøjde

Svenske Nordic Knots præsenterer en ny tæppekollektion med geometriske mønstre og skæve farvekombinationer. Fra kollektionen vises her Art Deco 2 – Brown i håndknyttet uld. Fra 2550 kr. hos nordicknots.com.

Tæppe fra Nordic Knots

© Nordic Knots - Art Deco-serien er inspireret af den stilart, man kalder Swedish Grace, og som er beslægtet med 1920’ernes art deco.

Loungestolen Cloudscape

Man tager nogle store fluffy puder og sætter dem sammen med løs hånd, og så har man Cloudscape-loungestolen fra Diesel Living with Moroso. Fra 24.660 kr.

Cloudscape-loungestolen fra Diesel Living with Moroso

© Diesel Living with Moroso - Stolen er en del af en modulær sofakollektion med masser af blød komfort. Møblerne har aftageligt og vaskbart betræk.

Stressfri afslapning

Koblingen mellem design og velvære er omdrejningspunktet for svenske Wesomnia, der har lanceret en kollektion af tyngdetæpper, som skulle stimulere en dybere søvn eller bare optimere en stressfri afslapning. Filttæpperne er fremstillet af merino-uld, lammeuld og varmebehandlet hvede. Fås i enten fem- eller ti-kilos varianter. Fra 2780 kr. hos Wesomnia.com.

Tyngdetæpper

© Wesomnia

Hjem til kontoret

Den franske designer Philippe Starck har altid haft en fin fornemmelse for det plastiske potentiale i snart sagt alle typer materiale, således også i finer. Se bare hans elegant svungne kontorstol Q/Wood Swivel fra Kartells Smart Wood-serie. Lige til at optimere hjemmekontoret med. 6483 kr.

Kontorstolen Q/Wood Swivel

© Kartell - Stolen fås i en mørk og lys variant, med og uden polstret sæde.

Spændt som en bue

Den dansk-italienske designerduo GamFratesi har udviklet en ny spisestuestol for Gubi. Makkerparret har dermed forsøgt at genfortolke en arketypisk stol ved at koge virkemidlerne ned, så kun den rene designfond står tilbage.

Resultatet er Violin Chair, som kombinerer funktionalitet, lethed og komfort. Stolens navn refererer til de to parallelle strenge, der visuelt spænder det buede rygstykke sammen med det grafisk enkle stel – og som er med til at give stolen sin distinkte karakter. Fra 5295 kr.

Violin Chair fra Gubi

© Gubi - Violin Chair fås med ryg i dampbøjet og olieret valnød eller eg i kombination med polstret sæde – eller med fuldpolstret ryg og sæde.

Et blødt punkt

Wendelbo fortsætter det succesfulde samarbejde med den italienske designer Luca Nichetto, som denne gang har designet loungestolen Aloe. Stolen, der forener det stringente og organiske formsprog, har et rørstel i sortlakeret stål, som understøtter en polstret skal. Fås med et bredt udvalg af tekstiler. 9995 kr.

Loungestolen Aloe fra Wendelbo

© Wendelbo

Enkelt design

Bænken indgår i en omfattende serie, der er fremstillet af enkle materialer som træ, krom og stål. Her vist i sortbejdset askefiner. Fås med lædersæde. Fra 7999 kr.

Bænk i sortbejdset askefiner fra Ferm Living

© Ferm Living - Herman 2-seater er en elegant nyhed fra Ferm Living til alle bænkevarmere.

Håndplukket til dig