Lilou Linnet forvandler historiske bygninger til eksklusive kontorhoteller

“Jeg vil have, at folk husker os som dem med historierne, kunsten og den gode energi”

Lilou Linnet direktør hos Office Club
© Office Club

Klassiske værdier, historie og ekstraordinær kunst

Lilou Linnet er direktør i Office Club, som driver kontorhotel i tre af Københavns smukkeste og mest velbevarede ejendomme. Med fokus på klassiske værdier, en fantastisk historie i rygsækken og unik samtidskunst på væggene, skiller Office Club sig ud fra landets øvrige kontorhoteller.

Hverken kunst eller historie er fremmed for Lilou Linnet, der allerede som 4-årig blev slæbt med i teater og på kunstudstillinger, mens hendes interesse for historiefortællinger har været der, så længe hun kan huske.

De historiske rammer som DNA

Som direktør i Office Club er det Lilou Linnets opgave at strukturere virksomheden og skabe en strategi for brandet, der tager udgangspunkt i det DNA, som de historiske rammer netop er en del af. En spændende men ikke helt fjern opgave for Lilou Linnet, der oplever, at hun bliver mere og mere nysgerrig på historien med alderen:

– Jo ældre jeg bliver, jo mere relevant bliver historie også for mig. Det er interessant, når man begynder at forstå, at fundamentet, som vi arbejder og agerer ud fra, faktisk tager udgangspunkt i historie - i alle livets aspekter, fortæller hun.

Smukt billede fra et mødelokale hos Office Club
© Anders Sune Berg

Intet overladt til tilfældighederne

Brønnums Hus, Harsdorffs Hus og Zieglers Gaard er navnene på de tre ejendomme, som Office Club driver kontorhotel i. De gemmer hver især på unikke fortællinger, som involverer en række velkendte og historiske personer som N.F.S Grundtvig og H.C. Andersen, der begge har haft deres daglige gang i husene.

Ud over historien bag de enkelte huse, går Lilou Linnet og hendes team hos Office Club også meget op i den historiefortælling, der ligger bag de mange kunstværker, som er en del af indretningen. For intet er tilfældigt - kunstværkerne er nøje udvalgt, så de passer ind i de historiske rammer visuelt, men i høj grad også baseret på den historie, som ligger bag det enkelte kunstværk.

Smuk indretning hos Office Club
© Office Club

“Kunst er meget mere end et værk, du kan betragte”

Privat har Lilou Linnet altid været omgivet af mange kreative mennesker og personligheder, som hun er overbevist om, har præget hende gennem årene og fortsat gør det i dag. Hun ser kunst som noget, vi finder overalt omkring os:

– Jeg mener ikke, at kunst er afgrænset til udelukkende at omfatte de traditionelle kunstformer. Kunst er meget mere end et værk, du kan betragte, et stykke musik du kan lytte til eller en performance du kan opleve - kunst findes overalt. Og heldigvis for det, for kunst er efter min mening en meget vigtig del af vores dannelse. Det handler om en perspektivering af livet, forklarer hun.

De smukke rammer er ikke nok

Hos Office Club værner de udover de historiske referencer og kunsten også om klassiske værdier som ordentlighed, ydmyghed og respekt for sine medmennesker, og Lilou Linnet gør derfor meget ud af at caste de helt rette medarbejdere, som forstår at tage disse værdier til sig.

– Jeg drives af den energi der opstår mellem mennesker ved et møde. Energi er udgangspunktet for at skabe en relation, og alle mine medarbejdere besidder en helt naturlig evne til at skabe relationer. Det er helt afgørende for os, hvis vi skal leve op til det, som vi gerne vil være. For en ting er de smukke rammer, men hvis vi ikke har den gode relation til vores medlemmer og gæster, og her ikke er rart at være, kan her være nok så fint. Vi gør os derfor umage med dagligt at være nærværende, synlige og tilgængelige - og så opfører vi os ordentligt, påpeger hun.

Receptionen i et af Office Clubs kontorhoteller
© Office Club

At fortsætte fortællingen og skabe ny historie

Lilou Linnet har en ambition om, at Office Club skal være noget større og mere end en veldrevet forretning.

– Jeg vil have, at folk husker os som dem med historierne, kunsten og den gode energi i de fantastiske huse, som har haft de her prominente og sjove mennesker boende. Husene skal leve, fyldes med gode mennesker og summe af liv og energi, siger hun.

Hun ser på både sit job og Office Club universet som en rejse og ikke en stilstand, og hun er overbevist om, at hun aldrig stopper med at suge til sig af viden - heller ikke den historiske viden.

– Vi er hele tiden i bevægelse, og vi har en klar ambition om at dele meget mere ud af alt det, vi har. Vi gemmer jo både på gode historier og ekstraordinære kunstværker, som vi gerne vil have, at folk hører, ser og oplever. Og vi får jo også historier og anekdoter den anden vej, når folk besøger os. Det er et kæmpe privilegie, at jeg hver dag får lov til at ære historien og samtidig er med til at fortsætte fortællingen og skabe ny historie, afslutter hun.

Smuk indretning i den grønne lounge
© Kristian Juul Pedersen - juulp.dk